V75-tips

”Här vill jag varna – procenten är för låg”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Andreas Lövdal och Jareth Boko skräller i V75-1?
Andreas Lövdal och Jareth Boko skräller i V75-1?

TRAV

V75 på Bergsåker med kval till finalen av Paralympiatravet.

Det står på menyn på lördag.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– V75-1 är ruggigt jämnt, här vill jag varna, säger Mattias Karlsson.

– Min spik tar en klassisk spets- och slut-seger, säger Christer ”Chrille-Krukan” Eriksson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Bergsåker lördagen den 17 april med bland annat ett uttagningslopp till Paralympiatravet. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden med Pettersson & Lipovac i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets tidiga V75-tanke” med Micke Korhonen. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.31 fredagen den 16 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Ny miljö och regi, men det låter som att 6 Odd Herakles (V75-3) har acklimatiserat sig bra i Sverige och hos Fredrik Fransson. Han sitter säkerligen i ledningen direkt och där blir han naturligtvis svårslagen. Jag låter andra gardera den här kallblodskanonen.

Miljonrensarna

V75-1 är ett ruggigt jämnt lopp och jag vill varna för 4 Jareth Boko. Han gick bra i stentufft gäng senast och nu åker bajken på igen. Tre procent är lågt.

2 Cash Cowboy (V75-5) har gått framåt rejält på sistone. Var bra i finalen och får en fin resa från det här toppspåret. Kan slå till. Nio procent. Likaså 6 Amorcer Levallo i samma lopp ska räknas tidigt här. Sex procent.

Tänk på att...

... V75 körs på Bergsåkerstravet i Sundsvall. Det ska bli tio grader och sol, så räkna med toppförutsättningar.

... V75-7 är ett uttagningslopp till Paralympiatravet. 11 Very Kronos ska inte köras offensivt.

... det lär bli rejäl körning i V75-6. 1 Betting Rebel brukar få bomba på i spets med såna här lägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

11 Vae Victis Club (V75-6) galopperade av ren pigghet i årsdebuten senast, som det såg ut. Det här är en bra häst, det visade han i fjol och nu har sjuåringen fått en vinter i Daniel Redéns sandbana på det. Han är ett snäpp bättre än hästarna han möter i den här klassen, dessutom ser det ut att bli fördelaktigt kört åt honom. Travspelarna glömmer fort och vi får fyndprocent och odds den här gången. Mitt råd; ta betalt nu, för i nästa start kan det vara för sent... 13 procent.

Miljonrensarna

12 Kate Baldwin (V75-4) snackar Sybille Tinter sig varm om. Gick bra senast och skulle mycket väl kunna vinna här. Sju procent. Bra surr på 14 Divine i samma lopp som också måste tas på största allvar. Fem procent.

4 Fighter Lady (V75-5) går bra varje gång och var nära favoriten Deal Done Zet senast. Kan vara det igen och det skiljer på tok för mycket i procent mellan hästarna. Måste-streck! Nio procent.

Tänk på att...

... det är V75 på Bergsåker den här lördagen.

... innerspåret bakom bilen i autostart är bra. Har man en snabb häst är de innersta spåren en fördel.

... storfavoriten 6 Odd Herakles (V75-3) har flyttat till Sverige, ny miljö och så vidare. Kan ju ställa till det för den bäste.

... 11 Very Kronos (V75-7) i princip redan är klar för Paralympiatravet och kommer nog inte köras speciellt offensivt i det här loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spiken

3 Cab Lane (V75-6) har övertygat stort vid båda segrarna i år och toppformen är mycket nära. Den här gången ser förutsättningarna, med kort distans och ett perfekt utgångsläge, väldigt bra ut för honom. Han trivs med Per Lennartsson och jag tror han leder varje meter av loppet. Det kommer säkert krävas en topptid och det tror jag han fixar.

Miljonrensarna

4 Fighter Lady (V75-5) har gjort fyra starter i Sverige och är under utveckling. Hon har visat att hon är rejäl och gav favoriten en ordentlig match senast. Till den här starten testar man ett stängt huvudlag vilket är intressant. Skulle favoriten få svar om ledningen kan hon sitta perfekt på det. Det är dags för henne att ta sin revansch. Nio procent.

14 Divine (V75-4) var jag nära att singelstrecka i stoloppet men väljer i stället att ha henne som tipsetta och lägga ett spel på henne. Hon har höjt sig mycket i träningen och det låter från stallet att hon är i toppform. Det blir offensivt upplägg vilket hon inte är rädd för och jag blir inte förvånad om hon sätter klorna i motståndet. Se upp! Fem procent.

Tänk på att...

... Bergsåker är en bana där det är fördel att ha de innersta spåren bakom bilen.

... 2 Axel Ruda (V75-1) trivs bra i ledningen. Får 5 Moses gå utvändigt kan det bli tufft och bjuder in en tredjehäst, som kan vara 8 Gooner.

... 8 Magnificent Tooma (V75-2) har innerspår och kan bli fast om inte Örjan hittar ut. 2 Gogobet Sisu är en bra häst som man tror på från stallet.

... 6 Odd Herakles (V75-3) är världens bästa kallblod och kommer med 20 raka segrar. Han har en skräddarsydd uppgift framför sig och från ledningen tror jag inte han förlorar. Spik!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

I V75-7 är tre hästar streckade på ungefär samma procent. Men då 11 Very Kronos (redan inbjuden till Paralympiatravet) samt 2 Who’s Who med all säkerhet får en inbjudan, så får den spetsälskande, 4 Disco Volante, en behaglig spets- och slut-vinst. Spik.

I V75-1 har Pär Ländin fått fram en kanonhäst i 2 Axel Ruda. Med Örjan Kihlströms arvtagare i sulkyn Magnus A Djuse görs inga misstag. Spets- och slut.

Miljonrensarna

Om Peter G Norman, med 2 Cash Cowboy (V75-5) bara ser till att hålla favoriten Deal Done Zet utanför sig i starten så kanske han till och med får överta ledningen – då kan han vinna. Sex procent.

4 Kaptah (V75-6) har äntligen fått ett bra läge. Om 1 Betting Rebel går felfritt lär favoriten 3 Cab Lane få gå utvändigt om denne – då kan Kaptah vinna. En procent.

Tänk på att...

... 6 Odd Herakles (V75-3) har bytt gård vilket kan påverka både negativt och positivt.

... Stall Berghs hästar på filialen på Bergsåker känns formstarkare än hästarna på västkusten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

6 Odd Herakles (V75-3) är världens bästa kallblod just nu. Den eminente hästen har 20 raka segrar och givetvis kommer nästa seger på lördag. Man fick ett bättre spår än värste konkurrenten 11 Månlykke A.M.. Jag läser tidig spets för startsnabbe Odd Herakles och då är loppet över. En favorit som är befogad. Spik.

Miljonrensarna

8 Anna Mauds Lassie (V75-4) har springspår på 20-metersfållan. Det gäller för kusken Oskar Kylin Blom att pricka starten och få en bra position. Formen kan man inte klaga på, stoet slutade tvåa i senaste loppet på Färjestads V75:a. Befogad skräll till sex procent.

11 Vae Victis Club (V75-6) var alldeles för laddad i senaste starten och då blev det en startbrasa direkt bakom bilen. Glöm det loppet, helt andra förutsättningar denna gång. Jag tror loppet blir överpace och längst ut i banan kommer Örjan Kihlström och sätter nosen först. Favoriten 3 Cab Lane har varit en lovande talang under hela karriären men inte riktigt levt upp till de kraven många hade. Jag tror han blir synad på spets här och är en favorit i fara... 13 procent är rena julafton.

1 Antonio Trot (V75-7) har varit bra exakt hela tiden och går alltid till mål. Hittar man bara ut från innerspåret när det ska avgöras så går ingen säker. Sex procent är underkant. Inga ändringar gällande balans och utrustning. Barfota runt om och en bike.

Tänk på att...

... det vankas vår och vi får se fler och fler stjärnhästar som visar upp sig på tävlingsbanorna.

... jag tror Erik Adielsson kör snällt med 11 Very Kronos (V75-7). Därmed tycker jag han är överspelad till 22 procent. De som följer travet vet nog vad Svante Båth har för planer med sin ögonsten och det är Elitloppet sista helgen i maj...


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Odd Herakles (V75-3) radar upp segrarna och kommer till start med 20 raka triumfer. Han drog vinsten i spårlottningen och även om Månlykke A.M.. är en tuff motståndare är det kraftig fördel Odd Herakles på förhand.

3 Cab Lane (V75-6) har varit kanonfin i årets två starter och verkar trivas ypperligt med Per Lennartsson i sulkyn. Han är snabb ut och från ett perfekt utgångsläge blir han väldigt svårslagen.

Miljonrensarna

12 Kate Baldwin (V75-4) gjorde ett riktigt bra lopp senast och kommer troligen vara ännu bättre med det i kroppen. Ett spännande sto som ska räcka väldigt långt utan strul på vägen. Sju procent.

12 Bolt Kronos (V75-5) har fått bra utdelning på slutet och gynnas av strykningen i loppet. Tillhör absolut de bättre i loppet och kommer han bara igenom vettigt från start är han med i striden. Rycktussar för första gången! Två procent.

Tänk på att...

... innerspåret bakom startbilen på Bergsåker är fördelaktigt och upploppet mäter 200 meter.

... 11 Very Kronos (V75-7) redan är inbjuden till Paralympiatravet och det krävs alltså ingen seger i det här loppet för att vara med i finalen.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Bergsåker under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V75-system. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Odd Herakles (V75-3) kommer till start med hela 20 raka segrar och blir givetvis svårslagen om han kommer till ledningen.

3 Deal Done Zet (V75-5) är alltid svårslagen från ledningen. Har en härlig inställning men möter här tuffare motstånd. Har fått ett perfekt utgångsläge och är hästen att slå om han sitter i ledningen.

Miljonrensaren

12 Kate Baldwin (V75-4) var fin i comebacken i Sverige senast. Kämpade på riktigt fint hela vägen in i mål. Bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Med klaff är hon med och gör upp om segern, säger Sybille Tinter. Sju procent.

Tänk på att...

... det är dags för den andra kvalet till Paralympiatravet. Ett spännande lopp att se fram emot.

... Örjan Kihlström sitter upp bakom flera hästar med bra vinstchanser när Bergsåker står för värdskapet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

NYBRINK: ”Omgången ser lätt ut – jag väljer att chansa”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar