Chefens sköna jubel: ”Jag är otroligt stolt”

Storstjärnan slipar formen i Umeå: ”Mycket bra dialog”

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Propulsion och Umåkers travbanechef Robert Karlsson.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MIKAEL WIKNER/TR BILD
Propulsion och Umåkers travbanechef Robert Karlsson.

Propulsion slipar formen till Elitloppet – med start på Umåker.

Då jublar banans chef och vd Robert Karlsson.

– Att få hit just Propulsion betyder extra mycket då han ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger han.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-exerternas andelstips på V86 och V75. Här går du med i laget. [Extern länk]


Det var under måndagen som stortränaren Daniel Redén twittrade om Propulsions nästa start som av allt att döma blir på Umåker lördagen den 13 april och Guldbjörken med 200 000 kronor till vinnaren.

Det får inte bara travfansen att jubla – utan även Umåkers travbanechef och vd, Robert Karlsson.

”Personlig favorit”

– Jag har under en tid haft en mycket bra dialog med kretsen kring Propulsion och när Daniel Redén meddelade att man troligtvis kommer, så kändes det enormt skönt. Det är ju alla banors dröm att få hit en häst av den här digniteten. I lördags fick jag indikationer om att det skulle vara klart och efter Twitterinlägget får man väl betrakta det som spikat, om inget oförutsett händer förstås, säger han och tillägger:

– Det är en av mina absoluta favorithästar. Jag har länge haft honom som en personlig favorit. Han  har en fantastisk aktion och resultaten talar sitt tydliga språk. Att få hit just Propulsion betyder extra mycket då han ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

”Inte förbjudet att drömma”

Propulsion gjorde sin senaste start i Prix d’Amérique söndagen den 27 januari. För två år sedan vann Propulsion just Guldbjörken på Umåker.

Vad betyder det för travet i Norrland och för Umåker?

– Enormt mycket. Vi satsar oerhört stort på denna travhelg och att kunna få hit Propulsion är en dröm som går i uppfyllelse. Vi kämpar dagligen med att locka människor och sponsorer till travet och då behövs det ibland dessa stjärnhästar. Jag är otroligt stolt och glad över att man väljer att starta sin uppladdning mot Elitloppet här hos oss.

Vilka fler hästar är på gång?

– Det är inget som är klart än men jag har varit i kontakt med alla de stora tränarna. Jag har visat intresse för Readly Express men samtidigt är jag realistisk och inser att det är ett riktigt långskott. Timo Nurmos vet att jag vill ha hit dem och det är inte förbjudet att drömma. Jag hoppas kunna presentera fler hästar inom kort. Det skulle vara så häftigt att kunna få en ny superduell.

Anmälningarna till V75 på Umåker går ut klockan 12.00 nu på söndag.


ANDREAS ÖRTENGREN


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-exerternas andelstips på V86 och V75. Här går du med i laget. [Extern länk]


Publicerad: