V75-tips

”Skrällen rensar bort duktigt med system”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Åby lördag den 12 mars • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Kosgi är en storskräll på V75 från Åby.
Kosgi är en storskräll på V75 från Åby.

TRAV

Det blev succé i onsdags för Sportbladet-experterna på V86.

Sex system gav 8 rätt och flera lappar gav över 5 000 kronor tillbaka per andel.

På lördag körs V75 på Åby med 47 miljoner kronor i jackpott.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Min spik övertar ledningen, sen är loppet över, säger Mario Lipovac.

– Skrällen rensar bort duktigt med system, säger Erik Pettersson.


ANNONS: Sex system med alla rätt i onsdags. Här kan du rygga experternas andelssystem på V75, jackpott 47 miljoner. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Åby under lördagen. Spelstopp: 16.20. Omgången kryddas med 47 miljoner kronor i jackpott.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet med Pettersson & Lipovac i spelaren nedan.

BJÖRNKOLLEN: Senaste avsnittet med Björn Goop i spelaren nedan.ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]Sex system med alla rätt

Vid onsdagens V86-omgång blev det succé för Sportbladet-experterna. Sex andelssystem prickade in alla 8 rätt. Så här gick det:

Krukans Pottlapp

Total vinst: 56 660 kronor

Vinst per andel: 7 082 kronor

Mario Exclusive

Total vinst: 50 904 kronor

Vinst per andel: 5 090 kronor

Sportbladets V86-intervjuer

Total vinst: 277 921 kronor

Vinst per system: 51 466 kronor

Vinst per andel: 5 146 kronor

Bröderna Lipovac

Total vinst: 297 938 kronor

Vinst per system: 50 497 kronor

Vinst per andel: 5 049 kronor

V86-podden

Total vinst: 52 407 kr

Vinst per andel: 5 240,70 kr

Marios Skrällkoll

Total vinst: 582 011 kronor

Vinst per system: 47 967 kronor

Vinst per andel: 3 197 kronor

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 12.20 fredagen den 11 mars.


ANNONS: Alla rätt i onsdags och 51 466 kronor i vinst per system. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

5 Borups Tornado (V75-2) maxas med barfota och bajk den här gången. Det var bra surr på honom inför senast, men det blev för tufft. Här tror jag han kan komma till ledningen och från den positionen borde han kunna försvara sig rätt bra. På väg ner i procent och jag tar en rå och spikar honom på lapparna. Det är så klart lite bära eller brista, men omgången är mycket öppen och svår och man måste chansa någonstans. 18 procent.

Miljonrensarna

13 Genie Am (V75-4) har fått ett intressant läge och körs av en bra kusk. För lite spelad i ett öppet lopp där nästan vad som helst kan hända. Sju procent.

Testar att gå emot jättefavoriten 6 Amalencius B.B. (V75-5) och tycker det finns flera spelvärda. Barfota runt om på 2 G.K.Justus är inte så dumt. Två procent.

Det ser ut att bli lite drag på 2 Innovation Love (V75-7). Med all rätt tycker jag. Hästen ska gå barfota runt om för första gången i livet, är efter Love You, som brukar tända fint på skorycken, och tränas av skicklige Robert Bergh. Se upp! Sju procent.

Tänk på att...

… det är 47 miljoner kronor att spela om på V75 då det är jackpott.

6 Dear Friend (V75-1) kommer från stärkande lopp på Vincennes i Paris. Ska laddas! Det kan vara hennes sista start.

10 Stoletheshow (V75-3) har bra chans, men bakspår över kort distans den här årstiden, när det börjar gå fort i loppen, är inte alls roligt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

I en ruggigt svår omgång har jag haft svårt att hitta bra spikar. Tycker att starthästarna står bra inne mot tilläggshästarna i V75-6. 1 Sanibel har sett riktigt fin ut i regi Dahlman. Hon är snabb, men verkar även fått en fin styrka nu. Startsnabb och spåret är bra. Får en fin resa på innerspår, vilket är mycket viktigt på Åby, och kan vinna med olika upplägg. Vi testar med henne i ett lopp där många motspelare mass-garderar.

