Daniel Redén: ”Hade vilopuls efter loppet”

Stjärntränaren om Propulsions tredjeplats som jättefavorit på V75: ”Jag tror folk förstår, fanns inte så mycket att göra”

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG PLAY
Propulsion och Örjan Kihlström spurtade i mål som trea.

Daniel Redéns superstjärna Propulsion var brakfavorit på V75 i lördags.

Trots en ursinnig spurt så räckte det bara till tredjeplatsen.

– Jag tror folk förstår att det inte fanns så mycket att göra, säger Daniel Redén.

Daniel Redéns sjuårige hingst Propulsion, som sprungit in 22,6 miljoner kronor hittills i karriären, laddas för en vinter i Frankrike med Prix d’Amérique och kretsen kring hästen hoppas på tredje gången gillt i världens tuffaste travlopp.

Den här gången har Daniel Redén valt ett annat upplägg med sin stjärnhäst – i stället för att åka ner till Frankrike så ska Redén låta Propulsion tävla på hemma i Sverige, och hitta den ultimata toppformen på hemmaplan.

I lördags startade Propulsion på V75 från Solvalla och han gjorde det med sex raka segrar i ryggen. Men Propulsion åkte på ”pumpen” för första gången sedan Elitloppsfinalen i maj – som jättefavorit.

Men något hot, som Stefan Hultman fick efter att Maharajah förlorat som stor favorit på V75 inför dennes uppladdning inför Prix d’Amérique, har Redén inte fått.

”Kan man aldrig veta på förhand”

Propulsion slutade trea i lördagens V75-lopp bakom Nadal Broline och Zenit Brick, Propulsion avslutade vasst över upploppet, men hann inte fram från sin djupa köposition.

– Han gick jättebra, han hade vilopuls när han kom in efter loppet och det var jättebra, det var som om han hade gått en värmning, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Det var full fart över upploppet och det var härligt att se, det var bara synd att det var så långt fram, men så är det ju, det kan man aldrig veta på förhand. Samtidigt hade han spår tolv och man visste att det kunde bli något liknande som det blev, med många hästar i vägen och man kan inte mörda hästen för det här loppet.

Du har inte fått något hot efter loppet, likt det Stefan Hultman fick efter Maharajahs förlust som storfavorit på V75?

– Nej, jag tror folk förstår att det inte fanns så mycket att göra, både hästen och Örjan Kihlström gjorde det de kunde, Örjan stötte tidigt men det var många som gick ut framför och då blev det för långt fram.

”Man får pussla lite”

Du sa innan V75-loppet i lördags att du medvetet tränat ner Propulsion för att den ultimata toppformen ska komma lagom till Prix d’Amérique, vad är det du gjort?

– Jag har inte kört så snabba intervaller med honom, han har fått träna på bara och jag har kört lite lugnare med honom i jobben, dels för att bygga upp lite andra muskler den här tiden, och sedan låta de snabba muskelfibrerna komma närmare det stora loppet. Man får pussla lite, säger Daniel Redén.

Här kan du se loppet igen. OBS: Extern länk.

Publicerad:

LÄS VIDARE