Sjukpensionär miljonär: ”En skänk från ovan”

71-åring från Ludvika spelade V75 för 48 kronor – vann 1,5 miljoner

Publicerad 2022-08-16

Skrällarna duggade tätt i lördags och när krutröken lagt sig delade V75 ut 1,5 miljoner.

En av de glada vinnarna var en sjukpensionär från Ludvika, som lämnat in en Harry Boy för 48 kronor.

– Pengarna har kommit till rätt fattigpensionär, det kan jag lova er, säger den nyblivna miljonären till Trav365.När Moni Viking spurtade hem storloppet Åby Stora Pris i lördags överlevde knappt 35 system den smällen. Ett av dessa tillhörde en sjukpensionär från Ludvika som tidigare samma dag köpt en Harry Boy. Insatsen? 48 kronor. Utdelningen? Drygt 1,5 miljoner.

– Det är helt sjukt alltså, att vinna så mycket pengar. Kan ni förstå? Jag är 71 år gammal med skitlåg pension, så den här vinsten kom som en skänk från ovan. En dröm gick i uppfyllelse, berättar miljonvinnaren för Trav365.

PLUS: Henrik von Eckermann: Hästen är som en hund


”Jag är inte ett dugg intresserad”

När ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog plockade upp luren för att gratulera henne så var det en smått chockad pensionär som, motvilligt, svarade.

– Det ringde från ett nummer som jag inte kände igen. Om det var en försäljare så hade jag bett dem att dra åt helvete. Hans G presenterade sig och sa: ”Jag ringer inte för att lura dig men vet du vem jag är?” Men det hade jag ingen aning om och undrade vad han ville. Han frågade om jag hunnit rätta V75-lappen men det hade jag glömt bort att göra.

– Han berättade vidare att jag vunnit lite pengar men jag svarade: ”Sluta löjla dig, det tror jag inte på.” Det har varit en dröm för oss att någon kunde ringa och berätta att man vunnit en massa pengar. När de väl gör det så tror man inte på det, ha ha.

En anledning till att hon inte kände till att hon tidigare samma dag prickat sju rätt var för att hon helt enkelt inte är så värst förtjust i pållarna.

– Jag är inte ett dugg intresserad av travet och tittar aldrig. Gud nej, det är så långdraget och tråkigt.

– Eftersom vi har husvagn i Grängesberg händer det att jag går in på Konsum för att köpa en Keno. Förra lördagen sa gubben åt mig att köpa en Harry för 50 kronor, och jag köpte två för att det är roligt att jämföra. Den här helgen sa han ingenting men jag köpte två system ändå.

Litade inte på Hans G

Vinnaren befann sig under kvällen i sin husvagn där hon och maken avnjöt en välbehövlig solsemester. Bara för att en herre hon inte kände påstod att hon på ålderns höst blivit miljonär betydde inte per automatik att så var fallet.

Det följde genast en del efterforskning för att se om herr Lindskog verkligen talade sanning.

– Jag var tvungen att ringa ATG under söndagsmorgonen för att höra om detta verkligen var sant, vilket det tydligen var.

Givetvis blev det en del firande under kvällen, samt någon gliring till grannen Peter på campingplatsen.

– Han köper andelar. De hade spelat för 1 300 kronor i lördags och ville att jag skulle köpa in mig i deras bolag, men de hade bara tre rätt.

Vad gör man egentligen på en camping i Grängesberg?

– Njuter.

”Tippa på Harry”

Hon avslöjar att pengarna verkligen kommer att komma till användning. På grund av en längre sjukdomshistorik, med fibromyalgi och högt blodtryck, har Ludvika-kvinnan en låg pension och därmed fått vända på varenda krona.

Knappt två dagar efter helgens tipsframgång har det äldre paret ännu inte landat, men båda har redan börjat drömma om vad man kan tänkas göra med vinstpengarna.

– Det enda jag vet som är aktuellt är nya sängar för de vi har är 40 år gamla. Pengarna har kommit till rätt fattigpensionär, det kan jag lova er.

Kupongen innehöll tre singelstreck och på något vis lyckades Harry Boy även hitta omgångens fyra skrällar. Lita på att den nyblivna miljonären ger Harry en ny chans nu till helgen. Eller...?

– Nej, det tror jag inte. I så fall får gubben köpa ett system. Det är inte min grej liksom och tycker att det är roligare med Keno, även om det mesta jag vunnit är 30 000 för några år sedan.

Slutligen, vad har du för råd till oss spelare som drömmer om att vinna stort på travet?

– Ja, det enda jag kan säga är att tippa på Harry. Det var han som gjorde jobbet för mig.

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln