Satte alla rätt på V75 – på 100 kuponger

35-åringen satsade 50 kronor på enkelrad på V75 • Vann 1,6 miljoner på sin födelsedag: ”Svårt att fatta vad som hänt”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Thomas Blomqvist / TR BILD, ATG
35-åringen från Malmö spelade 100 enkelrader på V75 och vann 1,6 miljoner

TRAV

Den 35-årige småspelaren lämnade in sin V75-kupong 100 (!) gånger.

Han satte alla sju rätt och vann totalt 1,6 miljoner.

– Jag sprang in i ett annat rum och jublade för att inte väcka minstingen, säger den nyblivne miljonären till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 på Örebrotravet.

Omgången innehöll en stor jackpott och en ensam vinnare kunde lägga beslag på 79 miljoner kronor – bara i sjurättspotten.

Det skulle tidigt visa sig att det inte skulle bli några större pengar på streckspelet – det när flera V75-favoriter gjorde sitt jobb och vann.

För sju rätt betalades det till slut 16 124 kronor.

Trots detta kunde en 35-årig förskollärare och trebarnspappa från Malmö vinna 1,6 miljoner kronor – det då han spelat en enkelrad och lämnat in den 100 gånger.

Mannen, som vill vara anonym, satsade 50 kronor och kan nu titulera sig som miljonär.

”Svårt att fatta vad som hänt”

– Det är helt otroligt och fortfarande svårt att fatta vad som hände. Jag gjorde mitt ordinarie system för 144 kronor och där fick jag bara fem rätt. Den här omgången valde jag också att göra en enkelrad och lämna in den 100 gånger. Jag trodde inte själv att det skulle gå vägen utan hoppades på fem eller sex rätt, säger småspelaren.

Vinnaren, som är en inbiten traventusiast, har under hela livet haft travsporten som en viktig del i tillvaron. Under de tre, fyra senaste åren har även spelet blivit ett återkommande moment varje lördag, berättar han.

Just inför Örebros jackpott-omgång valde 35-åringen att lämna in sina rader redan på fredagen.

Fyllde 35 år samma dag

Anledningen till det tidiga spelet var att han skulle fira sin 35-årsdag med sin familj under lördagen.

– Jag hade alltså inte lyssnat något på den senaste informationen på lördagen. Jag ville kunna koncentrera mig på min födelsedag och min familj. Jag följde ändå loppen på tv under eftermiddagen men vad som skulle ske hade jag aldrig kunnat drömma om.

Efter de tre första avdelningarna var värdet blygsamma 202 kronor på V75.

Inledningen på V75-spelet innebar inga problem för den skånske storvinnaren.

– Jag hade samtliga vinnare (T.Rex Face, Very Kronos och Tae Kwon Deo) rankade etta och jag var aldrig inne på att välja någon annan. Alla tre var ju bara bäst.

I den fjärde avdelning vann sexprocentaren Tessy d'Ete med Carl Johan Jepson i vagnen.

– På mitt ordinarie system hade jag spikat storfavoriten Unique Juni. Det var därför jag sökte en annan spik på mitt enkelsystem. Jag hade hört snacket från Jerry Riordan och jag gillar Jepson. Hon vann enkelt och var bara bäst.

”Nära att bli miljonärer”

Nu började trebarnspappan bli lite nervös då han insåg att värdet stigit till 2 165 kronor.

Efter att även ha prickat in vinnarna i den femte och sjätte avdelningen var nu spänningen olidlig inför det avslutande stayerloppet (V75–7).

– Jag sa till min fru att om Mattias Djuse vinner sista loppet med Electrical Storm så blir det riktigt mycket pengar. Vi kunde se att värdet skulle uppgå till 16 124 kronor för sju rätt – och då vi kunde multiplicera det med 100 så förstod vi att vi var nära att bli miljonärer.

Solvallakusken Mattias Djuse placerade Electrical Storm i andra par utvändigt och kunde med knapp marginal ta sig förbi ledande Tengil Face de sista stegen.

– Jag sprang in i andra rummet då jag inte ville väcka minstingen som somnat mitt under all dramatik. Min far ringde och vi dubbelkollade flera gånger så allt stämde. Till sist kunde vi se utdelningen och rätta systemet. Då stod det 1,6 miljoner.

Hur ska ni fira vinsten?

– Vi hade ju redan ätit tårta då jag fyllde år. Barnen kommer få en del och det vore kul att resa men det får vi skjuta upp tills det blir mer säkert. Vi har tre barn och jag tror allt kommer rulla på som vanligt. Vi kan ju nu unna oss saker man vanligtvis inte har råd med.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!