Aikio: ”Trots galoppen är jag mycket hoppfull”

Jakten på en plats i Prix d’Amerique fortsätter för Who’s Who • Tränaren Pasi Aikio nöjd trots galopp: ”Kändes riktigt fin”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: FOTO: ATG
Galopp för Who’s Whi i Prix du Bourbonnais

Tre platser till Prix d'Amérique fanns i potten under söndagens tävlingar på Vincennes – när Prix du Bourbonnais skulle avgöras.

Svenskhoppet Who’s Who galopperade strax efter start och är ännu inte kvalificerad för sitt stora mål.

– Trots galoppen är jag nöjd då han kändes otroligt fin, säger tränaren Pasi Aikio till Trav365.

Pasi Aikios femårige Maharajah-son Who’s Who hade under söndagen chansen att kvalificera sig för ett av världens största travlopp, Prix d’Amerique.

Solvalla-tränaren har haft den sista söndagen i januari, då Prix d’Amérique avgörs, som sitt stora mål för sin stjärnhäst.

Tidig galopp för svenskhoppet

Men tyvärr får kretsen runt stjärntravaren vänta ytterligare på en biljett då det blev en tidig galopp för hästen, tillsammans med kusken Örjan Kihlström.

– Det löste sig jättebra från start och Örjan kom iväg strålande. De första 200–300 meterna var smetiga och tyvärr slog han ihop och galopperade. Det var självklart olyckligt men jag är ändå nöjd med hur hästen kändes innan, säger Pasi och berättar vidare om loppet:

– Det är givetvis tråkigt att inte få chansen men han gick ändå runt och fick ett bra jobb trots allt. Örjan sa att han var väldigt nöjd med hur han kändes så vi ger inte upp. Trots galoppen är jag fortsatt mycket hoppfull.

”Vi får stötta honom”

Den femårige vinnaren Av Svenskt Travderby och Jubileumspokalen får fortsätta jaga en plats till Prix d’Amerique.

Nästa möjlighet är den 22 december när Prix Tenor du Baune ska avgöras på den franska nationalbanan.

– Vi siktar på att göra bra ifrån oss om två veckor. Han får träna på som vanligt och jag är fortsatt optimistisk med honom. Det vi kan ändra på är lite småsaker för att hjälpa honom gå felfritt. Vi får stötta honom helt enkelt.

Vinnaren av gårdagens kvallopp blev Delia du Pommereux med Frank Nivard i sulkyn. Tvåa och trea i loppet blev Bold Eagle och Billie De Montfort. Båda tränade av franske stortränaren Sebastien Guarato.

Dessa tre är nu kvalificerade för Prix d’Amerique.

– Det var väl egentligen ganska väntat att det var dessa som var med där framme. De var förhandsfavoriter och är värda sina platser i Prix d’Amerique, avslutar Pasi Aikio.

Publicerad:

LÄS VIDARE