Dagens Dubbel-tips

”Nästan alltid aktuell för seger – DD-spiken”

Expertens DD-tips – lördagen den 31 juli från Hagmyren

Av: 

Martin Berg

Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Hagmyren, lördagen den 31 juli.

Spelstopp DD 18.20

V75 16.20

TV12 16.00

TV4 18.00

ATG Live 14.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 6–5–2–4–3–8–9–7–1–12–10–11

Kommentar: Ett öppet lopp inleder. Det är voltstart och det kan ställa till det för många ekipage. Det blir lätt trångt. Det finns risk att en del kommer bort direkt i starten. Gazza B.R. har springspår och Björn Goop brukar inte komma i kläm. Prickar han starten kan det bli ledningen från start till mål. Titan Yoda och Barboletta är bra nog att utmana, men de har trånga utgångslägen. Don’t Be Weak bör komma iväg utan problem från bricka två. Trumpie och Iceland Radio är andra som kan vinna loppet om det stämmer till lite.

DD-2

Rankning: 3–2–9–1–10–6–7–5–11–4–12–8

Kommentar: The Bald Eagle är fint inne i bronsdivisionen och har är nästan alltid segeraktuell – nu mer än någonsin. Startspåret är bra och lång distans gynnar honom. I en svår DD-omgång får han bli hästen att bygga spelet på. One Kind of Art har snabbt kommit upp i klassen. Han är startsnabb och stabil.  Streckar man ytterligare så är Let’s Go Ernie och Barolo Roc givna. Den senare är bra nog att vinna, men risken är stor att han hamnar invändigt en bit bak därifrån.

DD-systemet – 6 komb.

DD-1: 6–5–2–4–3–8

DD-2: 3 The Bald Eagle

Vem tar spets?

DD-1: Gazza B.R. har springspår och kan utnyttja det till en snabb start. Givet är det dock inte. Det är trångt på Hagmyrens bana och det vill till att Björn Goop kommer åt att vända upp i tid. Missar han så är Don’t Be Weak en möjlig ledare.

DD-2: Här kan The Bald Eagle var snabbast iväg. Han trivs i ledningen och lång distans är inget problem. Det finns fransk styrka i honom med tanke på pappan Bold Eagle.

! Statistikvinnarna

DD-1: Med god marginal vinner Titan Yoda oftare än han inte gör det. Sju vinster på tolv försök ger en segerprocent om 58.

DD-2: Åtta vinster på 20 starter för One Kind of Art.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel-tips

Dagens Dubbel

Trav

V75