”Jackpott 36 miljoner – kan storskrälla på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Färjestad • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Troels Andersen och Highspirit är ett skrälltips på V75.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Troels Andersen och Highspirit är ett skrälltips på V75.

TRAV

Jackpott 36 miljoner kronor väntar på V75 på lördag.

Sportbladet-experten Erik Pettersson har superform och spelat över en halv miljon på V86 och V75 senaste veckan till andelsköparna.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Jag släpper inte Highspirit i första taget, kan storskrälla, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Jackpott 36 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Färjestad under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Vid onsdagens V86-omgång från Jägersro och Solvalla satte andelssystemet ”V86 i sista stund” med Erik Pettersson alla åtta rätt.

Totalt inspelat: 261 395 kronor

Vinst per system: 150 804 kronor

Vinst per andel: 10 053 kronor.

Drog in 243 000 kronor

Vid lördagens V75-omgång på Hagmyren prickade andelssystemet Sportbladet Super in alla sju rätt och gjordes av expert Erik Pettersson.

Total inspelat: 243 625 kronor.

Vinst per andel: 5 665 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

Missa inte senaste avsnittet av Sportbladets V75-podd ”Spets & Slut”. Lyssna här!

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.14 fredagen den 18 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

4 Odd Herakles (V75-3) står inför en helt perfekt uppgift i det här loppet. Bra spår, bra form, bra kusk och oerhört lämpligt motstånd. Spelprocenten kommer givetvis bli därefter och man kan ju undra om en häst över huvud taget ska vara streckad på över 80 procent. I det här fallet sväljer jag det och vänder blad. Jag tror nämligen inte att någon kan röra honom. Tom Erik Solberg är säker och skickar hästen till ledningen omgående. Resten blir ren formalia.

Miljonrensarna

Jag har jagat 8 Zizou (V75-1) ett längre tag och snart borde det vara dags. Om det sker på V75 eller i ett sämre lopp är oklart. Men nu får vi smaskig procent och tränare Heiskanen, som jag har stor respekt för, har ”bra feeling”. Jag tar till mig det och hoppas vi inleder omgången med storskräll. Fyra procent.

3 Always on Time (V75-6) är ruskigt startsnabb och här blir det antingen spets eller rygg på ledaren, som jag läser spetsstriden. Därifrån blir hästen högaktuell. Just på Färjestad är det viktigt att vara därframme. Åtta procent.

Tänk på att...

... vi har en jackpott på V75 till den här lördagen på 36 miljoner kronor.

... norska spelare kommer att spela V75 i vår pool, vilket kommer leda till hög omsättning.

... Färjestadstravet är en spetsbana och det ser ut att bli lysande sensommarväder på lördag. Räkna med snabba tider och att det blir svårt för hästarna från bakspår att ta in något på täten sista varvet.

... jag tycker 5 Who’s Who (V75-5) är sårbar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Den är ju inte rolig, men desto mer trolig. 4 Odd Herakles (V75-3) är snabb ut och går över alla distanser och har sett bländande ut på sistone. Här piper han till ledningen sen så är det här loppet över. Bara att vända blad.

Miljonrensarna

Jag släpper inte 9 Highspirit (V75-6) i första taget. Jag var lite inne på hästen på Romme, men det gick inte då. Nu blir det barfota runt om och hybridvagn. Han har rygg på startsnabba och bör få fin resa. Kan storskrälla om så blir fallet. En procent.

Snabb häst, springspår och Jepson på hemmabanan. Ja, jag blir förvånad om inte 6 Rutger B.L. (V75-4) sitter i ledningen tidigt. Både häst och kusk trivs längst fram och den här håller farten bra. Blir inte lätt att slå om tidig ledning... Sju procent.

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Färjestadstravet denna lördag. Att sitta med i den främre träffen på just den banan är ett klart plus.

... vi har en jackpott på V75 med 36 miljoner kronor till en ensam vinnare.

... Lena Kjällman drar skorna på sin 6 Madronjo (V75-1). Där är det form och det är en häst som rensar bort i stort sett alla lappar. Inte mina.

... 1 Gigant Valley (V75-5) gick barfota runt om för första gången i livet senast och det var ett väldigt fränt intryck. Han kan nog hålla ledningen och väl där så ska den här hästen slås.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Odd Herakles (V75-3) är världens bästa kallblod och kommer med 17 segrar på de 18 senaste starterna. Han är snabb ut och går över alla distanser, det ser ut som en toppchans då jag inte ser några stora minus för honom. Motståndet har han slagit många gånger förut och trots att han blir megafavorit så är det bara att njuta av en världsstjärna.

Miljonrensarna

11 Kick the Dust Ås (V75-2) har varit ute i tuffa sällskap på slutet och gjort det godkänt. Tränare och kusk Johan Untersteiner låter nöjd med honom och jag tror han kapacitetsmässigt står sig mycket bra mot detta motstånd. Men från detta utgångsläge kommer han behöva hjälp med tempot. Blir det lite tryck på tillställningen kommer han fälla många. Två procent.

1 Valle E.W. (V75-4) har varit bra i Oskar J Anderssons regi och tagit tre segrar på fyra starter. Han trivs väldigt bra i ledningen och från detta utgångsläge kan det bli spets, därifrån tror jag han kan hålla mycket länge och ska räknas tidigt i lägsta klassen. 12 procent.

Tänk på att...

... Färjestad bjuder på Unionstrav vilket betyder match mot norrmännen. Tycker vi har ett mycket starkare startfält förutom i kallblodsloppet där Odd Herakles är överlägsen. Tänk på att Färjestad har ett kort upplopp och främre träffen är en fördel.

... 1 Gigant Invalley (V75-5) tände till oerhört på barfotabalansen senast, kan han ge 5 Who’s Who och 9 Heavy Sound en match?

... 2 Farlander Am (V75-7) har visat toppform under en längre tid och senast var han ruggigt bra. Bra utgångsläge denna gång och en stark favorit i avslutningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Mistelns Napoleon (V75-2) gjorde ett väldigt bra lopp i Klass II-finalen senast som tvåa bakom Newport Beach. Han är otroligt snabb ut första biten och även om det finns några kvicka konkurrenter både invändigt och utvändigt så borde han komma till ledningen och då blir han inte enkel att besegra över den här distansen.

4 Odd Herakles (V75-3) har imponerat väldigt stort och något annat än ytterligare en seger här vore överraskande. En säker spik!

Miljonrensarna

7 Voltaire Gifont (V75-5) har fått två lopp i kroppen nu och jag gillade verkligen intrycket på honom i den senaste starten. Han gick i mål med full fart då och skulle han lyckas hitta ett vettigt slagläge härifrån så blir jag inte förvånad om han skräller till. Två procent.

10 My Dream Art (V75-6) kom aldrig in i matchen senast och han blev fast med mycket krafter sparade. Drog tyvärr ett bakspår igen men det ser ut som det kan bli rejäl körning och klaffar det så kan han vinna. Två procent.

Tänk på att...

… det är Färjestad som är värd för tävlingarna och då det är jackpott kan en ensam vinnare med sju rätt vinna 36 miljoner kronor.

… V75-4 är ett öppet Klass II-försök över lång distans och dessutom är det voltstart. Det kan skrälla och jag kommer strecka på!

4 Hands Down D.E. (V75-7) gjorde ett topplopp på Romme senast. Gör han om den insatsen kan han bli tuff att stå emot.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

4 Odd Herakles (V75-3) är obesegrad i år och är världens just nu bästa kallblodshäst. Han har mött och slagit hästar av vassare kaliber än vad han möter nu.

2 Farlander AM (V75-7) är i toppform för dagen och avslutade mycket bra till seger senast. Är startsnabb och kommer hästen till spets lär han köras där, har segrat fyra av sex starter från den positionen.

Miljonrensarna

9 Souvenir d’Inverne (V75-2) fullföljde riktigt bra på stark tid över stayerdistans senast. Går även bra bakifrån och har toppform. Kan överraska med maxklaff. En procent.

Tänk på att...

... det årliga återkommande Unionstravet står för dörren när Färjestad står för värdskapet.

... att det bjuds på en jackpott, 36 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!