V86-tipset: ”Har tveklöst bästa segerchansen”

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro och Solvalla, onsdag 2 maj

Publicerad:
Uppdaterad:
Swish Lane spikas på V86.
Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Swish Lane spikas på V86.

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, 2 maj.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången som kryddas med en jackpott på 13 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 17.45

V86-1


Loppet

Tunt sprinterlopp inleder V86-omgången.


Tipsettan

Vi gillar inte tanken på att sitta med spik på New Star Power från innerspår, med ­risken för att hon ska bli av med ledningen, och med Wilhelm Paal
i sulkyn. Ändå blir det så att vi sitter med spik på New Star Power. Det är svårt att göra annat efter att ha vägt hennes form mot ­konkurrenternas – det är helt enkelt väldigt få av dessa som just nu är där man tycker att dom borde vara formmässigt. ­Analysen är därmed tämligen simpel: Det som ­talar för New Star Power är hennes överlägsna form. Det som talar emot är att hon kan bli över från start, med betoning på kan, och att hon har en kusk som ­inte ­alltid är överdrivet initiativrik när han ställs inför ­problem, alltså för att tala med en gammal Jägersro-­profil: ”ganska skicklig”.


Motbuden

British Stee har bra chans att spurta ner allt om New Star Power blir över från start och fastnar. Racing Mange var inte på topp andra halvan av säsongen i fjol. Det känns som om den här lille krigaren, trots års­debut, borde kunna hävda sig väldigt väl här.


Skrällbudet

Alex Tröjborg? Kan han bli bortglömd? Fast senast.


Spetsbuden

Alex Tröjborg är snabb ut men om inte Mr Pelle­grino (eller för den delen Caliber T.T.) laddas för fullt säger vi att New Star Power, utan att vi utnämner henne till spetsfavorit, har en vettig chans att hålla ledningen. För konklusion: Vi har ingen uttalad spets­favorit i det här loppet.


! Statistik­vinnaren

Sahara One.

Vår rankning

1 New Star Power

9 British Steel

7 Racing Mange

2 R.G.’s Thunderbolt

3 Alex Tröjborg

6 Mr Pellegrino

8 Sahara One

4 Caliber T.T.

5 Dupree

V86-2


Loppet

V86-2 påminner om V86-1: Väldigt tunt bakom en formstark favorit.


Tipsettan

Swish Lane har ­sämsta spåret men vi har svårt att se att det ska ställa till så till den grad att hon ska ­behöva förlora det här loppet. Hon var ­väldigt imponerande senast och är det nu så att hon en gång för alla är kvitt de småproblem (och kanske en del större) som hon brottats med under karriären är det raka spåret mot den absoluta sto­eliten som gäller för henne. Lavida­loca de Vie är svår att plocka ner från ledningen om hon är på topp, men av de senaste starterna att ­döma är hon inte ­riktigt det. Därför tror vi att Swish Lane slår henne från ­dödens samtidigt som hon avfärdar de andra.


Motbuden

Lavidaloca de Vie har bra chans att leda runt om ifall Swish Lane kommer bort, och skulle ­Lavidaloca vara helt på topp kan hon kanske ge en Swish Lane en match oavsett. Quebec C.D. startgalopperade i debuten barfota senast. Provas så igen eller ­funkar inte den balansen. Oavsett vilket ska hon räknas ­tidigt bakom Swish Lane.


Skrällbudet

Oceanic Clearence är lite ojämn, med en hög högsta­nivå. Spåret är i alla fall bästa tänkbara.


Spetsbuden

Jeepster är snabb ut men Lavidaloca de Vie är svår att ta en längd på. Den sistnämnda provar nog ­gärna i ledningen.


! Statistik­vinnaren

Swish Lane.

Vår rankning

8 Swish Lane

1 Lavidaloca de Vie

5 Quebec C.D.

2 Oceanic Clearence

4 Leet Hanover

3 Jeepster

7 Erica

6 Hankypanky Pagan

V86-3


Loppet

Stolopp utan given favorit, men ej heller med någon jätterensare bland de fem vi har streckat.


Tipsettan

Quiz Töll gjorde ett helt okej lopp senast även om hon fick ge sig klart över upploppet. Med lite tätare starter nu borde hon gå framåt i form. Spåret kunde inte bli bättre.


Motbuden

En som har ett bra läge på papperet men kanske inte i realiteten är Tahays Blue Amber. Nu kanske det inte spelar så stor roll eftersom det lär lösa sig och hon ändå hade hamnat bland de sista oavsett vilket spår hon haft. I hästbristens Sverige är dock sist i ett fält inte synonymt med omöjligt att ta sig in i matchen längre. Tahays Blue Amber är förmodligen fältets bästa häst och hon har nog chans oavsett om hon avancerar till dödens tidigt efter avvaktar i kön om tempot blir hårt. Come and Dream är svårbedömd eftersom hon felat en del på slutet och nu dessutom får starta tätt. Formen finns nog där och går hon felfritt är hon tillräckligt startsnabb för att ha bra spetschans. Croquet Rose är tidig på spåret. Lisa With A.Z. rankas ner på spåret, men det var hon som lekande lätt avväpnade Quiz Töll senast efter en bra insats av både häst och kusk. Lisa vann på så lätta ben att man måste tro på henne här också om hon bara får en bra ryggresa.


Skrällbudet

Twist and Shout kan slå till om hon får en bra resa där hon får spara speeden.


Spetsbuden

Felfri tror vi på Come and Dream. Annars är det ­öppnare. Quiz Töll då?


! Statistik­vinnaren

Quiz Töll.

Vår rankning

2 Quiz Töll

1 Tahays Blue Amber

5 Come and Dream

3 Croquet Rose

8 Liza With A.Z.

4 Twist and Shout

7 New Future

6 Bella Mont

V86-4


Loppet

Kul spellopp där vi har gjort vårt val.


Tipsettan

Tiger Marke ­glänste när han med lätthet lämnade en så bra häst som Man of Steel (låt vara att denne års­debuterade) bakom sig från ledningen. Bra spetschans igen och når han dit utan att det kostar något blir han svårslagen. Vi ­spelar på att han gör det och att han leder ­hela ­vägen.


Motbuden

Divine gör comeback efter en kort paus, välförtjänt sådan efter en strålande vinter på tävlingsbanan. Det är möjligt att hon bara är bäst även med frånvaro av lopp i kroppen. Champion Chip har formen på topp.


Skrällbudet

Cool Action är nyttig. Bra läge den här gången.


Spetsbudet

Det är nummer 2 som kan ta emot vår tipsetta.


! Statistik­vinnaren

Global Tailwind.

Vår rankning

5 Tiger Marke

4 Divine

11 Champion Chip

2 Global Tailwind

3 Zoom Zoom

9 Islamorada

10 Highland Park

1 Cool Action

8 Unchained Feelings

12 Dominator D.T.

7 Illinois Sund

6 Son of Triton

V86-5


Loppet

Tipsettan har bra chans men blir för stor favorit?


Tipsettan

Cashback Pellini ­körde sig tidigt till ledningen i onsdags och hade sedan lek­stuga. Vi inser/anser att han har toppchans den här gången också men tror att väldigt många kommer att bygga sina ­system kring honom – att han blir för stor favorit helt enkelt för att det inte ska vara motiverat att gardera. Motståndet är ändå ganska starkt.


Motbuden

Crack Atout räckte inte senast i hårt gäng, kanske var han också lite sämre? Men i starterna före har han sett formstark ut och den här gången är det enklare emot. Vi tycker att han är tidig. Zoko Lane har haft ett uppehåll efter en vinter i Frankrike. Formen är svårbedömd men om han är i ordning är det här, trots de dubbla ­tilläggen, en klart överkomlig uppgift för honom.


Skrällbudet

Illuminati rensar då ha står till? Mycket fin häst.


Spetsbudet

Cexter Bob?


! Statistik­vinnaren

Cashback Pellini.

Vår rankning

6 Cashback Pellini

5 Ctack Atout

10 Zoko Lane

2 Illuminati

7 Wallaby

3 Cexter Bob

8 Dragster

9 Elliot Coger

1 Gaya di Quattro

4 Västerbovivann

11 Nelle Atticus Jake

V86-6


Loppet

Långlopp med många formstarka fidusar och en ­ytterst svårbedömd Sverigedebutant.


Tipsettan

Dreamboy As gör Sverigedebut. Vi har sett några lopp med honom från Frankrike men har svårt att gå något grepp honom. Vad man dock tveklöst kan konstatera är att han den här gången möter oerhört mycket enklare motstånd. Det kanske är så enkelt som att han plockar in sina 40 meter och vinner med 40, men vi garderar ändå.


Motbuden

Athos Race såg mycket formstark ut som fastlåst i rygg på vinnaren på bra tid senast. Kanske kan köra sig till ledningen tidigt? D.D.’s Perseverance blandar och ger, när han är bra är han riktigt bra. Mr Matjes bör dyka upp långt framme om han går felfritt, har haft svårt för det på sistone.


Skrällbudet

Jurassic Star har formen, läget och gillar distansen.


Spetsbuden

Nummer 1, 2 eller, efter en bit, nummer 5?


! Statistik­vinnaren

Ontrack He’s Black.

Vår rankning

8 Dreamboy As

5 Athos Race

9 D.D.’s Perseverance

2 Mr Matjes

10 Guinea Boko

1 Jurassic Star

4 Ontrack He’s Black

6 Slaghöken

3 Terri Hörsta

7 Special Offer

11 Arnie Ken

V86-7


Loppet

Kul sprinterlopp eftersom det inte är givet vem som tar ledningen, eller att den som tar ledningen bara vinner därifrån. Trots att det är Jägersro vi tävlar på.


Tipsettan

Havbergs Viking klev ut i dödens med dryga varvet kvar i ett V75-lopp senast och fullföljde därifrån storstilat på bra tid bakom en topphäst för klassen. Nu har han bakspår, klart minus. Normalt sett, men här kan det gå undan från start och då borde konkurrenterna i främre träffen kunna komma tillbaka till Havbergs Viking över upploppet.


Motbuden

Uccello Jet är både startsnabb och effektiv med en ryggresa. Hans stora problem är att han gärna galopperar. Scorpion Kiss är tidigt på läget.
Super Grabben går från alla positioner.


Skrällbudet

Champion Melon står sig fint men rensar nog en del.


Spetsbudet

Hästarna 1, 2, 3 och 4 är alla mycket startsnabba och borde vara ganska sugna på ledningen.


! Statistik­vinnaren

Ulisse Kronos.

Vår rankning

10 Havbergs Viking

3 Uccelllo Jet

1 Scorpion Kiss

2 Super Grabben

4 Champion Melon

9 Global Tendency

7 Looks Likeaqueen

6 Ulisse Kronos

11 Perfect Model

5 Olfa Wareco

8 Agirppina

V86-8


Loppet

Bra lopp med en del intressanta hästar.


Tipsettan

Global Undecided är absolut inte långsam ut, men håller han ledningen? Vet inte, men det kan ju så klart bli loppavgörande huruvida han gör det eller inte. Formen är knappast på topp efter skadeuppehåll men från ledningen är han svårslagen även om han inte är på topp. Annars svårare.


Motbuden

Vi fortsätter att vurma för Handsome Pelle efter hans fina årsdebut. Efter det har det blivit en galopp och senast ett lopp där han inte kom till utan egen förskyllan. Mikado Amok kanske är snabbast från start?


Skrällbudet

Är snackhästen Jimmy Mack på gång på allvar nu?


Spetsbudet

Nr 8 snabbast men för långt ut? Nr 1 och 5 gör upp?


! Statistik­vinnaren

Global Undecided.

Vår rankning

1 Global Undecided

7 Handsome Pelle

2 Gear Extension

12 Jimmy Mack

5 Mikado Amok

9 Jagger Zon

6 Bicc’s Lamborghini

8 Euklid A.T.

4 Bailiff

10 Mogas Piggelin

3 Hypnotist

11 Selma Töll

Per Nicklassons V86-tips:

Spikarna

Av våra tre spikar är det tveklöst Swish Lane (V86-2) som har den största segerchansen, det är nog främst galopp emot.

Kring de andra två spikarna, New Star Power (V86-1) samt Tiger Marke (V86-4) finns det fler saker som kan gå fel. Men det är så; man får sällan allt på alla spikar.

Bästa spelet

Swish Lane i V86-2 efter att ha knäckt Lavidaloca de Vie? Quebec C.D. avslutar till andrapris? Tviiling 8-5.

Luringen

Jurassic Star (V86-6) är värd en framgång efter att ha visat fin form i skymundan.

Tänk på att …

… vi tror på New Star Power (V86-1) trots att hon står hårt inne i loppet som den enda som har tjänat under en miljon kronor.

Swish Lane (V86-2) har tidigare tävlat mot Oceanic Clearence, Quebec C.D. och Erica. Den sistnämnda har plusstatistik (1–0) på Swish Lane, men Swish Lane har aldrig felfri tagit stryk av någon av de motståndarna.

… fyra segrar på sju starter är Cashback Pellinis (V86-5) facit över lång distans så här långt.

Jurassic Star (V86-6) var mer betrodd än Slaghöken när de möttes i Gävle nyligen.  Nu står han dessutom 20 meter bättre till.

Kuskligan

1) Ulf Ohlsson, 32 segrar

2) Jorma Kontio, 31

3) Örjan Kihlström, 25

4) Björn Goop, 17

5) Erik Adielsson, 15

Stora systemet

Avd 1: 1 New Star Power (9–7)

Avd 2: 8 Swish Lane (1–5)

Avd 3: 2–1–5–3–8 (4–7)

Avd 4: 5 Tiger Marke (4–11)

Avd 5: 6–5–10–2 (7–3)

Avd 6: 8–5–9–2–10–1–4–6 (3–7)

Avd 7: 10–3–1–2–4–9 (7–6)

Avd 8: 1–7–2–12–5–9 (6–8)

5 760 rader/1 440 kr

Lilla systemet

Avd 1: 1 New Star Power (9–7)

Avd 2: 8 Swish Lane (1–5)

Avd 3: 2–1–5–3–8 (4–7)

Avd 4: 5 Tiger Marke (4–11)

Avd 5: 6 Cashback Pellini (5–10)

Avd 6: 8–5 (9–2)

Avd 7: 10–3–1–2–4–9 (7–6)

Avd 8: 1–7 (2–12)

120 rader/30 kr

Chanssystemet

Avd 1: 1–9–7–6–2–3–8 (4–5)

Avd 2: 8–1–5–2 (4–3)

Avd 3: 2–1–5–3–8 (4–7)

Avd 4: 5–4–11–2–3–9 (10–1)

Avd 5: 6 Cashback Pellini (5–10)

Avd 6: 8 Dreamboy As (5–9)

Avd 7: 10 Havbergs Viking (3–1)

Avd 8: 1–7 (2–12)

1 680 rader/420 kr

DD-systemet

DD-1: 10–3

DD-2: 1–7

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 12 Emile Zola Sisu, 6 Gazza B.R., 5 ­Musique d’Inverne.

Outs: 7 Head for Home.

V5-2: 3 Conrads Rödluva, 6 Aria, 9 Saphir C.D..

Outs: 10 Tout la Face.

V5-3: 3 Interest Sånna, 1 Misty Marke, 4 Sharp Value.

Outs: 6 Pastor Nybrink.

V5-4: 3 Messiah, 1 Up to Me, 2 Arctic Carl.

Outs: 8 Ies Juvel.

V5-5:  5 Waikiki Silvio, 7 Bottnas Easy Cash, 3 Vinky Wise As.

Outs: 1 Jolie Chanel.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!