V75-tips

”Han är ett unikum – den bästa V75-spiken”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 19 mars på Momarken

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

V75 avgörs på Momarken i Norge under lördagen.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 19 mars.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

På lördag drar V75 vidare till favoritbanan Momarken. Jag har goda minnen från tidigare V75-omgångar på den banan och som så många gånger förr bjuds vi spelare på ett riktigt svårlöst pussel. Vad ska man då tänka på när man letar vinnare? Jo, att banans upplopp är långt. Hela 240 meter. Längre än någon annan tusenmetersbana i Sverige. Ge således inte upp om ditt drag hamnar långt ner i kön. Behåll bongen tills vidare. Du kommer att bli överraskad över hur ofta köhästarna hinner fram. Kurvorna är däremot besvärliga och kommer inte att passa samtliga hästar.

V75-1:

10 Maestro Crowe behöver väl ingen längre presentation? Vi vet vid det här laget hur bra han är. Med styrkan som sitt främsta vapen mosar han ofta ner sina konkurrenter under slutvarvet och nu blir det barfota runt om, precis som vid segern för fem starter sedan då han lämnade en så pass bra häst som Algot Zonett (trots att denne fått smyga med i rygg under slutvarvet). Peter Ingves har vunnit fem av åtta då han suttit i sulkyn och vi kan nog räkna med ett offensivt upplägg när krutröken lagt sig. Senaste vinsten togs visserligen i ett mycket enkelt sällskap men intrycket var trots allt bra. Första gången utan körspö nu. Hur kommer han att svara på det?

13 Amazing Warrior är en läcker liten speedkula som vunnit 33 av karriärens 67 starter. Senast avgjorde han lätt från andra utvändigt via 11/700. Han ska inte göra för mycket grovjobb själv, och när finnen testade distansen senast såg han stjärnor redan på sista bortre långsidan. Förhoppningen lär säkert vara att på något vis hitta ryggen på Maestro Crowe under slutrundan. Tidigt motbud.

7 Cambria är en mycket bra häst för klassen, även om han är lika smidig i bakauktionen som den där hundraettåringen som smet från notan och försvann. Senast övertog han tidigt ledningen och lämnade en så pass bra konkurrent som Digital Indy över upploppet. Kusken brukar köra offensivt och säkrast är nog att släppa till Tomas när han spänner blicken i dig. Barfota bak nu känns som en bonus. Tidigt segerbud.

14 Oracle Tile hamnade tokigt på det senast men avslutade starkt i skymundan. Han har massor inombords och kan inte nonchaleras helt. Senast han testade 3 140 meter så blev det en rätt överlägsen V75-seger. I det slagna fältet? Maestro Crowe...

3 Gitan de Touchyvon är björnstark och trivs över dessa längre distanser. Senast krossade han ledaren och stred sedan berömvärt upploppet ned mot smygkörde Oskar of Sand. Gången innan fick Westholms sexåring allt serverat och avgjorde lekande lätt. Gitan är anmäld barfota fram nu vilket vore ett plus och oavsett spets eller ett rygg lopp räcker han långt.

9 Ian B.R. är i sitt livs form. Senast fick han visserligen sin fina segerrad bruten men då tvingades han trots allt trava utvändigt om duktige Falcon Eye. Ian är sylvass med rätt resa och brukar svara oerhört när extraväxlarna dras. Måste med om man streckar fler än de fem jag hade råd med.

8 Bara du Chene kan flytta på sig. Han har kanske inte visat den där glimrande toppformen en tid men senaste insatsen var trots allt ett fall framåt. Efter en redig galopp innan bilen släppte fältet tappade han massor med mark. Upphämtningen var av det bättre slaget och det är alltid farligt att glömma ”Skräll-Jepson” på V75.

2 Red Love Vici är bra när han är i ordning. Det har dock blivit lite väl mycket galopper den senaste tiden och när han gick felfritt vid fjärdeplatsen näst senast visade han inte den allra bästa formen. Barfota fram nu och kanske kör sig till ledningen?

1 La Moss kvalade under fjolåret in till finalen av det norska Derbyt och slutade där femma efter en spårsnål resa. I comebacken senast försökte kusken i tredje- och fjärdespår under slutvarvet men det var tidigt slaka linor. Ringrosten sken igenom och uppgiften på lördag är inte lättare än senast. Kapaciteten är det dock inga fel på.

11 Park View fick en vilsam löpning i årsdebuten men höll mest farten den gången. Borde rimligtvis gå framåt med genomköraren i kroppen men att det ska räcka hela vägen till seger har jag ingen feeling för.

V75-2:

2 Open Sky besitter ett enormt kunnande för klassen men är minst lika snurrig. Vid segern för fyra starter sedan kom luckan sent men trots det exploderade hästen över upploppet, och spurtslog fine Anchor Man. Sedan dess har det blivit idel galopper, även om han stod för en femstjärnig upphämtning näst senast. Han har startat från spår två bakom bilen vid två tillfällen. I den första öppnade han pilsnabbt och spetsade, i den andra galopperade han hejdlöst. Det är väldigt mycket vinna eller försvinna över sexåringen. Felfri kan han mycket väl leda runt om, men vågar man verkligen lita på den här tokstollen? Debut med jänkarvagn nu.

9 Velten Swarovski har vi sett på svensk mark vid sammanlagt fyra tillfällen. Varje gång har han vunnit, och varje gång har han imponerat. Detta är en läcker travmaskin som ännu så länge har på tok för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Han tillhör tveklöst de bättre i loppet. Det stora frågetecknet är var han står formmässigt för dagen efter ett längre uppehåll.

6 Difficult Ways är i det närmaste komplett. Hon är rask ut, speedig och dessutom stark. Från spår sex lär kusken köra offensivt och skulle Open Sky hoppa kråka kan jag se Difficult Ways hitta till ledningen. Hon imponerade så smått i årsdebuten från utvändigt ledaren, även om de värsta motbuden felade bort sig. Tidigt streck.

10 Global Bodyguard har inte fått till det på V75 hittills men att detta handlar om en lovande femåring råder det inga tvivel om. Senast satt kusken kvar i andra utvändigt när tåget gick och där fick han sedan snällt sitta över mål. Det lär ha funnits en del krafter sparade. Man ska dock tänka på att fyra av karriärens fem vinster tagits från ledningen, så därför var det trist att startraketen lottades till bakspår. Tycks återgå till vanlig vagn den här gången.

3 Fighter Vang har vunnit fyra av sina fem senaste, och vid andraplatsen var han målfotoslagen. Senast satt han långt ner i kön och det var starkt gjort att hinna fram via 11/700. Tuffare motstånd men barfota bak nu.

1 What a Winner var visserligen chanslös i ett tufft V75-lopp senast men ändå på intet sätt dålig. Motståndet var helt enkelt för tufft den dagen. Innerspåret passar fint för denna startsnabba häst och Jepson i sulkyn känns spännande. Ska inte glömmas bort helt.

12 En Candy Till var lite väl blek om nosen näst senast men en helt ny häst gången efter. Var då helt överlägsen från ledningen och missgynnas av läget den här gången. Iikka Nurmonen lär dock knappast sitta och sticka lusekoftor i kön utan köra offensivt när tillfälle ges. Trots tufft motstånd ska hästen inte vara avsågad.

7 Ståle är mycket startsnabb och brukar vara svårfångad från ledningen. Han lär dock tas emot med varma servetter på lördag och från utvändigt ledaren blir det svettigt.

11 Mas Credit är en häst som jag gillar. Han har inte fått mycket kontinuitet i tävlandet och senast var han rent usel från ledningen, men när han har ”sin” dag finns det kunnande för skräll. Lär bli ordentligt bortglömd efter magplasket senast.

5 Falcon stod för en toppspurt från omöjligt läge senast men har inte startat sedan dess. För tufft emot nu?

V75-3:

14 Odd Herakles är ett unikum. Han råkade tyvärr ut för en skada i fjol och comebacken dröjde. När han så dök upp igen i startlistorna var det ”business as usual”. Kusken körde till och konkurrenterna lade sig på rygg. Visst, han fick ta i lite över upploppet mot en tapper Troll Solen men lite ringrost var väntat i första starten på drygt sju månader. Dessutom satt alla fyra skorna på den gången, nu kör man med optimal balans igen. Tom Erik Solberg lär knappast sitta och sussa i kön utan köra till nästan omgående. Vem är modig nog att sedan svara ut Odd Herakles?

6 Todin håller på att växa in i den yppersta eliten och har en spännande uppgift på lördag. Senast släppte han ledningen till Odd Herakles och liftade sedan med snyggt utan att pressas. Han står 20 meter bättre till nu och borde rimligtvis ha vettig chans att hitta till ledningen, för att sedan med all sannolikhet släppa till Odd. Upploppet är långt och kanske kan han till och med utmana storfavoriten vid fritt? Nja, kanske inte, men tipstvåa ska han vara alla dar i veckan.

10 Ulsrud Tea har hunnit bli 15 år men tydligen är åldern bara en siffra. Jag har nog VHS-spelare som är yngre än vad hon är. Hon har matchats snyggt en tid och i år fått drömresor i enklare sällskap. Hon är som alla vet ruskigt snabb med rätt resa och speedar som alltid ner de flesta över upploppet. Man blir glad av att se ”Super-Tea” tävla, vilket är extra viktigt tuffa tider som dessa. En eloge till tränaren som lyckas hålla henne i sådan fin författning år efter år.

15 Troll Solen stred tappert utvändigt om Odd Herakles senast och han kan massor i ljusa stunder. Näst senast var han väl inget extra som akterseglad tvåa (Bellfaks vann). Många att runda nu men en plats bland de tre främsta är fullt möjlig.

11 Söndre Jerkeld må vara 13 år gammal men han visade inga ålderskrämpor under fjolåret. Vid segern för tre starter sedan fick han en tuff slutrunda i tredjespår men hade trots det inga problem med att slå flera av lördagens konkurrenter. Näst senast avslutade han strålande bakom Månlykke A.M., men i fjolårets sista start var han sämre som sexa. Han har inte startat sedan dess och kanske behöver ett eller flera lopp i kroppen innan han är redo för stordåd?

12 Stumne Fyr fick inte chansen senast och pressades inte nämnvärt över upploppet. Näst senast tog han ganska mycket på vinnande Troll Solen över upploppet. En av många om budet om man garderar favoriten.

8 Brenne Banker kan massor när han fungerar, men rör normalt sett inte Odd Herakles.

13 Emil Mollyn är i ett bra slag just nu. Näst senast tappade han visserligen travet till slut men vann ändå säkert. Senast kryssade han mellan hästar och flög fram vid fritt. Står visserligen 20 meter sämre till nu gentemot flera av konkurrenterna på start men borde trots det sluta ganska långt framme. Att vinna blir dock svårt.

V75-4:

12 Namanga Bo är tveklöst hästen att slå i detta annars vidöppna stolopp. Senast var hon ute mot hingstar men avslutade sylvasst från andra utvändigt och fångade in fine Romero i god tid. Min klocka visade 8,5/600 och det är starka papper ute i spåren. Förra året avslutade hon lika vasst till vinst i tyska Breeders Crown och detta är en häst med framtiden för sig. Hon möter på lördag ett motstånd som hon bara ska slå, och precis som senast är hon anmäld barfota runt om. Eirik Höitomt är en vaken kusk och bränner inte denna gyllene chans.

6 Bahama Passion har årsdebuten överstökad och avslutade då starkt efter att ha bidat sin tid invändigt i kön, även om man då inte var helt nöjd med värmningen. Detta är en fin femåring som ifjol kvalade in till en Breeders Crown-final och från stallet har man skyhöga tankar om henne.

14 Delight Classic är omöjlig att inte gilla. Hon har ett löphuvud som få andra märrar i klassen kan matcha. Hon gör alltid sitt bästa och är van betydligt tuffare motstånd än så här. I senaste starten var hon på linje med Lucky Queen Soa till slut, och klart före Madelen L.T.C. Det har blivit en pustare sedan dess och givetvis kan det saknas en del form. Även utgångsläget är ett frågetecken då det måste klaffa härifrån, men med minsta lilla röta på vägen kommer hon att plocka en efter en till slut. Hon trivs dessutom utmärkt på Momarken. Stormvarning!

5 Listas Marion känns som bästa hästen på startvolten. Hon har avslutat starkt efter vilsamma löpningar två gånger på raken, dock utan att vara helt körbar. Nu kan det vara läge att testa i spets, förutsatt att kusken når dit. Marion kutade ett par 11-tider förra sommaren utan skor på hovarna, men ännu så länge är hon anmäld med dessa på.

11 Callas är en lovande fyraåring. Man skulle kunna tro att Frode såg fel på proppen, hon står ju oerhört hårt inne på pengarna, men faktum är att hon ofta varit uppanmäld. Senast avslutade hon mycket starkt och hann fram till ledaren kort före mål. Då satt skorna på, nu tycks det bli barfota fram. Callas kommer att knäppa många över upploppet.

3 Solar Wind har endast en seger på 28 starter men är just nu i riktigt bra slag. Vass spurt näst senast, och tapper tvåa bakom toppmärren Racing Brodda senast. Någon sådan klasshäst finns inte med på lördag. Mika lär ladda för ledningen och nu viskas det om en hel del ändringar både på utrustning och balans.

8 Mad Princess fastnade med rubbet sparat på V75 senast och såg mycket laddad ut. Gången innan avslutade hon piggt vid fritt och närmade sig snabbt. Motståndet avskräcker inte den här gången och känslan är att hon skräller till vilken dag som helst. Kanske redan på lördag?

7 Secret Snap har visat toppform en längre tid men senast gav hon sig helt från ledningen. Utan den fadäsen hade jag rankat henne mycket högre än så här. Bra nog för seger, inget snack om den saken.

13 Sweet Lins är kapabel men står, precis som Callas, tufft inne i loppet. Senast avslutade hon starkt som tvåa och här finns det fartresurser. Vinner i och för sig sällan numera men har kapacitet för seger.

1 Grand Princess är ofta hårt betrodd men hon har inte övertygat på mig. Vid segern för fem starter sedan var hon dock rejäl från dödens och från innern väntar ett gynnsamt smyglopp. Vid större gardering.

10 J.T.'s Moneypenny är inte alls så tokig, även om hon står lite hårt inne på pengarna. Senast avslutade hon piggt i skymundan i ett lopp som vanns av Falcon Eye.

15 Force de Flandre är segervan men verkar helt ur slag. Tre lopp på raken utan att imponera det minsta, och nu tycks det dessutom bli skor runt om. Fel läge för startsnabb häst. Nja.

9 Amarone Classic skräller till när man minst anar det. Hon har dock inte visat upp något av januariformen på sistone.

4 Emotion U.M. tog två raka spetssegrar under februari månad men det var i enklare sällskap. Helt annat motstånd på lördag.

V75-5:

2 The Baron har på papperet skräddarsydda förutsättningar. Spetsläge och kort distans, samtidigt som han går ner i klass till den här starten. Vid segern för fem starter sedan bara forsade han ifrån ett liknande sällskap och var ensam på plan. Efter det har han bitvis varit lika tjurig som finnar i en elbastu, men senast såg han desto mer gåvillig ut. Visserligen fastnade han bakom en mur av trötta konkurrenter men det fanns sparat över mål. Lättare emot nu och spetsläge. Minus för det långa upploppet men är han lika fin som vid senaste vinsten ska det vara bra chans till spets och slut.

3 Present Tile plockade näst senast med lätthet ned då favoritspelade Squanto. Senast hamnade han sist i kön och tvingades gå först i tredjespår under slutrundan. Han höll starkt och nu blir det barfota runt om. När, eller om, han gått så tidigare låter jag vara osagt. Spår tre är bra, även om det inte blir någon snabbstart. 

8 A Perfect Dutchess är en talang. Hon har sex raka vinster, varav fem tagits från ledningen. Senast mosade hon ner allt den tunga vägen och ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Hon är dock bara fyra år gammal, och möter nu tuffa hingstar. Var hamnar Frode från start, undrar nog många? Jag gissar dock att Hamre kör offensivt och trots tuffare motstånd ska hon räknas tidigt.

11 Elegant C N såg ut att jogga en 11-tid senast och uppenbarligen trivdes han utmärkt utan skor på hovarna. I årsdebuten visade han att det även går bra med rygglopp då han flög fram på open stretch. Riktigt uselt utgångsläge på lördag men han är i sådant praktslag att man trots allt måste ta honom på största allvar.

9 Only Be Kind To Me stod för en ljuvlig prestation vid segern för fem starter sedan och gjorde det med oryckta grejer. I årsdebuten höll hon bra från ledningen men behövde säkert genomköraren, samtidigt som skorna satt på. Barfota runt om nu och intressant smygläge.

7 Borups Umami gjorde årsdebut senast och kom ifrån det loppet med hedern i behåll, även om han var chanslös mot Elegant C N. Han var smällfin vid segern för fem starter sedan och kan verkligen flytta på sig när formen sitter i. Trots läget kan han slå till.

1 Profinitif är inte alls så tokig. Senast avslutade han fullt godkänt i skymundan i ett utdraget fält, och gången innan bet spurten fint på open stretch. Han kan öppna skapligt och drömmen vore nog att sitta kloss i rygg på The Baron. Måste passas tidigt, även om tränaren haft dåliga träningsförhållanden en tid. 

4 Firebird Scoop kommer med tre raka spetssegrar i bagaget. Han ser inte mycket ut för världen men har skallen på rätt plats. Spets vore ett stort plus men det finns gott om startsnabba konkurrenter. Han har dessutom aldrig slutat bättre än femma över distansen på fem försök.

6 Frick jagar tredje raka segern och kan dra iväg riktigt rappt bakom bilen. Tuffare motstånd nu men ändå värd att passa vid större gardering.

12 Stenson är en läcker travare som nu brottas med ett smått hopplöst utgångsläge. Senast släpptes han snällt till ledningen och höll undan med ett nödrop. Han gör nu debut över den korta distansen och känslan är väl inte att den kommer att vara ett plus?

V75-6:

8 Floris Baldwin har länge letat efter den där fina vårformen som sånär gav honom en rosa biljett. Nu senast stod han för en riktigt positiv insats efter att ha spurtat sylvasst från kön bakom Ble du Gers. Spår åtta på nytt och det blir nog till att ta det försiktigt från start och, precis som senast, köra till slut. Spurten kommer ändå att bita bra. Hur bra? Bästa hästen i fältet är han tveklöst, åtminstone i mina ögon.

4 Bill's Man är en glänsputte som har haft svårt att sätta näbben först de senaste säsongerna. Enda segern sedan 2020 var från ledningen i ett enklare sällskap. Senast såg han oslagbar ut i sista sväng men hade sedan inget svar mot stallkompisen Ble du Gers. Han är rask ut men tar inte spets av egen kraft. Att han skulle släppas dit känns föga troligt men slipper han bara dödens kommer många att plockas ner över upploppet. Trots att jag inte är helt såld på Bill's Man hamnar han högt upp i ranken.

2 Chapuy rankas så här pass högt upp på läget. Från bricka två lär han flyga till ledningen och lita på att Åke Lindblom sedan kör där, precis som vid vinsterna i raden. Senast tappade Chapuy till slut och visade väl ingen superform men sämre hästar än han har hållit undan från ledningen över kort distans. Nu rycker man samtliga fyra skor och hans nio snabbaste segertider har kommit just med den balansen. Dessutom har han även gått undan 1.10 vid två tillfällen utan att vinna, också det barfota. Detta är inte den tuffaste gulddivision som skådats men det långa upploppet lär knappast vara något plus. Detta blir faktiskt första utlandsresan för Chapuy under en lång och framgångsrik karriär.

6 Beartime gör debut i högsta klassen och är han lika bra som på sistone så är jag inte främmande för att det faktiskt kan gå vägen. Han är väldigt startsnabb vid laddning men med så många startsnabba invändigt lär vakne Jepson knappast köra livet ur sin häst den första biten. Beartime har sin bästa bit till slut och kommer att uppskatta det långa upploppet.

1 Upper Face håller stallet högt och han börjar blomma ut på allvar. Vid segern senast fick han allt serverat och avgjorde lätt mot ett lite enklare sällskap. Näst senast var han klart slagen av Beartime på V75 men kan bättre än så. Upper Face har haft innerspår bakom bilen vid tre tillfällen och varit chanslös på spets varje gång, men öppnade trots allt jämnbra med Sweetman på Solvalla nyligen. Barfota runt om nu, sånt brukar få en jäkla effekt på Kolgjinis hästar när de tävlat med skorna på ett tag.

5 Remarkable Feet föll med flaggan i topp på V75 senast. Att han skulle hålla så bra från dödens trodde åtminstone inte jag att han var kapabel till, men så var det också ett av de sämre guldlopp som körts på ett tag. Risk för dödens även denna gång och motståndet är lite tuffare nu. Tyvärr hade jag inte råd med honom på lappen.

Övriga i loppet känns inte heta. Vinnaren borde återfinnas bland de jag nämnt ovan.

V75-7:

1 Strong Heartbeat kommer från en sämre insats och hur ställer man sig till honom med det loppet på näthinnan? Visst blev det ryckigt kört för honom men han var slagen redan i slutsvängen och stod inte att känna igen. Han har dummat sig en del bakom bilen tidigare men kan dra iväg riktigt snabbt vid felfri avgång. Jag har i ärlighetens namn svårt att se någon ta en hel längd på Westholms löfte och vid sunda vätskor leder Strong Heartbeat ett lopp som detta från start till mål. Barfota fram och jänkarvagn nu lär vara ett plus, men visst blir jag en smula orolig när jag noterar att han felat i tre av fyra starter utan skor på framhovarna. Fast det var innan kastrationen...

2 Bismarck Comery är en härlig fighter som går allra bäst i ledningen eller dödens. Båda hans segrar i raden kommer från den senare positionen och senast visade han prima finsk sisu på V75. Visst, jag fattar mycket väl att det kanske inte är någon större merit att plocka ner en rätt formlös Pere Ubu men intrycket sista biten, då Bismarck borrade ner sig, lämnade inget i övrigt att önska. Han är startsnabb, har ett passande startspår och är i full form.

4 Hulken Sisu kan vara otäckt bra vissa dagar. Kolla bara på hans insats på Jarlsberg för fyra starter sedan. Då hamnade han helt tokigt på det och tvingades sedermera backa sig ner i kön. Sedan blev det "mil" fram till täten när attacken sattes in men slutvarvet han gick den gången var svettigt värre. Han har varit bra även efter det, dock utan att ännu få vinna i år. Nu hoppar chefen upp i vagnen och det ser jag som ett plus. Hulken är ingen raket ut och hamnar titt som tätt på vingel. Med minsta lilla klaff blir han dock svårstoppad.

7 Legend Act har sin bästa bit över upploppet och har tre raka segrar när man ryckt samtliga fyra skor. Senast avslutade han som alltid vasst och avgjorde utan några som helst problem. Tuffare motstånd nu och tråkigt utgångsläge men han är ändå farlig att nonchalera.

12 Anchor Man är van vid dessa skitspår så det kom inte som någon större knall att han åter tvingas attackera från långt ner i kön. Senast fick hästen omväxlande dödens/andra utvändigt men visade inget extra i spurten. Kanske är formen på väg ner efter en längre period med idel toppinsatser? Normalt sett ska han räknas tidigt i ett lopp som detta men det är inte lätt att vinna V75 från bricka tolv. Inte ens omöjlige Kihlström lyckades med det konststycket näst senast...

3 Porthos Race var bitvis grymt bra under 2018 och 2019, bland annat då han vann K.G.Bertmarks Minne med ”halva upploppet” näst senast. Tyvärr råkade han ut för en gaffelbandsskada och gick mer eller mindre i pension. Han skickades till Norrland för att vara ridhäst under en tid, men efter att ha känts fräschare än någonsin i jobben gjorde han så nyligen comeback. Och visst, han såg väl ut lite som en ridhäst den gången. Rund och glad, lite som vi tvåbenta efter på tok för mycket julmat. Man ska inte begära seger av tioåringen i andra starten på drygt 2,5 år men vi som känner till hans kapacitet kanske ändå väljer att plocka med honom på V75? När han är bra så är han ruskigt bra. Och nu blir det dessutom skoryck. Öppna kan han också.

5 Mikkel H.R. är en pigg nioåring och inledde året på ett imponerande vis med två raka spetssegrar. Han höll även starkt i spåren som trea, men senast var han uddlös. Mikkel är ruskigt startsnabb och lär laddas framåt. Han känns väl kanske inte som en vinnare i bronsdivisionen men ska nu tävla barfota runt om. 

9 Reven Dejavu har det väl kanske inte glänst om på sistone? Senast tappade han från rygg ledaren och fick maxutdelning. Han är dock snabbfotad när formen sitter i och nu växlar man upp med både jänkarvagn och barfota runt om. Och så en Djuse-brorsa i vagnen.

11 Super Winner är en bra spurtare med dokumenterad form. Senast hamnade han i tråkiga ryggar och fick på tok för långt fram. Spurten var det inga fel på, även om Legend Act var för tuff den dagen. Spår elva drar givetvis ner segermöjligheterna. 

10 Jackson Avery avslutade positivt bakom Legend Act senast och nu blir det barfota runt om. När han gick med den balansen senast låter jag dock vara osagt.

Tidiga spikarna:

14 Odd Herakles (V75-2) vann direkt i comebacken och även om den insatsen inte sa så mycket så löste han ändå uppgiften på bästa vis. När han senast gick ut i voltstart blev det en sedvanlig snabb inledning och tidig spets. Det lär troligtvis bli ett liknande upplägg på lördag och även om fine Todin är den som då tillfälligt lånat tätpositionen så lär han mer än gärna släppa och ta rygg på den norske kallblodsfantomen. Jag gissar att man siktar på att upprepa de två senaste årens seger i Elitkampen och så länge han slipper stångas mot Månlykke A.M. har jag svårt att se någon stoppa Odd. Nu blir det dessutom optimal balans. Vettig V75-spik.

12 Namanga Bo (V75-3) lär knappast få en lika enkel väg fram till seger som Odd Herakles, men är, precis som denne, närmast skyldig att vinna. Motståndet håller ingen högre klass och normalt sett är Rick Ebbinges häst minst ett huvud högre än resten. Hon är enormt speedig och här gäller det bara att inte sitta i sjunde utvändigt när det drar ihop sig till upplopp. Segerchansen ökar ytterligare om vädret tillåter barfotakörning.

Tidiga skrällarna:

7 Cambria (V75-1) besitter skyhög kapacitet och om han bara håller ihop auktionen någorlunda så kan det bära hela vägen. Han har inte startat sedan januari månad och jag är väldigt nyfiken att höra vad detta beror på. Barfota bak nu känns som ett plus och Tomas Dalborg åker inte över gränsen för att avnjuta norska fjordar och skala bananer. Han har seger i blicken och kommer att göra livet surt för sina konkurrenter.

Jag hade bara råd med en trio i V75-2 och av dessa tre gissar jag att 9 Velten Swarovski blir minst betrodd. Han är givetvis svårbedömd efter uppehåll och debut i ny regi men kapaciteten är det inga fel på. Rygg på Open Sky i starten behöver inte vara fel – om denne sköter sig. Krossar det mesta under slutvarvet.

Streckprocenten tidiga måndagsmornar brukar vara minst sagt missvisande, framför allt när V75 körs i vårt västra grannland, så att utse en tidig skräll i vidöppna V75-5 är knivigt. Jag drar väl till med 7 Borups Umami som knappast lär tillhöra favoriterna från ett lurigt sjundespår bakom bilen. Lopp i kroppen nu och hästen trivs förträffligt över både den aktuella distansen, samt med barfotabalansen.

8 Floris Baldwin (V75-6) har hunnit bli tio år men kommer från en fin årsdebut där han via 11/700 tog in mark på både Ble du Gers och Bill's Man. Skräpspår på nytt, visst, men han är sylvass de dagar han är på topp och kanske, kanske kan bli en smula underspelad den här gången?

4 Hulken Sisu (V75-7) känns glödhet i V75-avslutningen. Han var visserligen chanslös mot Z.Boko senast men höll ändå fullt godkänt som tvåa på en fin tid för klassen. Skulle favoriten Strong Heartbeat ha ännu en dålig dag ökar segerchansen dramatiskt.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 3, 7, 10, 13, 14 (9-8)

V75-2: 2, 6, 9 (10-3)

V75-3: 14 Odd Herakles (6-10)

V75-4: 12 Namanga Bo (6-14)

V75-5: 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 (4-6)

V75-6: 1, 2, 4, 6, 8 (5-7)

V75-7: 1, 2, 4, 7 (12-3)

2 100 rader/1 050 kronor

Banfakta, Momarken

Banförkortning: Mo

Längd: 1 000 m

Bredd: 22 m (2140 m), 22 m (1640 m)

Upplopp: 240 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Startlistor:

V75-1, 3 140 meter volt

1 La Moss* - Antonsen G 0 2 3 5 0 15,7

2 Red Love Vici* - Kolle L 1 d 0 4 d 15,3

3 Gitan de Touchyvon - Djuse M E 1 0 4 1 2 13,8a

4 Dark Night S.E.* - Dalen D 1 5 1 3 4 15,6

5 Curie - Bergløf E 5 0 4 3 6 14,6

3 160:

6 Barbarian Division* - Johansen K 3 3 d d 5 16,1

7 Cambria - Dalborg T 2 5 d 2 1 15,1

8 Bara du Chene - Jepson C J 3 0 4 2 3 14,8

9 Ian B.R.* - Østre O 4 1 1 1 2 16,0

3 180:

10 Maestro Crowe - Ingves P 1 3 4 5 1 13,4

11 Park View* - Høitomt E 8 0 2 6 4 12,4

12 Flash Teemer - Karlsson P 1 0 3 5 4 14,3

13 Amazing Warrior* - Nurmonen I 1 1 2 1 1 14,4

14 Oracle Tile* - Malmin K 5 3 1 5 3 14,1

15 Royal Baby* - Solberg T 0 5 3 0 0 12,2

V75-2, 2 140 meter auto

1 What a Winner - Jepson C J 1 1 3 1 5 11,9a

2 Open Sky - Djuse M A d 1 d 2 0 15,2a

3 Fighter Vang* - Korfitsen N 1 2 1 1 1 13,4

4 Lucca* - Høitomt E 4 5 5 6 4 15,0

5 Falcon* - Solberg T 1 0 4 2 2 13,7

6 Difficult Ways* - Midtfjeld P 6 1 1 1 1 13,1

7 Ståle* - Kolle L 1 3 1 3 1 13,0

8 Let Me Go* - Dalen D 1 1 4 4 3 15,2

9 Velten Swarovski* - Rennesvik E 3 1 1 3 5 11,9

10 Global Bodyguard - Persson S 1 1 7 1 4 13,7a

11 Mas Credit - Grundmann D 1 2 3 1 0 13,7a

12 En Candy Till* - Nurmonen I 1 1 6 0 1 14,1

V75-3, 2 140 meter volt

1 Jærvinn S.K.* - Østre O 1 0 0 3 0 23,1

2 Reime Kongen* - Malmin K 0 3 3 3 0 23,3

3 Kolbu Kæsj* - Stensen A 2 4 4 5 7 23,6

4 Alsaker Pumbaa* - Akselsen A d 0 4 d 4 22,4

5 Nordby Fröy* - Nilsen P L 6 0 6 3 4 23,0

6 Todin* - Hop V 1 2 5 1 3 24,5

7 Frier Birk* - Frønes A 4 0 1 3 0 24,0

2 160:

8 Brenne Banker* - Tengsareid Å 3 4 d 2 d 23,4

9 Stensvik Martin* - Steinseth B 3 0 2 5 4 22,9

10 Ulsrud Tea* - Steine B 1 1 1 1 1 20,9

11 Søndre Jerkeld* - Buer P 3 0 1 2 6 22,2

12 Stumne Fyr* - Høitomt E 1 1 1 2 6 22,3

13 Emil Mollyn* - Midtfjeld P 0 2 2 1 2 22,1

14 Odd Herakles* - Solberg T 1 1 1 1 1 20,2

15 Troll Solen* - Gundersen M 4 2 1 2 2 21,1

V75-4, 2 140 meter volt

1 Grand Princess* - Tengsareid Å 1 4 4 3 3 15,9

2 Way To Go* - Dalen D 2 1 2 2 2 17,4

3 Solar Wind - Forss M 3 4 3 3 2 14,1

4 Emotion U.M.* - Østre O 6 4 1 1 3 16,4

5 Listas Marion - Aarum D 0 6 1 2 2 14,4

2 160:

6 Bahama Passion - Andersson M J 5 1 3 0 3 15,5

7 Secret Snap* - Gundersen M 1 1 2 1 0 15,5

8 Mad Princess - Persson S 0 4 3 2 8 14,4

9 Amarone Classic* - Smedtorp J 4 1 4 0 3 15,0

10 J.T.'s Moneypenny* - Kolle L 1 d 0 3 3 14,4

11 Callas* - Hamre F 2 2 0 d 1 22,3

12 Namanga Bo* - Høitomt E 0 4 2 4 1 15,6

13 Sweet Lins* - Midtfjeld P 1 3 d d 2 17,3

14 Delight Classic* - Malmin K 0 3 3 1 3 14,3

15 Force de Flandre* - Hop V 1 1 3 2 4 15,1

V75-5, 1 640 meter auto

1 Profinitif - Djuse M A 4 1 5 4 3 12,7a

2 The Baron* - Mikkelborg O 1 2 2 2 0 11,2

3 Present Tile* - Malmin K d 2 1 1 3 12,8

4 Firebird Scoop - Sedström A 0 7 1 1 1 13,3a

5 Sjaman - Ådefors P 1 2 3 8 2 13,3a

6 Frick* - Høitomt E 0 2 0 1 1 12,8

7 Borups Umami - Persson S 1 1 5 7 2 11,4a

8 A Perfect Dutchess* - Hamre F 1 1 1 1 1

9 Only Be Kind To Me* - Solberg T 1 3 1 6 2 12,4

10 Squanto* - Johansen K 1 1 4 2 2 13,0

11 Elegant C N* - Korfitsen N 0 2 0 1 1 11,5

12 Stenson - Uhrberg T 3 6 3 4 1 13,4a

V75-6, 1 640 meter auto

1 Upper Face - Midtfjeld P 1 4 4 7 1 10,8a

2 Chapuy - Lindblom Å 3 1 3 1 4 09,6a

3 Custom Cheval* - Rennesvik E 4 3 3 4 4 11,2

4 Bill's Man - Hamre F 4 4 2 2 2 09,4a

5 Remarkable Feet - Westholm J 1 7 6 6 2 11,6a

6 Beartime - Jepson C J 3 5 6 1 2 11,0a

7 Gigant Invalley* - Austevoll G 4 5 3 4 5 10,1

8 Floris Baldwin* - Malmin K 3 3 3 3 3 09,7

9 Ramona's Fighter* - Dalen D 3 4 0 1 4 11,8

10 Always On Time* - Solberg T 0 1 4 2 3 09,8

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Strong Heartbeat - Westholm J 0 k 1 1 0 12,8a

2 Bismarck Comery* - Nurmonen I 2 6 1 2 1 11,7

3 Porthos Race - Lindblom Å 2 1 k k 0 11,6a

4 Hulken Sisu - Hamre F 0 3 2 2 2 12,4a

5 Mikkel H.R.* - Østre O 2 1 1 3 0 11,8

6 So Superb* - Høitomt E 0 2 0 1 6 13,3

7 Legend Act* - Hop V 1 2 4 3 1 13,1

8 Okashi Cheri - Nilsen R 1 1 7 3 d 12,4a

9 Reven Dejavu - Djuse M E 2 1 3 5 3 11,5a

10 Jackson Avery* - Rennesvik E 5 1 1 4 2 11,5

11 Super Winner* - Tengsareid Å 3 3 0 2 4 12,2

12 Anchor Man - Andersen T d 2 2 5 8 12,4a


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar