”Ett lurigt lopp – är en dunderskräll på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Skellefteå • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Andelssuccé i onsdags då Mario Lipovac spelade in mest i landet: 721 000 kronor och 83 andelsköpare fick 8 689 kronor per andel.

På lördag är det 37 miljoner i jackpott på V75 från Skellefteå.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Hanna Olofsson brukar ha djuren i ordning när V75 gästar norr. Let’s Dance L.A. är en dunderskräll, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Jackpott 37 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Let’s Dance L.A. och Hanna Olofsson är en superskräll på V75.
Foto: ATG LIVE, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Let’s Dance L.A. och Hanna Olofsson är en superskräll på V75.

I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Skellefteå under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 37 miljoner kronor.

Vann mest i Sverige

I onsdags på V86 blev det succé för Sportbladet-experten Mario Lipovac. Han satte alla åtta rätt på V86-systemet ”Marios Femhundring”. Han spelade in mest i landet: 721 000 kronor, varje system gav 86 892 kronor. 83 andelsköpare 8 689 kronor tillbaka.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.00 fredagen den 2 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det är svårt att gå emot 6 Seismic Wave (V75-5) den här omgången. Motståndet skrämmer inte alls och tränare Timo Nurmos låter väldigt nöjd med träningsrundorna därhemma. Goop missar inte såna här lägen när straffsparkar ska slås. Han såsar inte direkt fram mot punkten och gör något halvdant. Här blir det tidig ledning sedan får övriga se ryggen på Goop som troligtvis kan finåka till seger. Procenten börjar bli bisarr, men jag kan inte se torsk.

Miljonrensarna

V75-2 är ett litet lurigt lopp där jag vill lyfta fram 4 Let’s Dance L.A.. Mycket på att han ska gå barfota runt om. Det har inte hört till vanligheterna och det kan ge en extra kick. Hanna Olofsson brukar ha djuren i ordning när V75 gästar norr... En procent.

2 Pave Faks (V75–3) har ju riktigt bra grundkunnande och skulle kunna slå dessa hästar på lördag. Det är lite upp till hästen själv, vilket humör han är på. Sex procent.

12 Abrystir (V75-4) står bra inne och har lopp i kroppen. Maxas i utrustning. Nio procent.

Tänk på att...

... 37 miljoner kronor ligger i en liten, men naggande god, jackpott på lördag.

... Skellefteåtravet har open stretch. Men upploppet är kort, 175 meter, så det är inte helt enkelt att ”hinna dit” från rygg på ledaren. Värt att tänka på i analyserna.

... Svante Båth slår på skorna på 13 Very Kronos (V75-6) den här gången. Men det är inte där problemet ligger. Hästen är osäker och kan galoppera när som. Vinner felfri.

... det blir bajk på 1 Rossi Palema. Tidig!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Det är bara sex lopp att lösa på V75 den här veckan. För 6 Seismic Wave (V75-5) står löjligt billigt inne i den här klassen. Nurmos hyllar jobben efter en liten svacka kring Jubileumspokalen. Goop sänder till ledningen och defilerar hem loppet.

Timo Nurmos låter nöjd med 8 Prime Lini (V75-2) inför lördag. Det blir barfota runt om och eventuellt även en jänkarvagn. Lägg till första Björn Goop på det. Inne på att trycker sig till spets tidigt och blir svårslagen därifrån. Kör, Goop! 15 procent mot favoritens 20.

Miljonrensarna

2 Pave Faks (V75-3) är verkligen ingen att hålla i handen när det blåser, men i ljusa stunder så har han höga toppar. Bra läge nu och barfota runt om gör att jag måste varna. Ove A Lindqvist är en mästare på att ratta kallblod. Givet streck. Sex procent.

Tänk på att...

... vi har en jackpott på V75 denna lördag. En ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor.

... tävlingarna avgörs på Skellefteåtravet och där finns open stretch på det relativt korta upploppet, 175 meter, så ska man vinna från rygg ledaren krävs en väldigt speedig häst.

... Björn Karlsson låter mycket nöjd med 5 Tangen Haap (V75-3) och räds inte dödens.

... 13 Very Kronos (V75-6) är inget att lita på det känns som en gardering är på sin plats.

... 1 Rossi Palema (V75-7) har sett riktigt fin ut i ny regi. Bra läge och jänkarvagn på. Mumma!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Seismic Wave (V75-5) måste ha en toppchans i en väldigt tunn silverdivision. Han var favorit i Jubileumspokalen senast men fick ett tufft lopp och orkade inte hela vägen. Jag tror han kommer med bättre form nu och är snabb ut, ser ingen som vill svara när Björn Goop ställer frågan och sedan ska detta vara över. Blir storfavorit men en befogad sådan som vinner.

Miljonrensarna

12 Abrystir (V75-4) har ett nyttigt lopp i kroppen inför detta och kommer säkerligen gå framåt rejält till denna start. Man har anmält barfota runt och en jänkarvagn vilket hon inte gått med på länge, kan Magnus A Djuse ge henne en bra ryggresa har hon visat att hon kan spurta mycket vasst. En mycket rolig idé i ett väldigt öppet stolopp. Nio procent.

2 Pave Faks (V75-3) har visat att han kan allt vissa dagar men även att han kan galoppera lite vart som helst andra dagar. Han trivs bra med Ove A Lindqvist i sulkyn och från ett bra utgångsläge tror jag man kommer vara offensiv. Jag tycker inte han är något sämre än de andra och till sex procent är han mycket intressant denna gång.

Tänk på att...

... Skellefteå står för V75-omgången och man har fått ihop en bra tävlingsdag trots att det kan vara klassblandning när V75 körs norrut. Tänk på att Skellefteå har ett open stretch-spår så man får chansen från rygg på ledaren.

... 1 Mellby Granat (V75-1) är ganska snabb ut och skulle Ulf Eriksson hålla upp lendingen då har han en god segerchans.

... 13 Very Kronos (V75-6) blir mycket svårstoppad felfri. Dock inte helt pålitlig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Seismic Wave (V75-5) svek som favorit i Jubileumspokalen i den senaste starten men han var inte helt kurant den dagen. Nu tränar han bra inför den här uppgiften och han går ju ner rejält i klass. Det här är en topphäst som nästa år troligen är med och slåss i de allra största loppen, så är allt bara normalt ska han inte ha några problem med att vinna det här loppet. Han blir väldigt stor favorit men jag ser ingen anledning att gardera utan hamrar in spiken.

Miljonrensarna

12 Joyness (V75-2) avslutade strålande senast på Solvalla som tvåa och hon är under en spännande utveckling. Spåret är såklart ingen höjdare men över den här långa distansen så kan hon komma in i matchen och med rätt ryggar kan hon spurta till seger. Tre procent.

8 La Norna (V75-4) har fått ett lopp i kroppen och stallet låter väldigt nöjda med henne inför det här loppet. Nu blir det barfota runt om och med minsta klaff på loppet så är hon med och gör upp om segern här. Sex procent.

Tänk på att...

… Skellefteåtravet har ett av landets kortaste upplopp som endast mäter 175 meter och man har även ett open stretch-spår.

… det är jackpott på V75 den här veckan och en ensam vinnare med sju rätt beräknas kunna vinna 37 miljoner kronor.

1 Rossi Palema (V75-7) har gjort två väldigt fina lopp i Thule Jonssons regi och han är anmäld med en amerikansk vagn nu.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Seismic Wave (V75-5) fick nöja sig med en sjätteplats senast trots fina 10.9/2 140 meter. Möter nu ett gäng av en helt annan kaliber. Han får sin revansch här.

13 Very Kronos (V75-6) startar över lång distans. Har sju segrar på tolv starter. Trots att det är många att runda tror jag på vinst.

Miljonrensarna

2 Pave Faks (V75-3) har fått ett passande spår och distansen är perfekt. Normalt ska han kunna vara med och slåss om segern. Eventuellt barfota runt om, enligt tränaren John Mogset. Sex procent.

Tänk på att...

... långloppet Stig Lindmarks Styrkeprov är kronan på verket när Skellefteå arrangerar V75.

... Skellefteå har ett open stretch-spår att tillgå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 37 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE