Hockeyprofilernas vinst: ”Jävligt roligt”

Satte sju rätt på V75: ”Det mesta jag spelat in”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Emil Berglund.

Hockeyprofilerna Emil Berglund, 25, och Tobias Liljendahl, 24, fick in sin chansspik på V75 – spelad till 16 procent.

Då satte de sju rätt och drog in över en halv miljon i lördags.

– Det var jävligt roligt, det mesta jag har spelat in, säger Timråspelaren Emil Berglund.


ANNONS: Här kan du gå med i Sportbladets andelslag på ATG Tillsammans och ta rygg på experternas system på V86 och V75. [Extern länk]


Till vardags är de hockeyprofiler i Timrås (Emil Berglund) respektive Almtuna (Tobias Liljendahl). Men med Charles ”Challe” Berglund och Reijo Liljendahl som föräldrar sitter travet i blodet för barndomsvännerna Emil Berglund och Tobias Liljendahl, som även spelade tillsammans i Timrå när laget tog sig upp i SHL efter play off mot Karlskrona våren 2018.

I lördags satte de pricken över i:et när deras andelssystem på ATG Tillsammans, kallat ”Albyligan”, satte sju rätt, samma andelslag där Sportbladets experter ingår. Totalt drog de in 594 496 kronor och 15 andelsköpare fick 39 633 kronor per andel i vinst.

– Vi diskuterar alltid lite på lördagsförmiddagarna för att lägga grunden till systemet. Vi vill inte bli påverkade av det som skrivs och sägs. Vi vill ha egna idéer och hitta spelvärde i hästarna, säger 25-årige Berglund.

”Jag vek ner mig”

Den här lördagen var inget undantag. Emil Berglund, på semester i Frankrike, fick dock ge med sig när det kom till systemets spikidé på Årjäng.

– Jag var inne på att spika Eldorado B. i V75-1, men ”Tobbe” ville ha med 2 Apapmand (vann V75-1), så jag vek ner mig, säger Berglund.

Förutom spik på 5 Macelleria (V75-5) så enades duon om chansspiken 4 Great Winner med Magnus Jakobsson i V75-2, spelad till 16 procent.

– Vi lirade den på GS75 för en tid sedan som storfavorit då den galopperade och tappade travet. Vi har hört att Jakobsson gillar den och har fortsatt att följa hästen. Vi är ruggigt nöjda att vi stod kvar vid den.

”Fjäder i hatten”

Reaktionerna efter lördagens vinst har inte väntat på sig.

– Det har varit lite grattis och så där. Jag vet att en bekant hade köpt en andel som inte brukar göra det, det är jävligt roligt. Det är det mesta som jag har spelat in så det är en fjäder i hatten.

Hur firade du?

– Vi satt i Frankrike och hade en god middag.

”Vi har ett bra gäng”

För Emil Berglund väntar en veckas semester till innan försäsongen med Timrå drar igång igen innan laget går på is i början av augusti.

Timrå ramlade ur SHL förra säsongen och får börja om i Hockeyallsvenskan med en skadefri Emil Berglund.

– Jag hade problem med en krånglande axel förra säsongen men jag är helt frisk nu. Jag tror på en bra säsong men det är alltid tufft för lagen som kommer ner, det är mer fakta än en känsla. Vi har i alla fall ett bra gäng med mycket kvalité, avslutar han.

Emil Berglund och Tobias Liljendahls V75-vinst var den högsta på ATG Tillsammans i lördags.


ANNONS: Här kan du gå med i Sportbladets andelslag på ATG Tillsammans och ta rygg på experternas system på V86 och V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE