Det är ingen skräll – det är min chansspik

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 23 oktober • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 23 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

6 Whipped Eggs (V86-3) var tillbaka efter paus senast och höll bra som trea. Med loppet i kroppen tror jag han kommer vara mycket bättre ikväll och när man lyssnar på tränare Robert Bergh så låter det väldigt bra. Han är som en traktor från start men med spår mitt i banan tror jag han öppnar bättre, när Robert sedan trycker till tror jag ingen svarar på första långsidan. Från ledningen ska han ha en väldigt bra chans, distansen är bara ett plus då han är stark och jag väljer att singelstrecka honom på Marios Supernytt!

Bortglömda hästen

9 Radagast (V86-2) har fått två nyttiga lopp i kroppen efter vila och senast avslutade han mycket bra som fyra från ett dåligt utgångsläge. Han börjar komma i form igen och från ett perfekt smygläge tror jag han kan få en perfekt resa. Oskar J Andersson som kör har koll på hästen och när han får gå i ryggar har han en vass speed till slut. Streckad på elva procent just nu, ni tänker vad är det för skräll? Det är ingen skräll, det är chansspiken i omgången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Onsdagens nyckelkusk utnämner jag Björn Goop till, han kör i alla loppen på Solvalla under V86 och blir betrodd i samtliga.

10 Mister Niky (V86-2) är ute på kortare distans och ska gå med skor, låter som att kvällens lopp inte är det viktigaste. Kan vara en favorit i fara.

1 Stardust Melody (V86-4) har vunnit några lopp i år och har mycket fin form. Hon kan öppna bra och har chans om hon får bestämma. Tycker dock hon blir lite för betrodd.

7 No Limit Royalty (V86-6) tror jag är Björns bästa chans ikväll. Han körde hästen senast och stod för en ruggig svepning in på upploppet, galopperade dock och fick inte med si något då. Springspår ikväll, Björn från dom lägena är magisk och jag tror att han har bra chans från ledningen.

2 Joe Martini (V86-8) har bra form och står bra inne i loppet. Kommer han ut från det invändiga läget tror jag han är med och slåss om segern. Ett litet minus är att man måste köra med skor ikväll.

Hetaste utrustningsändringen

1 Jas (V86-6) gör första starten för Oskar Svanberg. Han har inte startat på ett tag men det snackas om barfota runt om för första gången i livet, mycket intressant på en lågprocentare som har ett bra utgångsläge.

Förutsättningarna

Min favorit kombo delar på kvällens V86 omgång, Åby och Solvalla. Det man ska tänka på är att Åby har dubbla open stretch spår vilket betyder att hästen som sitter i rygg på ledaren och tredje invändigt får chansen på upploppet. Upploppet mäter 180 meter och det ser ut som det blir klart väder och 11 grader i luften. På Solvalla mäter upploppet 196 meter och även här blir det uppehåll, man har lagt på nytt material på banan då man fått mycket kritik på slutet, vi hoppas vädergudarna är med oss och att vi får se fin travsport.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86:

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN