NHL-stjärnornas nya satsning: Inget skit

Bröderna Kempe blir hästägare

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: DARRYL DYCK/ TT NYHETSBYRÅN/ BTN SCANPIX
Mario Kempe blir hästägare

Här är Adrian Kempe, 22, och Mario Kempe, 30, nya satsning.

Hockeybröderna har köpt in sig i V75-hästen Belle Godiva.

– De är goda vänner med min son och på den vägen är det, säger hästens tränare Markus Pihlström.

Bergsåkerproffset Markus Pihlström, 47, kan hälsa två nya hästägare välkomna till teamet.

Det handlar om hockeybröderna Adrian och Mario Kempe som köpt in sig i V75-hästen Belle Godiva.

Hockeybröderna, till vardags i NHL-laget Los Angeles Kings, har haft Markus Pihlström som hockeytränare i yngre dagar och tar nu klivet in som hästägare.
Belle Godiva, hästen som NHL-proffset köpt in sig i, är ett femårigt sto som hittills i karriären tagit fyra segrar på 41 starter och sprungit in 272 300 kronor.

”Hoppas intresset kan bli större”

Markus Pihlström hoppas att NHL-brödernas satsning på travet ska växa framöver.

– Adrian är en kille jag tränat i hockey tidigare, och vi har känt varandra sedan han var liten, och de där grabbarna har jag umgåtts med i många år. De har vuxit upp tillsammans med min son, de är barndomsvänner och jag har som sagt tränat de i hockeyn. Min son umgås med dom flitigt och på den vägen är det, berättar Markus Pihlström.

Hur känns det att få in de här hockeykillarna i teamet?

– Det är härliga grabbar och det är roligt att dom får prova på det här med hästägandet och förhoppningsvis kan vi köpa en ännu bättre häst i framtiden. Vi börjar med en starthäst som jag tror kan springa in en del till dom, jag tror dom kommer få roligt tillsammans med Belle Godiva och jag hoppas deras intresse för travsporten kan bli större framöver och att de kanske får med lite vänner på tåget också.

”Inget skit som de köpt”

Hur är deras travintresse i dag?

– De är väl inga traventusiaster direkt, men de spelar V75 tillsammans med min son ibland och de kommer följa Belle Godivas starter och jag hoppas det gör att intresset ökar och att de kommer tycka om vår fantastiska sport.

Vad säger du om Belle Godiva som häst?

– Hon började bra när hon kom till mig och vann direkt, sedan har jag haft lite problem med henne. Jag tycker hon är på gång igen och jag tror att de kan räkna in en vinst med henne ganska snart, för hästen känns jättefin. Hon har ju startat på V75 och det är där jag tycker hon ska vara, och det är inget skit som bröderna har köpt, säger Markus Pihlström.

Publicerad: