”Har formen på topp – är totalt bortglömd”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Gävle • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Isabell Eriksson och Big Cactus Zet är bortglömda av V75-spelarna.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD, GIRLPOWER HB
Isabell Eriksson och Big Cactus Zet är bortglömda av V75-spelarna.

TRAV

Två Sportbladets-system gav alla åtta rätt på V86 i onsdags och drog in 72 400 kronor respektive 71 977 kronor i vinst per system till andelsköparna.

Lördagens V75:a avgörs på Gävle. Här är experternas djupanalys. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Big Cactus Zet har verkligen formen på topp. Totalt bortglömd, säger Sportbladets Mario Lipovac.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Gävle under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Två system med alla rätt

Vid onsdagens V86-omgång satte två Sportbladet-system alla 8 rätt. Läs mer här!

V86 i sista stund med Mario Lipovac:

Vinst per system: 72 400 kronor.

Nettovinst per andel: 4 527 kronor.

Sportbladets Insider:

Vinst per system: 71 977 kronor

Nettovinst per andel: 4 448 kronor.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden Spets & Slut”. [Extern länk]


Vass spik i V75-podden

Missa inte det senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” med experterna Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan eller nedan. Duon har omgångens vassaste spik. Läs mer här!

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.10 fredagen den 16 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Stig H Johansson har byggt moralen fint på 5 Fixi Mearas (V75-2). Vid senaste segern övertygade hon rejält. Adielsson är vass i volt och här ska han ta sig iväg snabbare än 6 Klara Zonett, köra ut och överta ledningen. Då är det mycket fin segerchans på Gävle, där ledningen är rejält viktig. Det står tuffa hästar på tillägget, men stämmer min ”badkarskörning”, så blir det väldigt långt fram för dessa. Erik är en kusk jag gillar att hålla i handen på V75. Kör bara!

Miljonrensarna

Isabell Eriksson är en duktig kusk, men hon kör/vinner inte jättemycket på V75. Därav blir 6 Big Cactus Zet (V75-1) fint underspelad på lördag. Formen är på topp och med någon av de stora drakarna i jollen så hade det blivit ”skrik” på hästen, är övertygad. Se upp för den här knallen! Två procent.

11 Black and Quick (V75-3) satt fast med krafter kvar i Kriteriet. Jörgen S Eriksson har fin snurr på stallet. Måste med! Två procent.

Timo Nurmos är nöjd med 6 Global Winner (V75-6). Det räcker. Tidigt streck! Fem procent.

Tänk på att...

... Gävletravet arrangerar en vidöppen V75-omgång där i alla fall jag hade svårt att hitta spikar. Det luktar hög utdelning lång väg här.

... stall Kolgjini kör upp 10 Dominic Wibb (V75-1) till Gävle från Malmö och tar av ­alla skor. Erik har vunnit med hästen tidigare. Ska nog inte nonchaleras.

... det kan blir barfota runt om för första gången på 8 Leave Your Sox On (V75-3). Tränare Salmela tror på stor effekt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Hård körning från start mellan 1 Milligan’s School och 2 From the Mine – och kanske någon mer i V75–5? Sen kommer 6 Hachiko de Veluwe fram utvändigt om ledaren. Och matar på. Timo Nurmos har grym stallform och låter mycket nöjd med sin springare som var smått osant bra i comebacken. Gävle har ett ganska kort upplopp så att sitta med i främre träffen när det ska avgöras är en nyckel. Hoppas Kontio kan hitta en bra fart. I en svår omgång chansspikar jag.

Miljonrensarna

Vilken omgång som Gävletravet serverar på lördag. Det är mycket svårt att hitta spikar och speldragen står som spön i backen.

10 Don’t be Weak (V75-3) jagar nästintill varje gång. Det är anmält barfota runt om och han är tidig och det blir fart på loppet. Fyra procent.

4 G.G.Ojjdo (V75-4) var jag inne på att ha under rubriken här ovan, alltså som spik. Står bra inne och bör få en ryggresa i främre träffen. Stämmer det då, så gör han upp! Nio procent.

10 Athos Race (V75-7) har toppform och får bajk på sig nu. Stenströmer har grym snurr. Åtta procent.

Tänk på att...

... det är Gävle som arrangerar lopp den här helgen. Det ser ut att bli fint höstväder, så säkerligen fint underlag. Det brukar gå snabbt i loppen på Gävle och att sitta i den främre träffen är fint på det 178 meter långa upploppet.

... bästa hästarna 11 Gardner Shaw och 12 Speedy Tilly (V75-1) har fått risiga lägen – det öppnar upp...

... 3 Nairajah (V75-3) är snabb ut, får bajken på sig. Johans hästar går starkt. Tidig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 From the Mine (V75-2) gjorde ett mycket starkt lopp senast utvändigt om Disco Volante. Plockade ner denne och stod emot de andra. Är startsnabb och jag är inne på att man tar sig förbi värsta motståndaren invändigt och då sitter han på leken.

1 Born Unicorn (V75-6) har ett lopp i kroppen efter paus. Går framåt och jag är inne på att Örjan Kihlström kan hålla upp ledningen. I långlopp brukar det inte hända så mycket under loppet och det gör att han kan bra chans att leda runt om.

Miljonrensarna

11 Mahjong (V75-2) kommer med två raka galopper i resultatraden, man ska inte ta så hårt på det då hon varit stökig bakom bilen. Voltstart den här gången är ett stort plus och kan Per Lennartsson pricka rätt kan det bli en bra start. Se upp!

Tänk på att...

... tävlingarna avgörs på Gävletravet där vi har ett upplopp som mäter 178 meter. Gäller att vara med i främre träffen när det ska avgöras.

... 6 Big Cactus Zet (V75-1) är man optimistiska med, han har verkligen formen på topp och har aldrig förlorat från ledningen. Totalt bortglömd.

... 15 Spikfaks (V75-4) står 20 meter sämre till på värsta motståndet. Aldrig lätt att runda ett helt gäng över medeldistans, en favorit i fara.

... 1 Born Unicorn (V75-6) har gått framåt med loppet i kroppen. Man rycker alla skor och blir inte innerspåret en fälla tror jag han har bra chans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Hachiko de Veluwe (V75-5) är en otroligt kapabel häst som bara startat sporadiskt under sin karriär. Har vunnit elva av tretton starter och kan man få honom att starta på lite mer kontinuerligt framöver så kan han bli hur bra som helst. Han har fått ett lopp i kroppen nu och normalt ska han ju bara gått framåt med det, så det blir väldigt spännande att se honom i det här loppet. Även om det skulle bli positionen utvändigt om ledaren här så blir han väldigt tuff att stå emot.

Miljonrensarna

4 Hands Down D.E. (V75-6) var riktigt bra vid segern på Romme och i den senaste starten avslutade han starkt bakom Farlander Am. Att distansen är ytterligare 500 meter längre nu är knappast någon nackdel för honom och får han bara en vettig resa kan han mycket väl fälla allt över upploppet. Fyra procent.

1 Dom Perignon (V75-7) har ett lopp i kroppen och drog vinsten i spårlottningen. Han är väldigt snabb ut och trivs bra i ledningen, så det vore intressant om man testar där. Sex procent.

Tänk på att...

8 Leave Your Sox On (V75-3) eventuellt ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Trots spåret så är han högaktuell.

15 Spikfaks (V75-4) har radat upp segrarna och varit väldigt bra. Nu är det dock många hästar att runda och det är lätt att det strular härifrån. Han bör garderas.

4 My Dream Art (V75-7) har äntligen fått ett bra läge. Även han är en tänkbar skräll.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

6 Hachiko de Veluwe (V75-5) var väldigt fin i comebacken senast via 11,0 sista rundan. Har gått framåt med det loppet i kroppen och Jorma Kontio håller i tömmarna.

3 Indra’s Secret (V75-6) imponerade då hon i lördags vann på 13.8/2 680 meter. Startar här över 3 140 meter. Slipper hon göra allt grovjobb kan hon fixa detta eftersom hon startar från ett passande läge.

Miljonrensarna

3 Stiernhööks Siri (V75-2) har fått ett bra utgångsläge eftersom det är bara fyra hästar på volten. Kommer att köras i ledningen och Kajsa Frick sitter i sulkyn. Fem procent.

Tänk på att...

... det blir en spännande V75-omgång på Gävle i morgon. Det kan ge stora pengar.

... Timo Nurmos kommer med bra hästar som man ska se upp med.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!