”Det var sjukt nervöst, jag bet på naglarna”

Daniel Mannbergs travhäst trea i V75-debuten: ”Adrenalinkick”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Brynäsforwarden Daniel Mannberg.

SHL-spelaren Daniel Mannberg, 27, tog tre poäng med Brynäs hemma mot Skellefteå i lördags.

Samtidigt sprang hans delägda travhäst Leave Your Sox On en tredjeplats på V75.

– Det var sjukt nervöst, säger forwarden till Trav365.

Ishockeyspelare som äger travhästar blir vanligare och vanligare.

Det är inget undantag för Brynäsforwarden Daniel Mannberg, 27.

Systern Elisabeth jobbar som hästkötare hos Petri Salmela och pappa Thomas kör häst åt Bodentränaren. Tillsammans med Daniel leasar de travhästen Leave Your Sox On.

Under lördagen blev det en ”dubbelbokning”.

Mötte Skellefteå i SHL

Daniel Mannberg spelade hemma i SHL med Brynäs mot Skellefteå. Samtidigt startade Leave Your Sox On med stjärnkusken Ulf Ohlsson i sulkyn på V75 från Skellefteå.

Brynäs vann med 3–2 och Leave Your Sox On slutade på en tredjeplats i V75-debuten, men såg länge och väl ut att kunna vinna loppet, som tredjehandsfavorit.

– Jag tänkte rätt mycket på det innan vår match men lyckades hålla fokus under vår match, ha ha, säger Daniel Mannberg till Trav365. Han fortsätter:

– Jag ville inte ha reda på någonting och tanken var att jag skulle kolla loppet efter vår match utan att veta hur det gått, men jag kunde inte hålla mig. Jag frågade vår materialförvaltare direkt efter matchen, sen satte jag mig i hans rum och tittade på loppet.

”Man är nervös varje gång”

Vad säger du om loppet?

– Det var sjukt nervöst trots att jag visste hur det hade gått. Jag kom på mig själv att jag satt och bet på naglarna. Han gjorde ett jäkligt bra lopp och jag blev jäkligt imponerad. Jag är ingen expert på spelet och förstod inte hur det var möjligt att han skulle kunna vara streckad så mycket av spelarna. Jag var mest glad inför om han tog sig i mål, ha ha.

Daniel Mannberg pratar ofta trav och statusen på hästen med syster Elisabeth.

– Det är jäkligt kul att ringa syrran och prata om hästen, men man är nervös varje gång, så den inte skadat sig, det känns som att vad som helst kan hända. Men travet ger en adrenalinkick och det är kul att vi familjemedlemmar har hästen tillsammans. Om Leave Your Sox On brukar hon säga att det är som att han lattjar sig igenom livet och utvecklas hela tiden.

Kan starta på hemmaplan

Är det viktigt att kunna koppla bort hockeyn och ditt fall genom travet?

– När det går bra spelar det ingen roll, men om det går sämre är det lätt att stressa upp sig för småsaker, då är det skönt att ringa syrran och prata trav. Hur de tänker med träning och så vidare, det är intressant.

Daniel Mannberg medger dock att det är mer nervöst med en starthäst än inför en egen hockeymatch i SHL.

– Hockey har jag spelat så länge och visst är man lite nervös, vilket man ska vara, men det är mycket värre när hästen ska starta eftersom man inte kan påverka någonting.

Om allting känns bra med hästen kan nästa start bli på Gävles V75-omgång den 17 oktober. Då kan det dessutom bli publik på Daniel Mannbergs hemmaplan.

– Då är vi Växjö och spelar. Vi måste göra om spelschemat, ha ha. Nej, det är lugnt för mig, vinner han kommer jag vara glad ändå.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN