”Bara en (!) procent – är mest felspelad på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Skellefteå lördagen den 1 oktober • Här kan du rygga andelssystemen

Nikita Sunrise är en storskräll på V75.
Nikita Sunrise är en storskräll på V75.

V75 körs på Skellefteå under lördagen.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljonrensare till omgången.

– Jag måste varna för fältets mest felspelade häst till en (!) procent, säger Erik Pettersson.

– Att få min skräll till fyra procent måste vara ett fynd, säger Nina Wernbloom.ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Skellefteå på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av ”Spets & Slut” med experterna. Lyssna på avsnittet i spelaren ovan.

BJÖRNKOLLEN: Björn Goop synar lopp för lopp. Se avsnittet i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du rygga spelikonen Bosse Lundkvists V75-system som gästspelar på lördag. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-intervjuerna” med Nils Larsson. [Extern länk]


V75-INTERVJUERNA: ”Bättre än raden – en chansspik”Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.57 fredagen den 30 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75-podden”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Hög procent, visst, men segerchansen är snudd på lika bra och den, normalt så försiktige, Oskar J Andersson säger att han vinner loppet. 3 Readly Lavec (V75-5) har mött betydligt bättre hästar än så här på sistone och visat extrem startsnabbhet. Här sitter man tidigt längst fram och hur det sedan ska bli förlust övergår mitt förstånd. Tråkig, men jäkligt trygg V75-spik. Bläddra!

Miljonrensarna


7 Kontur (V75-1) kommer sitta bra på det. Det kan bli några galopper på de betrodda hästarna och då är det vettig chans för den här. Sju procent.

Det är påställt från finskt håll på 7 Chrissies Symphony (V75-4). De finska kuskarna brukar vara gasglada, så lita på att Nikola Jokela kommer att vara offensiv. För låg procent, tre.

2 Just Celebration (V75-7) kanske är ett så kallat lyx-streck, men tränare Lennartsson låter nöjd, Uffe Ohlsson sitter i jollen och det blir lite maxat i balansen. Inte så tokig och skulle kunna storskrälla från fint läge. En procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Skellefteåtravet på lördag. Den här omgången har gett miljonutdelningar flera år. Igen!?

… upploppet är relativt kort på Skellefteå, 175 meter. Och det finns open stretch. Ett spår, ganska smalt. Det krävs en mycket snabb häst för att hinna dit på ”stigen”, som det lite ofint kallas av vissa.

… V75-3 ser ut att stå mellan två riktigt fina kallblod, 1 Stjärnblomster och 7 Grisle Odin G.L.. Jag streckar båda och njuter av sporten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Det är läge att ta betalt nu. 7 Grisle Odin G.L. (V75-3) är något extra och ser ut som vår nye kallblodskung. Här talar spår och distans för favoriten 1 Stjärnblomster, men kommer bara Tjomsland upp med sin kanon på utsidan i tid, så räknar jag med att hingsten brottar ner stoet, det brukar vara klar fördel för hingstarna i såna lägen. Näst senast trodde jag att hästen skulle kunna utmana fantomhästen Odd Herakles och i senaste starten gick hästen en helt galen tid över lång distans. Tränare och kusk Öystein Tjomsland har mycket fin segerprocent och bättrar på den ytterligare här.

Miljonrensarna

I V75-4 behöver man väl bara två streck? 2 Twigs Intense är en mycket fin häst. Nu hoppar Magnus A Djuse upp i sulkyn, det brukar ge en jäkla effekt, främst på ston. Här får hon en fin resa, ska vi säga i rygg på ledaren och om vi slipper oturen är hon på linjen. Tre procent. Måste även varna för fältets mest felspelade häst. 15 Nikita Sunrise är på en procent. EN. Är ju helt uppåt väggarna fel, tacksamt nog. Med lite klaff flyger hon lågt. Roger Nilsson jagar championatet på Skellefteå. Om hästarna är i ordning till det här? Ha!

2 Holy Moses Mearas (V75-6) låter vassa Sandra Eriksson väldigt nöjd med för dagen. Får en fin resa och trivs över den här distansen. Kan bli obehaglig för övriga. Fyra procent.

Om man garderar V75-7 ska man tänka på 6 Ellis Pride. En fin häst, som kan mycket och tränare Wikström har snurr på grejerna. Fyra procent.

Tänk på att...

… vi har V75 på Skellefteå den här lördagen. Upploppet på banan är 175 meter och det finns ett open stretch-spår på upploppet.

… det låter riktigt bra på 4 Maybach W.F. (V75-1). Är bara 10 I can Steel emot?

… Billy Svedlund låter nöjd med 2 Kocu Boko (V75-2). Min förstahäst. Lirar tvilling med 4 Conrads Kickoff.

… Oskar J Andersson blir megafavorit med 3 Readly Lavec (V75-5). Jättestor segerchans, så klart. Men så här stor? Nä. Autogardering.


ANNONS: Här kan du ta rygg Erik Petterssons Stora på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga Petterssons Lilla på V75. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spiken

6 Make it a Star (V75-4) är min lösning på ett annars vidöppet stolopp. Markus B Svedberg är ruskigt nöjd med sin häst och åker upp 90 mil för hennes skull. Hon är kvick i volten och på Skellefteå är det fördel med springspår då det är en väldigt bred bana. I ledningen tror jag hon är hästen att slå för övriga. 15 procent.

Miljonrensarna

8 Burn Notice (V75-2) är visserligen tre år och har spår åtta, men Roger Nilsson siktar på att ta hem banchampionatet och jag tror vi kan förvänta oss en mycket stark insats. Kuskförstärkt med Mats E Djuse. Fem procent.

4 Marvelous (V75-7) hade jag lite feeling på senast, men då blev det för tufft i finalen och han fick inte rätt lopp. Han kan öppna bra och det låter optimistiskt från stallet. Kommer han till ledningen tror jag Petter Lundberg kör där och då kan det räcka långt. Sex procent.

Tänk på att...

… Skellefteå har ett open stretch-spår, men det gäller att ha en speedig häst för upploppet mäter endast 175 meter.

4 Maybach W.F. (V75-1) var bra i Derbykval senast och felfritt är han intressant. Bästa hästen är 10 I can Steel, som om han fungerar kan runda samtliga.

… duellen mellan 1 Stjärnblomster och 7 Grisle Odin G.L. i V75-3 blir sevärd. Bakom smyger 3 Pydin som var riktigt bra senast.

3 Readly Lavec (V75-5) förstår alla har en väldigt passande uppgift. Mycket talar för spets och slut, men det ska bli intressant att se var procenten tar vägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet Marios Trehundring. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

5 Olly Håleryd (V75-4). Vi river av plåstret och spikar i ett annars öppet stolopp. Har lite halvknepig aktion men är stark som en björn och går hela vägen in i mål. Stoet har endast gjort fem starter i karriären men hon vet onekligen var målet är. Kusken Ove A Lindqvist andas optimism, det gillar man att höra när undertecknad tänker spika! 21 procent är roligt. Helstängt och skor runt om.

Miljonrensarna

7 Reddington (V75-5) gjorde det bra i silverfinalen senast som femma. Lär köras offensivt. Tidig om favoriten sviker. Fem procent.

2 Holy Moses Mearas (V75-6) är en typisk outsider som ska ”gömma” sig på innerspår och hoppas på sen lucka, då kan det bära vägen. Tränaren Sandra Eriksson har vässat lite extra till denna start. Fyra procent.

4 Marvelous (V75-7) är en häst jag gillar skarpt, Kanonläge och Muscle Hill-avkomman är snabb första biten och kommer man till spets är han inte golvad här. Jänkarvagn, blinkers och barfota fram. Varningen är utfärdad till sex procent.

Tänk på att...

3 Readly Lavec (V75-5) har bra segerchans men till 80 procent måste man gardera. Det är levande djur vi spelar, på inga maskiner.

… Skellefteås upplopp mäter 175 meter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll”. [Extern länk]


Nina Wernbloom:

Spikarna

Omgångens bästa spik hittar jag i V75-5, 3 Readly Lavec. Visst, spelprocenten är så pass hög (80 procent) att den är nära smärtgränsen, men jag tror att procenten kommer krypa ner lite till innan spelstopp. Visst är det väldigt kittlande att gardera då alla bakom rensar enormt, men allt talar för Readly. Han har ett perfekt startspår då han är ruskigt startsnabb, han gillar distansen, han har aldrig galopperat bakom bilen, han går kraftigt ner i klass, samt att det verkar som att alla konkurrenterna har gett upp loppet på förhand.

Miljonrensarna

10 Golden Opportunity (V75-4). Det är möjligt att det blir svårt att nå de betrodda hästarna på start, men jag hoppas och tror på lite körning här då både 1, 6 och 7 gärna vill nå ledningen och det kan vara en fördel för hästarna på tillägg. Golden Opportunity var rejäl vid segern senast och i starten innan det kom hon inte till men såg riktigt formstark ut. Får hon bara lite klaff på loppet tror jag hon har en bra chans. Elva procent.

2 Holy Moses Mearas (V75-6). Vann på V75 i somras och var därefter tvåa i finalen, så kapacitet finns. Att få honom till knappa fyra procent måste vara ett fynd. Han var tungt jobbad inför starten senast och har nu lättat upp träningen. Jag vill tro att distansen kan vara ett plus för honom och från ett fint läge så hoppas jag att Petter sätter dit honom.

4 Marvelous (V75-7). Jag hade med honom som skräll i lördags men då hamnade han omöjligt till men såg fortsatt fin ut, så jag släpper honom inte. Han har dragits med dåliga spår länge men nu har han äntligen fått framspår. Han är startsnabb så jag tror att han tidigt sitter i ledningen, sedan får vi se hur kusken lägger upp det. Jag hoppas att han går för det och att det håller hela vägen, släpper han så får han ett fint lopp och då får vi hoppas på lucka till slut. Sex procent.

Tänk på att...

… Skellefteå har ett open strech-spår, men detta är ganska smalt och upploppet mäter endast 175 meter, så för att dra nytta av innerspåret krävs det att du har en rätt så speedig häst.

… ta i beaktning att många hästar reser långt till denna omgång och det är bra att lyssna av informationen man får från tränare och skötare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Ninas Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Har Öystein Tjomsland tagit fram en ny Järvsöfaks? Jag tror det och väljer att spika 7 Grisle Odin G.L. (V75-3) trots besvärliga spår 7 bakom bilen. Vinner oavsett position.

Väldigt smart av tränaren/kusken Oskar J Andersson att låta 3 Readly Lavec (V75-5) vila lite efter Jubileumspokalen. Kommer utvilad och fräsch till Skellefteå där han möter ett enkelt motstånd. Spets och slut.

Miljonrensarna

I V75-6 har Petter Lundberg fått spår 1 i volten efter strykningen på 1 Kinky Boots. Spets gäller för 2 Holy Moses Mearas och därefter får ekipaget en fin resa. Kan skrälla till fina 4 procent.

Tänk på att...

… open stretch gäller på Skellefteå och det borde finnas på flera banor än Åby och Skellefteå.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Make it a Star (V75-4) har verkligen toppform för dagen och senast satt hon fast med alla krafter sparade på Solvalla och såg jättefin ut över mål. Hon har spännande förutsättningar den här gången med springspår och i ett annars väldigt öppet stolopp tar jag ställning och spikar. 15 procent.

3 Readly Lavec (V75-5) gjorde ett fullt godkänt lopp i Jubileumspokalen senast trots att han inte fick några pengar med sig hem. Nu möter han ett klart enklare motstånd och då han drog spetsläge över kort distans kan det knappast se bättre ut på förhand. Är allt bara normalt på lördag så förlorar han knappast det här loppet.

Miljonrensaren

4 Marvelous (V75-7) har inte haft någon lycka i spårlottningen på slutet och formen är klart bättre än vad raden skvallrar om. Nu har han ett bra utgångsläge och siktet är inställt på ledningen. Lyckas han komma dit kan han bli tuff för övriga att besegra och spelar man ett mindre system är han en tänkbar chansspik. Sex procent.

Tänk på att...

… det finns open stretch över det korta upploppet som endast mäter 175 meter.

… det kan bli tuff körning i V75-2 då det aviseras spetskörning med jätteskrällen 3 M.M.Hot One som nog många kommer vilja syna. Här kan det skrälla till rejält och jag helgarderar loppet.

1 Stjärnblomster (V75-3) har ett perfekt läge och är helt klart hästen att slå. Tänkbar spik.

2 Holy Moses Mearas (V75-6) borde få ledningen eller rygg på ledaren och då känns han klart spännande till låg spelprocent. Får absolut inte glömmas bort på kupongen.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Skellefteå på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga spelikonen Bosse Lundkvists V75-system som gästspelar på lördag. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

5 Olly Håleryd (V75-4) har visat hög kapacitet i karriärens fem starter. Imponerade från dödens senast och har aldrig varit sämre än tvåa. Möter lite tuffare motstånd nu, men behöver inte vara borta för det.

3 Readly Lavec (V75-5) hade två V75-vinster från ledningen i somras innan han senast testades i Jubileumspokalen. Är snabb ut, och har vunnit nio av tio gånger när han har tävlat i ledningen.

Miljonrensarna

4 Marvelous (V75-7) höll farten godkänt i skymundan i bronsfinalen i lördags. Gick nytt rekord och gjorde det bra. Äntligen ett bra läge, är startsnabb. Sex procent.

Tänk på att...

… Skellefteå står för värdskapet. Banan mäter 1 000 meter och har ett av landets kortaste upplopp: 175 meter. Har även open stretch.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här är alla V75-system. [Extern länk]


MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V75-1: 2 Longgone River (res 1-5)

V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 9 (res 2-11)

V75-3: 1, 2, 4 (res 9-5)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10 (res 6-8)

V75-5: 4, 5 (res 2-3)

V75-6: 1, 3, 5, 6, 10, 11, 15 (res 12-4)

V75-7: 9, 11 (res 1-12)

3 528 rader / 1 764 kronor

RANKING

V75-1: 2-1-5-11-3

V75-2: 7-3-9-6-4

V75-3: 4-1-2-9-5

V75-4: 3-5-4-1-10

V75-5: 4-5-2-3-6

V75-6: 3-10-6-15-5

V75-7: 9-11-1-12-10

RÄTTA RADEN

V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

UTDELNING

7 rätt: 154 115 kronor.

6 rätt: 1 043 kronor.

5 rätt: 79 kronor.

Skriv inlägg
 • Nils Larsson

  Grattis till alla vinnare och tack för att ni var med under dagen.

  Ha nu en fortsatt trevlig helg!

 • Snygg DD Nils, Hade med 15 på V75 men tyckte inte den var het på DD.

  Ha en fin kväll!

  Stefan H

  Tack!

  Nils Larsson
 • Nils Larsson

  RÄTTA RADEN

  V75-1: 11 Lorenzo Boko, värde: 94 kronor.

  V75-2: 6 Dynamite Sensation, värde: 315 kronor.

  V75-3: 4 Four Guys Dream, värde: 389 kronor.

  V75-4: 3 Fiftyfour, värde: 719 kronor.

  V75-5: 10 Lucky Guy Boko, värde: 7 346 kronor.

  V75-6: 15 Seventh Heaven, värde: 69 498 kronor.

  V75-7: 9 Velten Swarovski, värde: 154 115 kronor.

  UTDELNING

  7 rätt: 154 115 kronor.

  6 rätt: 1 043 kronor.

  5 rätt: 79 kronor.

 • Grattis alla som vann idag och tack Nils

  Fia
 • Min rysare för dagen som jag varnade för störtdyker till andra plats

  Taktikern
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!