Miljonrensarna

2 Chablis Ribb (V75-1) trivs med förutsättningarna och jag är inne på att hon kan trycka sig förbi 1 Global Brilliance och kanske kan få rygg på 6 Dear Friend. Rygg ledaren och slut!? Sex procent.

10 Kosgi (V75-2) går bra varje gång och såg frän ut senast. Lättning nu och om det blir överpace kommer Ivarsson och städar undan duktigt med system… En procent.

12 Listas Tinge Ling (V75-4) gick bra senast. Vass kusk nu och om han lyckas köra henne felfritt från lite snävt spår är hon med på fotot. Bra inne i loppet. Tre procent.

6 Randemar R.D. (V75-7) har toppform och det verkar även tränaren Maria Törnqvists stall ha. Mycket bra senast och ny rycks skorna för andra gången i livet. Hur det gick första gången? Han vann med ”50 meter” på 1.10,7. Visserligen över kort distans, men intrycket var maffigt. Han är ruskigt startsnabb och jag tror ”Jeppe” drar till ledningen, lutar sig tillbaka och drar hårt. Kan hålla hela vägen när övriga gänget bara väntar på att han ska stanna. Tre procent.

Tänk på att...


… det är V75 på Åbytravet den här lördagen. Där finns dubbla open stretch på upploppet.

… det är jackpott med totalt 47 miljoner kronor att spela om.

6 Amalencius B.B. (V75-5) är riktigt bra, men det finns galopprisk och strulrisk från det här spåret. Överspelas å det grövsta. Mycket härligt i en jackpott-omgång. Honom jobbar vi bort!

… betrodda och mycket kapabla duon 10 Unico Broline och 11 Phoenix Photo (V75-7) är klara för finalerna om två veckor. Tror det blir ett relativt passivt upplägg för båda i kön. Om dom kan vinna? Självklart – men då måste det bli helt rätt kört. Sårbara.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Dear Friend (V75-1) är den som är mest härdad i klassen och hon har fått hårdheten nere i Frankrike. Hon är väldigt snabb om man trycker av henne och jag Johan siktar på ledningen för att leda hela vägen. Hon är även vass med ryggresa och det pratas om att det kan vara hennes sista start i karriären. Hade varit fint att avsluta med seger.

6 Amalencius B.B. (V75-5) var enorm i årsdebuten näst senast och fullföljde det med en seger i finalen. Han har pausat lite, men det ser jag bara som ett plus. Framspår är perfekt för honom och man drar skorna den här gången vilket är ett plus. Örjan Kihlström kommer säkert köra framåt och överta ledningen tidigt och sedan är loppet över.

Miljonrensaren

7 Hemisphere (V75-2) var det ett fint intryck på senast när han vann åkandes med krafter kvar. Han har alltid lovat mycket, men det har strulat under karriären och jag tror och hoppas det ska lossna. Han räcker långt i klassen och spåret är bara bra så han får trava in sig. Han tål att göra jobb själv och jag vill varna till åtta procent.

Tänk på att...

… vi har 19 extra miljoner i sjurättspotten. Det kittlar och att Åby är värd gör det inte sämre då det finns open stretch som ofta brukar leverera någon skräll.

10 Stoletheshow (V75-3) avslutade riktigt vasst senast. Plockar ner många till slut, men 7 Upstate Face är riktigt bra om han har form.

10 Diversity Pellini (V75-4) ska eventuellt gå barfota runt om för första gången i karriären.

2 Innovation Love (V75-7) är en Love You-avkomma som ska gå barfota runt om för första gången, han har ett bra spår och är intressant.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Bröderna Lipovac” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Alla rätt i onsdags på V86. Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

6 Dear Friend (V75-1) har gjort det mesta rätt i sin karriär. En urläcker travare som är van att möta betydligt tuffare motstånd än vad ekipaget möter nu. 36 procent är en bra jackpottspik i mina ögon. Barfota runt om och biken sitter på.

Miljonrensarna

8 Nanny’s Girl (V75-4) åker med på kupongen på grund av tränaren Tomas Malmqvists form, nio av tjugo tränarsegrar senaste månaden. Tre procent.

4 Bravo Sabotage (V75-5) är streckad på tre procent, det är smått löjligt. I mitt badkar tar man spets, sedan släpper man till storfavoriten 6 Amalencius B.B.. Sedan open stretch och klart? Kör Svedberg. Favoriten har ändå galopperat några gånger med barfota och bike, kan så klart vinna men hiskeliga procent.

8 Jeopardy (V75-6) står bra inne i loppet och ett perfekt startspår för denna kapabla märr. Går hon felfritt kommer hon fälla många i detta öppna lopp. Given på min kupong till nio procent.

Tänk på att...

… det lär bli en ruggig fartfest i gulddivisionen, V75-3.

… det är jackpott med 47 miljoner till en ensam vinnare på favoritbanan Åby.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Örjan Kihlström har alltså vunnit elva V75-lopp hittills i år. Efter att han vunnit V75-5 med 6 Amalencius B.B. blir det 12. Dessutom vinner han väl något lopp till under denna omgång. Han är en totalt överlägsen kusk. Duon spikas trots 76 procent i denna svåra jackpottomgång

6 Rossi Garline (V75-2) är min andra spik i omgången. Körs av Flemming Jensen, och jag gillar när han kommer till Sverige och kan köra sina vältränade hästar barfota. Spikas till fina 13 procent.

Miljonrensarna

Om 2 Innovation Love (V75-7), som tränas och körs av Robert Bergh, visar samma fart som i debuten på Åby då är skrällen ett faktum. Dessutom barfota nu. Sju procent.

Då tar vi den igen: att Örjan Kihlström enbart är streckad på sju procent bakom 13 Eight Hour (V75-6) är ett skämt, han kan vinna med alla hästar.

Tänk på att...

… V75 är ett fantastiskt spel, största favoriten kan vinna som förra lördagen och ändå ingen med sju rätt. Det kan bli så även denna omgång, det ser oerhört svårt ut.

… finalbiljetter till Solvalla gäller, alla vill dit.


ANNONS: Alla rätt i onsdags på V86. Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

10 Unico Broline (V75-7) har övertygat stort på slutet och verkar fortsatt vara under rejäl utveckling. Han är väldigt speedig och även om det är några riktigt vassa konkurrenter med i loppet är jag inne på att han är snabbast över upploppet. Nu växlar man dessutom upp med barfota runt om vilket borde ge ytterligare en växel. Jag tar ställning och spikar!

Miljonrensaren

12 Cuenca (V75-2) var duktig vid segern senast och även om utgångsläget kunde varit bättre känns han spännande i det här loppet då det blir barfota bak, amerikansk vagn och Kihlström som sköter styrningen. Sex procent.

4 Gabi Goes to Paris (V75-4) spurtade fint i skymundan senast och vid segern på Eskilstuna vann hon väldigt enkelt från ledningen med mycket krafter sparade. Nu rycker man skorna bak för första gången och kliver hon iväg från start kan hon öppna bra och vore intressant om man kan utnyttja open stretch till slut. Två procent.

Tänk på att...

… det är jackpott och en ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 47 miljoner kronor.

1 Global Brilliance (V75-1) är ett riktigt bra sto som blir intressant i sin årsdebut. Från ett perfekt utgångsläge är hon given på kupongen och håller hon spets är hon väldigt svår att ta sig förbi.

1 Sanibel (V75-6) var riktigt fin senast och kan vara en spik i ett annars väldigt öppet stolopp.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Åby på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

10 Stoletheshow (V75-3) gjorde en rejäl avslutning och gick över mållinjen med full fart senast, 1.10.2/800 meter. Spåret är inte det bästa, men hästen är gynnad att få gå barfota runt om och har bra startryggar. Björn Goop sitter i sulkyn.

6 Amalencius B.B. (V75-5) har hög kapacitet. Glänste rejält vid seger direkt efter vila näst senast och vann enkelt i den efterföljande V75-finalen. Lär köras offensivt och siktar på ledningen. Hästen att slå.

Miljonrensarna

10 Kosgi (V75-2) gjorde en godkänd spurt på V75 senast. Är spurtstark och går bra jämt och ständigt men utan att få vinna alltför ofta. Kanske dags nu. Måste köras på chans. En procent.

Tänk på att...

… en riktig intressant omgång väntar med 47 miljoner kronor i jackpott när V75 avgörs på Åby.

… banan har dubbla open stretch att tillgå.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Succé för Sportbladets andelsspel på V86

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar