Trav

Simon Wall, 22, köpte sin drömgård i Bollnäs

Tackar Kihlström och Redén efter köpet

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Simon Wall, 22, satsar helhjärtat på travet.

Nu har han köpt en miljongård i Bollnäs.

Han tackar stjärnorna Örjan Kihlström och Daniel Redén för att han kunde genomföra sitt köp.

– Det ger mig en stor morot att våga leva ut mina drömmar, säger han.

Amatörtränaren och hästuppfödaren Simon Wall från Bollnäs har precis flyttat in på sin drömgård Ljuva-Tun några kilometer från Bollnästravet.

Där håller han på att göra sig hemmastadd tillsammans med sin pojkvän, sin hund och sina hästar, nio till antalet.

För att finansiera köpet av sin drömgård sålde han kallblodsfölet Stormare. Köpare: travstjärnorna Örjan Kihlström och Daniel Redén.

”Då hade vi inte ens diskuterat pris”

Köpet av drömgården började med ett samtal mellan Simon Wall och Örjan Kihlström i somras, sedan har det gått fort.

– Jag träffade Örjan Kihlström på trav i somras och då frågade jag honom om han ville ha en hingst efter Silverstjärna, jag äger Silverstjärna och var trea på SM med henne 2018 och hon blev en av Sveriges snabbaste ston. Två dagar efter vårt samtal ringde Kihlström mig och frågade om hästen fanns kvar, när jag svarade att den fanns det meddelade han att han skulle komma och titta på honom, berättar Simon Wall och fortsätter:

– Sedan kom Kihlström hit och tittade på hästen och gick igenom den, sedan sa han att det såg bra ut och att han skulle höra av sig. Sedan ringde han upp och sa att jag kunde skicka fakturan och när jag frågade vart jag skulle skicka den så sa han till Daniel Redén och att han och Redén köper hästen. Vi hade inte diskuterat någon pris ännu men de skulle bara ha honom och det var så klart jättestort för mig.

Blev det en bra affär?

– Det blev en jättebra affär och det var det som hjälpte mig för att kunna finansiera köpet av gården. Jag tycker det är häftigt att två så stora som Kihlström och Redén väljer att gynna en så liten och ung tränare och uppfödare som mig, att de vågar satsa och det ger mig en stor morot att våga leva ut mina drömmar.

”Vill leva på min hästverksamhet”

Vad är det för gård du köpt?

– En helt vanlig jordbruksfastighet beläget ute i Bollnäs i Hälsingland, där bor jag och min pojkvän, vår hund och våra nio hästar, berättar Simon Wall.

I dagsläget använder Simon Wall Bollnästravets faciliteter i träning, men byggandet på gården har redan inletts.

– Vi har bara bott här i två veckor men vi håller på att bygga träningsvägar här hemma, sedan får vi bygga mer när det finns pengar och vi kan satsa, vi får ta det som det kommer. Jag vill bo och träna häst här, kunna fortsätta min utveckling och kanske köpa någon mer häst, eller föda upp en häst.

Vad har du får mål för framtiden?

– Kortsiktigt att komma in på gården och känna in sig överallt, vi har hållit på och renoverat mycket men rakbanan ska bli klar för att kunna träna hästarna här hemma, och sedan hoppas jag att mina tävlingshästar kan leverera lite så jag får in pengar och kan fortsätta investera i gården. Långsiktiga målen är att kunna leva på min hästverksamhet och att kunna fortsätta föda upp fina hästar så människor kan köpa mina fina hästar.

I dagsläget har Simon Wall sex hästar på sin träningslista, där SM-trean från 2018 Silver Stjärna är den mest namnkunniga och som sprungit in över 500 000 kronor.

– Jag tycker att jag bara har fina hästar, det är väldigt partiskt så klart men jag har bland annat Silver Jossan som var fantastiskt bra i fjol och hon har även gått bra i år. Förhoppningsvis kan jag vara med i SM med både Silver Jossan och Silver Stjärna i år. Sedan har jag ett gäng fina unghästar som jag köpt in och fött upp, och om ingen köper dom så hoppas jag att ha lite förspänt inför nästa år.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Örjan Kihlström

Daniel Redén