Spikvalet är enkelt på DD-lappen i kväll

Expertens DD-tips – söndagen den 14 februari från Bollnäs

Publicerad:
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bollnäs, söndagen den 14 februari.

Spelstopp DD 16.48

TV12 14.30

ATG Live 13.30


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–2–9–3–7–4–6–1–10–11–8

Kommentar: Daniel Redén skickar upp ett lass med hästar till Bollnäs. Örjan Kihlström hänger på som kusk och duon kommer att vinna några lopp, kanske fem. Här är det Reigning Moni som kan vinna. Duon har dock bättre chanser tidigare i GS75, och Reigning Moni är bara en i högen. Sign Me Up Too gör starka insatser varje gång och når han ledningen växer chansen. Valley Brodde har en rad nollor i resultatraden, men kapaciteten finns vid klaff. Vacqueyras var strålande senast. Urgent Call är härdad. Räknas också.

DD-2

Rankning: 2–9–8–5–11–6–12–1–3–10–4–7

Kommentar: Med en svår första DD måste det till en spik här. Valet är lätt. Dollar Hornline var duktig under hösten. Efter en paus kom han tillbaka nu i februari och gick starkt som tvåa. Det är en häst som hävdar sig väl i V75 och han möter överkomligt motstånd här, minst sagt. Från andraspår kan han köras mot ledningen i ett tidigt skede. Sedan får han sitta i fred. Ingen är bra nog att trycka upp tempot.

DD-systemet – 5 rader

DD-1: 5–2–9–3–7

DD-2: 2 Dollar Hornline

Vem tar spets?

DD-1: Sign Me Up Too kan öppna fort, men klarar nog inte att svara ut Vacqueyras om kusken vill ladda maximalt.

DD-2: Här startar favoriten Dollar Hornline från ett perfekt andraspår och det tar inte många sekunder innan han sitter i spets. Det finns ingen som varken kan eller vill utmana.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!