Trav

”Ett horribelt domslut – jag är rullad i smutsen”

Joakim Lövgrens ord efter länsstyrelsens beslut: ”Mitt varumärke har skadats”

Av: 

Andreas Örtengren

Joakim Lövgren uttalar sig nu för första gången efter länsstyrelsen beslut om där han inte får använda körspöet under ett år.
Joakim Lövgren uttalar sig nu för första gången efter länsstyrelsen beslut om där han inte får använda körspöet under ett år.

TRAV

Joakim Lövgren får inte ha med sig körspö i loppen under ett års tid.

Nu uttalar han sig för första gången om länsstyrelsens beslut.

”Jag kommer givetvis att överklaga och vid min sida har jag bästa möjliga juridiska hjälp”, skriver han bland annat i ett mejl som skickats till flera medier.

Under tisdagen rapporterade facktidningen Travronden om att proffstränaren Joakim Lövgren inte får använda sitt körspö under ett års tid – vilket nyligen fastslagits i ett beslut från länsstyrelsen.

Upprinnelsen var ett V75-lopp i april i år där Lövgren fick 4 000 kronor i böter och tio dagars avstängning för felaktigt bruk av körspö, då banveterinären påträffade märken på hästen Piccadilly.

Banveterinären lämnade över ärendet till länsstyrelsen som alltså har kommit med sitt beslut.

”Horribelt domslut – slag i ansiktet”

Under flera dagar har en samlad journalistkår försökt komma i kontakt med Joakim Lövgren utan att lyckas – men under torsdagskvällen gav han sin syn på saken i ett mejl som skickats till flera medier.

Den 55-årige Jägersro-tränaren riktar nu skarp kritik i sitt uttalande.

Jag har drabbats av ett horribelt domslut, jag kommer givetvis att överklaga och vid min sida har jag bästa möjliga juridiska hjälp. Där har ni kortfattat min inställning till det godtyckliga tjänstemannabeslut som drabbade mig – och hela travsporten – som ett slag i ansiktet i början av veckan. Allt har ställts på ända, mitt varumärke har skadats och jag är rullad i smutsen. Så jag hoppas ni har förståelse att jag inte orkat ställa upp på långa intervjuer utan istället valt det här sättet att kommunicera på.

Vi har en fantastisk travsport i Sverige, en sport som verkligen håller högsta världsklass. Därför är vi många som förväntar oss att även den statliga myndighet som är satt att granska sporten ska vara professionell och kompetent.
Nu ställdes jag inför en dom som visserligen går att överklaga, men där straffet (vitesföreläggandet) träder i kraft innan domen ens fått en rättslig prövning. Det är inte rättssäkert, inte värdigt en rättsstat. Att domen, föreläggandet från länsstyrelsen, fullständigt saknar professionalism och innehåller förtäckta hot inger definitivt inget förtroende. Inkompetenta och godtyckliga tjänstemannabeslut ska inte få solka ner vår sport”, skriver han.

Vill tacka för allt stöd

Proffskusken vill till sist visa sin tacksamhet till alla de som givit honom stöd.

”Jag vill avsluta med att tacka alla; kollegor, hästägare, vänner och inte minst min egen riksorganisation för allt stöd jag fått de senaste dagarna. Ni ska veta att jag uppskattar det”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Förbjuds ha körspö i loppen – i ett års tid

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!