V86-skrällarna: ”Här måste jag varna!”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 7 april på Åby och Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
Marcus Hultman kan skrälla tillsammans med Mr Creation i V86-7.
Foto: MICKE GUSTAFSSON, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Marcus Hultman kan skrälla tillsammans med Mr Creation i V86-7.

TRAV

Åby och Solvalla. Det är banorna som delar på kvällens V86-tävlingar.

Sportbladets travexperter har synat omgången med sina vassa spikförslag, miljonrensare och tänk på att...

– Osannolikt att han ska vara spelad på två procent, säger Andreas Örtengren om sitt skrälltips.

– Varningen är utfärdad, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed om sitt miljondrag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

I kväll avgörs V86 på Åby och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.

MISSA INTE: V86-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.04, onsdagen den 7 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

4 Bitcoind’ Arc (V86-8) har verkligen gjort allting rätt hos Timo Nurmos. Konkurrenterna bör ha en stor respekt för hästen efter de två senaste loppen. Jorma Kontio lär köra offensivt direkt och det är bra chans att ekipaget får överta ledningen. Väl där ser jag inte förlust och trots det stora favoritskapet, så väljer jag att spika.

Miljonrensarna

4 Fire n’Fury (V86-4) var jag på redan senast, men då bytte Melander från barfota till skor. Det låter som att det blir ”maxat” den här gången i stället. Omtag! Fyra procent.

3 Moneykeeper (V86-7) vet jag att Robert Bergh gillar. Han har inte fått ut allt av hästen ännu, men jag gillade spurten senast, så formen är fin. Läget är bra och motståndet hanterar hästen alla dagar i veckan. 12 procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Solvalla och Åby den här onsdagen.

... storfavoriten 5 Wingait Henke (V86-1) är en riktig vinnarhäst. Trots att han varit struken inför det här så tror jag på en god chans från bra spår.

... Reijo Liljendahl är rejält uppåt på 1 Alien Hill (V86-2). Kan vara så enkelt, men hästen har uppträtt konstigt från innersta spåren tidigare. Seger, eller galopp, är feelingen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

Vi har två klara favoriter den här omgången och båda ser mycket svårslagna ut. 7 Ecurie D. (V86-6) gör spännande årsdebut och det låter bra på förhand, han har respekt med sig och jag tror på spets och slut.

Samma segerrecept tror jag den andra storfavoriten 4 Bitcoind’ Arc (V86-8) siktar på, han har övertygat hos Timo Nurmos och har respekt med sig. Från ledningen bli han svårslagen.

Miljonrensarna

4 Fire n’Fury (V86-4) är bättre än raden och senast blev hästen träffad av en sten i huvudet och galopperade. Det låter bra från stallet och man ska lätta honom i balansen vilket är intressant, man ska även sätta på skygglappar vilket ger bra effekt på honom och till fem-sex procent är han given.

3 Mooneykeeper (V86-7) trodde jag en del på senast och han gjorde ett bra lopp från ett tråkigt utgångsläge. Bättre läge den här gången och det ser ut som det kan bli bra fart på tillställningen. När Robert Bergh sätter in slutstöten blir han svår att stå emot. 12 procent.

Tänk på att...

... V86-omgången delas av Åby och Solvalla den här veckan.

... 1 Alien Hill (V86-2) har tränat starkt och är väl förberedd för en bra insats. Ställer inte utgångsläget till det blir hon svårslagen.

... 1 Callum N.O. (V86-3) ska köras barfota runt om och med jänkarvagn, kan smyga med och bli farlig på stretchen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86 i kväll. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

7 Ecurie D. (V86-6) är tillbaka på banan igen efter vinterträning. Man är ju knappast ensam om att ha blivit charmad av den här superkusen, men här ser det ut som att ingen vill offra sin hästar och köra, det betyder att Björn Goop tidigt kan sätta Hamre-hästen i ledningen. Väl där är loppet över. Njut av utstrålningen!

Miljonrensarna

V86-3 är ett öppet lopp och jag vädra skräll. 10 Beaks Manello kommer från seger med aktuell kusk och nu är det barfota runt om anmält. Två procent!

Olof Thorson selar ut två intressanta hästar i V86-5. 1 Five o’Clock (sex procent) och 6 Vasco da Gama (fyra procent). Båda är lite spelade, båda kan vinna med lite flax. Tas med.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Åby som delar på V86-racen. Fyra på vardera bana, precis som vanligt med Xpress-upplägget.

... det låter som att 7 Brambling (V86-4) behöver lopp i kroppen. Örjan Kihlström brukar köra väldigt passivt i såna starter. Känns som en bräcklig favorit.

... V86-7 inte är lätt att lösa. Alla hästar på kupongen!?

... stall Nurmos tokgillar 4 Bitcoind’ Arc (V86-8). Känns svårslagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Ecurie D. (V86-6) gör en mycket efterlängtad årsdebut och blir omgångens i särklass största favorit. Det stora målet sedan länge är Elitloppet men samtidigt känns det påställt i comebacken för Frode Hamres världsstjärna. Trots att flera av motståndarna inger respekt och att procenten är skyhög så är detta en mycket säker spik. Björn Goop sänder resolut till ledningen och sedan får de andra köra om andrapriset i Dartster F:s lopp.

3 Fromming (V86-3) såg strålande ut senast och har toppchans att ta andra raka. Victor Rosleff är begåvad och leder troligen detta ungdomslopp runt om. Spikarna är mycket spelade men vi söker skrällar i andra lopp.

Miljonrensarna

9 Gao K. (V86-1) kan flytta på sig den första biten och borde kunna få en vilsam resa från sitt smygspår. Åby har som bekant ett open stretch-spår och jag ser det inte som helt osannolikt att han kan speeda ner det här gänget. Osannolikt att han ska vara spelad på två procent.

1 Bianca Sisa (V86-7) har dragit ett perfekt spår och kan öppna bra. Oavsett löpningsförlopp tycker jag inte att hon är borta från slutstriden. Trots bra motstånd måste man alltid ha koll på henne och när vi nu får fyr procent är hon given på kupongen.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla delar på värdskapet till V86 och precis som under påsken fortsätter flera av de stora kanonerna att göra sina första starter för året.

... allra mest fokus blir det i V86-6 på Solvalla i Dartster F:s lopp där den evige snackhästen och världsstjärnan 7 Ecurie D. ska göra sin första start för året och ta ett kliv mot en start i Elitloppet.

... stjärntränaren Daniel Redén selar ut förra årets Kriterievinnare 7 Brambling i (V86-4). Ett litet fält och det ser passande ut.

... 4 Bitcoind' Arc (V86-8) har ny toppchans i avslutningen.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer på V86. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

7 Ecurie D. (V86-6) gör visserligen årsdebut men här kommer kusken Björn Goop vara offensiv och köra rakt fram från start och sitter tidigt i ledningen. De andra ekipagen tävlar om andraplatsen. Spikar oavsett procent.

Miljonrensarna

6 Selected News (V86-4) är streckad på 15 procent mot favoritens 45 och det gillar jag skarpt. Detta är en kapabel häst som var ute i tuffa årgångslopp förra året. Träningsrapporterna är goda från tränaren och kusken Hans-Owe Sundberg. Maharajah-avkomman ska dessutom gå barfota runt om i kväll vilket är ruskigt intressant. Tredje-fjärdehandare i loppet är konstigt. Ska med på lappen under alla omständigheter.

1 Five o’Clock (V86-5) vinner inte ihjäl sig men jag tycker förutsättningarna är bättre i kväll. Hästen är naturligt startsnabb och härifrån kommer man få en fin position. Sex procent i skrivande stund tycker jag är för lågt. Kommer gå med samma utrusning som senast. Favoriten 9 Suarez är streckad på 45 procent vilket är på tok för högt och är given att gardera.

2 Mr Creation (V86-7) kanske är ett långskott. men till fem procent måste jag varna. Hästen är startsnabb, och som alla nästan vet, har Åbytravet open-stretch om han skulle bli av med ledningen. Det blir kanske eventuellt att tävla med blinkers-huvudlag och det har hästen gjort tidigare (2020) och då vann han ett kortlopp på Solvalla. Segertiden blev då 1.10,7. Varningen är utfärdad!

Tänk på att...

... V86 saxas mellan Åby och Solvalla. Åby har dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Skrällkoll på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Travrad på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!