”Med tempo kan draget skrälla till en procent”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Hagmyren • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Merrimac S.G. och Roger Nilsson är ett av skrälltipsen på V75.
Foto: ATG LIVE, MIKAEL WIKNER/KANAL 75, TR BILD
Merrimac S.G. och Roger Nilsson är ett av skrälltipsen på V75.

V75 på Hagmyren gäller på lördag.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Blir det lite tempo kan mitt drag skrälla till en procent, säger Sportbladets Mario Lipovac.

– Mitt spikförslag kan vinna med flera olika upplägg, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Hagmyren under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Vid söndagens V75-omgång prickade Sportbladet-experten Erik Pettersson in sju rätt på andelssystemet ”Erik Pettersson V75”. Systemet spelade in 197 733 kronor. Varje andelsköpare fick en nettovinst på 65 012 kronor.

Vid onsdagens V86-omgång prickade Mario Lipovac in alla åtta rätt på systemet ”Marios Tre I Alla”. Total vinst: 483 225 kronor. Vinst per andel: 4 095 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 10.49 lördagen den 12 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Jag tror att man kan inleda omgången med en spik denna lördag. Jag är väldigt sugen på att gå på 2 Naheed (V75-1). Han har sett riktigt fin ut på sistone och senast vann hästen helt åkandes. Oskar Berglund låter riktigt påställd inför det här och hyllar hästen. Magnus är en vass kusk och han bör kunna sitta bra på det, trots att han inte kan vara med och köra om någon ledning. Jag tror att spelprocenten kommer att sjunka lite inför spelstopp vilket gör mig än mer övertygad.

Miljonrensarna

I Klass II kan det nog bli lite körning från start och det är inga stjärnor med i loppet. 11 Merrimac S.G.(V75-3) avslutade riktigt bra näst senast och gör han om det loppet nu så tror jag att det kan bli seger. Jag läser en procent och det känns i alla fall i underkant.

5 Wingmaster (V75-5) vann äntligen senast, och fick ett okej spår just nu. Är klar för finalerna, men kan nog få ett mycket bra lopp härifrån, och då måste det vara en vettig chans till seger igen. Hästen är bra! Fyra procent.

Tänk på att...

... Hagmyren har ett kort upplopp. Spika inte hästar som troligtvis kommer att sitta för långt bak i fälten.

... det lär bli rejäl körning i V75-6. Daniel Redén lär utrusta 6 Missle Hill med någon form av stängt huvudlag och då ska det till mycket om någon ska kunna svara.

... V75-7 kan bli stökigt och Mathias Andersson lyckas med sin taktik att hålla ut övriga – och köra i ledningen. Då tror jag tempot blir högt. En skräll ligger på lut?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

4 Marble Arch (V75-2) är ett riktigt fint sto och enormt snabb i benen. Spår fyra är lite struligt, men Jepson är grym med den startmetoden. Här kan det bli ledningen och då tror jag ingen hittar henne. Hon kan vinna med olika upplägg.

Miljonrensarna

Jag blev verkligen imponerad över hur 10 Rossi Palema (V75-5) såg ut i första starten för Thule Jonsson. Norrlandsluften hade verkligen gett effekt vad det såg ut som. Loppet är bra och det måste lösa sig, men på intryck kan det bli skräll. Tre procent.

Dick Robertsson skickar 1 Martin Tooma (V75-1) långt den här lördagen. Han hyllar hästens utveckling och form och spåret blev bra. Succékusken Stefan Persson i sulkyn och Martin är snabb i voltstart. Jag skulle vilja se honom i ledningen! Nio procent.

Tänk på att...

... Hagmyren står som värd för lördagens V75-omgång. Där är upploppet kort, 161 meter och det behöver inte vara fel att leta spetshästar.

... Örjan Kihlström och Björn Goop är överlägsna i kuskligan på V75 i år. Nu är ingen av dessa två med i lördagens omgång, vilket öppnar upp.

... 2 Naheed (V75-1) är mycket fin och det är grymma rapporter inför detta. Ett spikbud.

... 7 One Kind of Art (V75-3) har grym kapacitet, men läget är dåligt och han har en tendens att hänga en hel del töm. Sämre insats på g? Jag får den feelingen och massgarderar loppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Naheed (V75-1) ser ut att stå hårt inne i loppet pengamässigt men kapacitetsmässigt tror jag han är bland de bättre. Oscar Berglund är mycket nöjd med honom och jag tror detta är en häst som kan gå långt upp i klasserna. Han har sett smällfin ut i de två segrarna i Sverige och jag tror han duger mycket långt denna gång. Han möter några bra och det är hans elddop men jag tror han löser det. Man får se procenten också innan man går rakt ut men håller han sig runt 50 procent tycker jag man kan gå på honom.

Miljonrensarna

11 Merrimac S.G. (V75-3) var positiv som tvåa näst senast på V75 från liknande utgångsläge. Han galopperade från innern senast och jag tycker det är ett plus med bakspår denna gång, vet att det inte är lätt på Hagmyren att ta något men blir det lite tempo då har han formen att skrälla till en procent.

10 Alone (V75-7) har matchats försiktigt i år men är en kapabel herre. Han måste först och främst sköta sig men senast var man mycket uppåt inför Jubileumspokalen, den gången blev det tyvärr galopp. Kan avsluta riktigt snabbt, man får se upp i avslutningen. 12 procent.

Tänk på att...

... Hagmyren med sitt 161 meter korta upplopp står som värd för V75 på lördag. Tycker man fått ihop en spännande omgång.

... 14 Unique Juni (V75-2) höll riktigt starkt efter tung resa senast i Sto-EM. Nu ska hon plocka 40 meter och det är inte lätt men hon har hårdheten.

... 6 Missle Hill (V75-6) är mycket startsnabb och skulle han ta en längd på hästarna invändigt då blir han inte lätt att slå. Har även visat att han kan spurta mycket vasst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

14 Unique Juni (V75-2) är ett toppsto som gjorde en stark insats i Sto-EM senast. Nu går hon ner i klass och även om det är tufft med 40 meters tillägg på Hagmyren så kommer hon bli väldigt svår att stå emot här. 20 procent mot favoritens 26.

7 One Kind of Art (V75-3) är en väldigt spännande häst inför framtiden som ska kunna klättra en bra bit upp i klasserna. Han tål att göra en hel del jobb själv under vägen och det här ser ut som en toppchans.

Miljonrensarna

10 Enge Eros (V75-1) blev det bara fel för senast i derbykvalet men innan det så har han övertygat stort. Har ett rejält slutvarv och strular det inget den här gången kommer han vara med och göra upp om segern. Fyra procent.

10 Alone (V75-7) är mycket bättre än vad raden skvallrar om och han trivs väldigt bra över den långa distansen. Han kan spurta rejält till slut och med minsta klaff under vägen ska han ses med en bra segerchans. 12 procent.

Tänk på att...

… veckans V75-omgång avgörs på Hagmyren där upploppet endast mäter 161 meter.

11 Månremus (V75-4) är under utveckling och med rätt resa kan han utmana
4 Spikfaks som ser ut att bli väl stor favorit.

4 Very Kronos (V75-6) gör sin första start över kort distans. Det ser ut som det kan bli rejäl körning från början här och då kan hans styrka visa sig avgörande till slut.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00. Här följer du dagens liverapportering från V75.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

7 One Kind of Art (V75-3) har efter långt uppehåll gjort fyra starter för Timo Nurmos och vunnit tre. Avgjorde lätt med krafter kvar senast utvändigt ledaren sista varvet.

4 Spikfaks (V75-4) har alltid varit ansedd som en häst utöver det vanliga. Imponerat stort och sett relativt okörd vid samtliga tre raka segrar på sistone. Blir svårslagen felfri.

Miljonrensarna

2 Doctor Doxey Zenz (V75-7) har gjort sina bästa lopp från täten och har kapacitet vid bra dagar. Är distansgynnad och måste passas. Fyra procent.

Tänk på att...

... efter Derbyhelgen på Jägersro är det dags för Hagmyren som bjuder på fina lopp.

... 14 Unique Juni (V75-2) kliver ner en klass. Hon tål alla möjliga sorters upplägg. Kan runda allt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE