Är inte av sentimentala skäl som jag spikar

Casper Hedberg synar V75 – lopp för lopp • Romme lördagen den 15 augusti

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Casper Hedberg spikar Nimbus C.D. på V75 från Romme.
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Sportbladets Casper Hedberg spikar Nimbus C.D. på V75 från Romme.

En segstark herre som vägrar att ge sig från spets.

En gammal blänkare som vägrar att missa spets.

Och en ungtupp som vinner oavsett position.

Där fick ni ett kortreferat av omgångens singelstreck.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75-1: Viscount ska gå barfota runt om för första gången i karriären, han har ett smaskigt springspår och körs av Erik Adielsson. Så långt är allt perfekt. Men min gissning är att spelarkollektivet efter detta konstaterande tror att det innebär att Viscount når ledningen och sen känner de sig klara med sin loppanalys och återgår till att pilla sig i navelluddet. Nog för att det är viktigt att hålla sin hygien, men slarva för den sakens skull inte med era analyser. Någon ledning når inte Viscount. För det första så är han inte särskilt stabil i voltstart och för det andra sitter nog Hurricane Silas redan där. Den sistnämnde är så klart speldraget. Spår två ska han nog greja och formen är tipptopp. Näst senast fick han Balfour (som kapacitetsmässigt är tre klasser bättre) utvändigt om sig under slutrundan, men det bekom honom föga. Han gav istället fransmannen en lavett och stack ifrån till kaxig seger. Hurricane Silas ger sig ogärna från ledningen och V75-procenten är nästan provocerande låg.   

V75-2: Urban Kronos var läcker senast från dödens men det börjar bli lite långt mellan starterna nu. Ebony Boko var kanske inte som bäst senast, men vem orkar egentligen speeda sig igenom ett helt lopp? Han leder länge. Ribaude har bakspår över kort distans men är bra nog att vinna ändå. Som ni hör, det går att hitta plus- och minusfaktorer på nästan alla hästar så strecka på. 

Redo för en toppprestation

V75-3: I stonas korta E3-final brukar det småskrälla. Ifjol vann förvisso favoriten Mascate Match, men före det får vi gå tillbaka till när Tamla Celeber vann sin upplaga 2010 för att hitta senaste favoritvinnaren. Alla fyra försökssegrarinnorna imponerade stort i sina respektive uttagningslopp och skrälldraget är Eagle Eye Sherry som kan få loppet.    

V75-4: Veckans klass II-försök håller ingen högre klass och Awesome Kronos bör ha toppchans - trots sitt bakspår - om han bara klarar av starten. Näst senast hade han samma läge och då gick det inte alls. Annars känns det enklare att i detta loppet säga vilka hästar som troligtvis inte vinner än vem som faktiskt vinner, om Awesome Kronos nu dribblar bort sig själv inledningsvis.   

V75-5: Att Nimbus C.D. är inne på sitt tredje eller fjärde extraliv precis som Stefan Hultman (som tränar hästen tillsammans med Peter G Norman) och det vore stor poesi om de tillsammans fick vinna nu. Men det är inte av sentimentala skäl som jag anser att Nimbus C.D. är en bra spik. Nä, nu är han redo för en topprestation och jag tror att hans egna rekord på 1.09,8 hänger löst. Jag tror vidare att han - trots att han är omringad av startkatapulter - når ledningen. Under tio procent i skrivande stund.

Återupptar segerraden nu

V75-6: Hell Bent For Am tog sig till final trots att han i försöket handikappades av ett löst bandage som faktiskt lindade sig runt två ben samtidigt. Nu ska han gå barfota för första gången någonsin och återupptar sin segerrad.

V75-7: Fonda Boko har jag ju tjatat om flera gånger förr utan att han vunnit så inte kan jag väl fortsätta att förespråka honom? Det vore ju inte seriöst. Men jag säger bara att han satt fast med allt sparat senast och fick nu äntligen ett bra läge. Jag konstaterar också att motståndet rent av är enklare nu. Mer säger jag inte (men du fattar vad jag menar va?).


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Hedbergs tre bästa:

1. Hurricane Silas (V75–1, Romme)

Silar bort de flesta V75-spelarna direkt. Tack för det. 

2. Nimbus C.D. (V75–5)

Satt fast senast och har nu form för att kunna utnyttja läget. Runt om.

3. Fonda Boko (V75–7)

Har nog aldrig varit bättre.

Hedbergs V75-system:

V75-1: 2 Hurricane Silas (6–10) 

V75-2: 1–10–2–6–8–4–7–5–9 (11–3) 

V75-3: 2–4–3–1–9 (8–6)

V75-4: 10–7–9–2–3 (1–12) 

V75-5: 2 Nimbus C.D. (1–4) 

V75-6: 10 Hell Bent For Am (2–1) 

V75-7: Alla tolv hästarna (2–4)

2 700 rader/1 350 kronor


CASPER HEDBERG

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN