Publicerad:

”Malmrot har inte visat något intresse alls”

Handsome Brad inbjuden till nytt storlopp – efter Olympiatravet

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Ulf Stenströmer

Handsome Brad slutade tvåa i Olympiatravet – och har fått en inbjudan till ett nytt storlopp.

Tränaren Ulf Stenströmer vill dock inte avslöja vart.

Och sedan kan det bli femte gången gillt för Stenströmer – i Elitloppet.

– Anders Malmrot har inte visat något intresse alls för honom, säger han.

Det var i lördags på Åby som Ulf Stenströmers Handsome Brad skrällde genom att bli tvåa i storloppet Olympiatravet och den sexårige hingsten tjänade 700 000 kronor.

Andraplatsen bakom den överlägsne vinnaren Propulsion har så klart gjort Axevallahästen intressant för andra storlopp, och han har redan fått en ”ny” inbjudan.

Ulf Stenströmer vill inte avslöja vart – och sedan blickar han också mot sista helgen i maj och Elitloppet.

Ska det bli femte gången gillt för Ulf Stenströmer?

”Får suga på den karamellen”

– Vi har fått en inbjudan efter lördagens Olympiatrav som vi funderar starkt på, men du får inte veta vart. Jag har lovat att inte säga någonting, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:
– Vi får suga lite på den karamellen, så kommer vi ta ett beslut under tisdagen och om vi startar så blir det officiellt på onsdag.

Kan Handsome Brad vara något för Elitloppet?

– Jag vet inte om Anders Malmrot är intresserad av honom, det har jag ingen aning om. Jag har svårt att se 15 hästar som har mycket bättre form än vad min häst har, men är det 16 hästar som har mycket bättre form och kunnande så…, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:
– Handsome Brad är lite oprövad på kort distans, men han är både startsnabb och stark och det är det som krävs. Vi får se om det finns något intresse från Malmrot, men jag överlåter det till honom.

”Tror inte han är så het på honom”

Men det är väl oundvikligt att tänka i dom banorna den här tiden på året, om Elitloppet?

– Ja, jag var ju inbjuden med Noras Bean fyra gånger och tackade nej fyra gånger, men det är två väldigt olika hästar. Handsome Brad har mycket starkare ben än vad Noras Bean hade, och jag tror att han skulle passa med just två heat i och med att han är så jäkla stark och oöm. Men som sagt, vi får se om det finns intresse från Solvallas sida. Det är en stor ära att få vara med där, men det kostar mycket också.

Skulle det krävas mycket att tacka nej till Elitloppet en femte gång?

– Jag har en häst som inte är tillräckligt bra för att utmana Propulsion och Readly Express, och kan han vara tvåa i Olympiatravet så tror jag det sliter mindre än att kanske vara femma-sexa i en Elitloppsfinal, så det tål att tänkas på. Men samtidigt, det är en jätteära att vara med. Det är klart man skulle fundera, men Anders Malmrot har inte visat något intresse alls för honom, han uttalade sig väl lite diplomatiskt att Handsome Brad kunde vara aktuell, men jag tror inte det var något mer än just ett diplomatiskt svar och jag tror inte han är så jättehet på honom. Men, det är ju bara vad jag tror, säger Ulf Stenströmer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: