Mejla

Michael Carlsson

”Två vassa spikar i en mycket lurig omgång”

Carlssons GS75-tips: ”Charlock Wiking och Vinci Power har toppchans”

Publicerad:
Uppdaterad:
Charlock Wiking är en av Micke Carlssons spikar på GS75 i eftermiddag.
Foto: Lars Jakobsson, Kanal75
Charlock Wiking är en av Micke Carlssons spikar på GS75 i eftermiddag.

Vi har en ruggigt intressant Grand Slam 75 framför oss i eftermiddag.

Det ser lurigt ut på förhand och det luktar hög utdelning lång väg.

Jag har två starka spikar att luta mig mot som båda gillar att vinna.

Färjestad är värd för eftermiddagens miljonspel och mycket talar för att det blir hög utdelning på Grand Slam 75. Det är en lågklassig omgång utan någon sportslig stjärnglans men däremot ser det väldigt intressant ut spelmässigt.

Charlock Wiking är en riktig vinnare och hemmahästen har toppchans att ta hem den andra avdelningen. Detta trots att han har spår tio över kort distans. Den här fyra-åringen, som tränas av Magnus Jakobsson, har vunnit sex lopp på tio starter. Han har gjort tre starter efter ett uppehåll och senast vann han hur enkelt som helst från ledningen med krafter kvar. För tre starter sedan avslutade han i 1.10-tempo från ett dåligt läge över kort distans på Solvalla utan att få något med sig. Han har annars vunnit både från ledningen och bakifrån.

Charlock Wiking är en häst som håller V75-kaliber enligt tränare Jakobsson som har planer på att starta i travets elitserie framöver. Nu möter segerstaplaren ett ihåligt gäng och felfri torde han ha toppchans att runda alla för Peter Ådefors, som kör i stället för Jakobsson som är avstängd. Jag spikar.

 Omgångens andra spik kommer i den  sjätte avdelningen. Det är Vinci Power somhar gjort tre starter för sin nye tränare Peter Untersteiner. Hästen har totalt tagit sex segrar på elva starter i karriären.

Vinci Power visade fin moral vid segern näst senast då han försvarade sig starkt -hela upploppet ner när han blev attackerad. -Senast var han ute i V75 och blev trea men utan att vara som bäst. Hästen var nedsatt av dåliga blodvärden då men är frisk igen och har tränat bra senaste veckorna och även fått ett skarpare jobb.  

Vinci Power möter lite enklare motstånd den här gången och med tanke på att han var trea i V75 samtidigt som han var nedsatt av en infektion torde han ha -mycket bra chans att vinna det här loppet om han är frisk från ett fint läge. 

 I GS75-inledningen är Lightning-sky favorit. Han är härdad i V75 under året där han har vunnit och senast var han tillbaka efter ett fyra månader långt tävlingsuppehåll. Men där fick han en tung löpning utvändigt om ledaren och var ursäktad som fyra. Nu brottas hästen med spår åtta bakom bilen och han riskerar på nytt en tung väg fram. 

Garderas.

Draget i loppet är Vespertilio Jet som -vinner när som helst efter fina insatser på slutet. Han var bra som trea i Tyskland och senast spurtade han fint mellan hästar från ett dåligt läge. 

Nu blir det troligen barfota runt om och full laddning för ledningen, startsnabb som han är.

 Timotejs Godis är favorit i GS75-3 och hästen gör nu första starten för sin nye tränare Björn Goop. Träningsrapporterna går i dur och felfri lär det fyraåriga stoet vara med och göra upp om segern. 

Hon får dock sällskap på systemet av -fyra hästar i det här stoloppet och jag vurmar mest för Miss Fina som blir bättre och -bättre och var duktig som tvåa senast. Det känns som att det kan komma en seger när som helst. Passa även Linguini som har fart för att runda samtliga om hon sköter sig, men hästen är inte att lita på.

Ett av omgångens vrål

 Den fjärde avdelningen är också ett stolopp och här lär favoriten Dancingqueendiablo bli ett av omgångens vrål. Hon var bra vid spurtsegern näst senast och ska nu tävla barfota runt om för första gången enligt Peter Untersteiner. 

Det kan ge mycket bra effekt och trots att det treåriga stoet möter äldre och mer rutinerade konkurrenter kan hon absolut -vinna.

Jag garderar med en trio och vill varna för lägesgynnade Supreme Face som -mycket väl kan ta en seger snart. Hon har tidigare hållit upp ledningen från inner-spåret bakom startbilen och lyckas hästen med det kan det hålla hela vägen. Senast blev det galopp i spetsjakten i V75 kort efter start och gången innan var Supreme Face knappt slagen tvåa. Jag plockar även med Love No Limit och Kissmeonceagain på systemet.

Satt fast senast – kan leda runt om

 Highspirit är storfavorit i GS75-5 och segermaskinen har vunnit 19 av sina 21 lopp från spets. Senast fick han det dock inte alls att stämma och efter problem med travet galopperade han i utgången av sista sväng som slagen. Han återkommer nu efter ett uppehåll och känns svårbedömd, även om tränaren Troels Andersen rapporterar att hästen har tränat bra inför det här. Highspirit är snabb ut och kan leda runt om men jag garderar.

Red Team Rex var mycket duktig som tvåa senast i en snabb avslutning och är matchad för det här loppet. Läget är perfekt och han öppnar snabbt bakom bilen. Jag betalar även för Kickstart My Heart som blir pensionär vid årsskiftet men han visar sannerligen inga ålderskrämpor. Hästen har tagit två raka övertygande segrar och senast var han överlägsen.

 Hossiana Boko är favorit i GS75-avslutningen och kan vara en chansspik på läget. Hon är mycket startsnabb och senast satt hon fast med krafter kvar på Solvalla efter en invändig resa. Har inte vunnit på länge men nu kan det vara dags. Ett starkt motbud är dock Global Signature som vann direkt efter ett uppehåll senast och såg kalasfin ut. Har vunnit många lopp bakifrån och kan fälla samtliga i spurten.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE