Experten: En häftig duell i publikens smak

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Odd Herakles får fem plus av Nils Larsson efter prestationen i Unionskampen.
Foto: Malin Albinsson/TR bild
Odd Herakles får fem plus av Nils Larsson efter prestationen i Unionskampen.

Unionskampen blev en riktig Norgehistoria.

De norska kallbloden Odd Herakles och Roli Eld bjöd på en rejäl fight hela loppet.

Det var en häftig duell helt i publikens smak.

Traditionsenligt bjöd Färjestad in till Unionstravet under lördagen och vi fick se en hel del fina lopp.

Framförallt är det duellen mellan Odd Herakles och Roli Eld som etsar sig fast på minnet. Det är just sådana här lopp som gör att publiken går hem med ett leende på läpparna och återkommer till banorna även framöver.

▪▪▪

Lättlöst blev det inte på V75-spelet utan det blev fyra rejäla överraskningar, vilket resulterade i 6 vinnande system som gav över 4 miljoner kronor. Jag lyfter på hatten för vinnarna.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Betyg:

Vem: 5 Odd Herakles (V75-4)

Kommentar: Levererade som omgångens största favorit. Han tog ledningen direkt men blev rejält utmanad av Roli Eld. Det blev en häftig duell där Odd Herakles sträckte på sig på klasshästens vis och vann till slut ganska enkelt. Imponerande!

Betyg:

Vem: 5 Ragazzo da Sopra (V75-7)

Kommentar: Drog iväg sylvasst bakom bilen och satt i ledningen på några få steg för att sedan släppa och få rygg på ledaren. När det sedan löste sig på upploppet så avgjorde han säkert. Snacka om en snygg debut i den högsta klassen och nu hade han inte ens racerbalans på sig.

Betyg:

Vem: 9 Dexter Brick (V75-5)

Kommentar: Fick göra jobbet själv ute i tredjespår sista 700 metrarna och trots det så var han starkast över upploppet. Fyraåringen är under rejäl utveckling och tog sin fjärde raka seger. Det här var knappast den sista triumfen.

Betyg:

Vem: 12 Smevikens Cruiser (V75-3)

Kommentar: Var inte alls hårt betrodd i loppet men Veijo Heiskanen sa åt kusken Björn Goop att köra offensivt och det resulterade i en fin seger och 150 000 kronor in på kontot. Snyggt!

Betyg:

Vem: 3 Marcello Wibb (V75-1)

Kommentar: Öppnade blixtsnabbt bakom bilen och tog hand om ledningen. Fick sedan bestämma tempot men stack undan på lätta ben över upploppet och är efter två försök obesegrad över den korta distansen.

Betyg:

Vem: 1 Perfect Spirit (V75-7)

Kommentar: Blev alldeles för hetsig utvändigt om ledaren och la bort mycket kraft. Han var tidigt slagen och var till slut sist felfri i loppet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN