Trav

Gundersen: Man får nypa sig i armen

Talangfulle Maharajah-sonen tog sjunde raka segern

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Sju starter. Sju segrar.

Treårige Elegant Ima vet ännu inte hur det känns att förlora.

– Man får nypa sig lite i armen, säger hästens tränare Geir Vegard Gundersen.

Treårige Elegant Ima, svenskfödd men tränad i Norge av Geir Vegard Gundersen, fortsätter att imponera.

Inför onsdagskvällens V86-lopp i Mantorp var Elegant Ima obesegrad efter sex starter, och efter onsdagskvällens tävlingar är han det fortsatt.

Tillsammans med kusken Magnus Teien Gundersen vann han lekande lätt.

”Lägger ner vårt liv i det här”

Elegant Ima spelades till V86-omgångens störste favorit och favoritspelarna behövde aldrig bli oroade, redan kort efter start placerade Magnus Teien Gundersen Elegant Ima i ledningen och sedan var inte frågan om sjunde raka segern skulle bli ett faktum, utan hur mycket den talangfulle Maharajah-sonen skulle vinna med.

– Man får nypa sig lite i armen, han har allt den här hästen. Att vi kan få fram en sådan här häst igen är fantastiskt. Vi lägger ner vårt liv i det här och sedan får vi får fram en sådan här häst och den glädje det ger så betalar det tillbaka oss något enormt. Jag är så tacksam, sa Geir Vegard Gundersen efter segerloppet.

Elegant Ima köptes på auktion av Geir Vegard Gundersen som ettåring, för 750 000 kronor. Den prislappen har Elegant Ima redan börjat betala tillbaka, han har redan nu sprungit in runt 450 000 kronor.

– Jag har aldrig kommit så sent till en auktion som när jag köpte Elegant Ima, jag ville inte se någon annan häst utan jag ville bara se den här, vi gick all in på honom, berättar Geir Vegard Gundersen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V86