Köpte en Harry Boy – vann över tio miljoner

Jämtlänningen fick jubla under Elitloppslördagen

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TR Bild
Mannen från Östersundstrakten blev miljonär på V75

En travintresserad hästägare från Jämtland hade tidsbrist – och köpte en Harry Boy till V75.

Då vann han över tio miljoner kronor.

– Det här är något jag ser oftare, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Det var under Elitloppslördagen på Solvalla för drygt en vecka sedan som skrällarna stod som spön i backen.

Totalt lämnades det in 1 460 962 stycken V75-system den aktuella V75-dagen och ett efter ett försvann all världens väg när skrällar som A’nana de Bohem och Viking Brodde vann, och när Timo Nurmos Eelis vunnit det avslutande V75-loppet, tillika Harper Hanovers lopp, så återstod endast tre V75-system.
Utdelningen för 7 rätt: 10 170 199 kronor.

”Kan bli för mycket för folk”

Ett av de tre vinnande systemen var en Harry Boy, ett datasystem som tar ut hästarna, köpt i Jämtland för 1 925 kronor.

– Det är en riktig racing lover, en travintresserad och hästägande man. Han hann inte läsa på inför V75-omgången och köpte rakt upp och ner en Harry Boy och vinner över tio miljoner kronor, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog och fortsätter:
– Det är en man från Östersundstrakten som berättade att han på grund av tidsbrist allt oftare börjat köpa en Harry Boy, även om han inte har tid att läsa på till V75 så är det kul att vara med, man vill vara med i liret helt enkelt.

Hans G Lindskog har varit i kontakt med vinnaren, som vill vara anonym. Anledningen: avundsjuka.

– Jag hade ett trevligt samtal med vinnaren och det är en jättetrevlig människa, men det är en rätt känd jämtlänning och då han vann stort även i fjol så kan det bli lite för mycket för folk, därför väljer han att ligga lågt.

”Orkar inte läsa på”

Av de tre system som vann över tio miljoner kronor under Elitloppslördagen på Solvalla så var det inte bara jämtlänningen som tagit hjälp av Harry Boy, det gjorde även en vinnare i Ystad.

– Något som jag noterar är att det är fler och fler som väljer att spela Harry Boy, för ganska stora pengar. Rent allmänt så vet jag travkunniga människor som helt enkelt inte orkar läsa på till V75 längre, utan de köper en andel av någon eller spelar Harry Boy, och det ser jag betydligt mer av nu än tidigare, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN