”Blir helt tappad – jag förstår ingenting”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 10 juli på Visby • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel • Jackpott 12 miljoner

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.
Foto: MIA TÖRNBERG/TR BILD
Sportbladets experter Christoffer Wickman, Mario Lipovac och Erik Pettersson ger sina bästa miljontips inför V86 och V75.

V86 avgörs i kväll på Visby med spelstopp klockan 19.20.

Sportbladets superexperter har synat omgången som kryddas med en jackpott på 12 miljoner kronor. Här är spikarna, miljonrensarna och snabbanalysen du inte får missa.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Helios K. är värd att se upp med, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

– Mitt drag ser ut att bli helt tappad och av det förstår jag ingenting, säger Christoffer Wickman.


ANNONS: Jackpott 12 miljoner kronor i kväll – här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Visby med spelstopp 19.20.

Vid förra veckans V86-omgång på Lindesberg lyckades ingen spelare i landet pricka in alla åtta rätt. Det gör att onsdagens V86-omgång kryddas med en jackpott på 12 miljoner kronor.

När V86 arrangerades på Åmål onsdagen den 26 juni prickade Sportbladet-systemet ”Sportbladets Insider” in alla åtta rätt. Totalt spelades det in 2,4 miljoner, vilket var mest i landet. 151 personer fick 16 000 kronor tillbaka per andel.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i V86-omgången. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.30, onsdagen den 10 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

6 Fleet Admiral (V86-2) kommer nog gå som en raket rakt uppåt på spelet. Det här är en ruggigt fin typ som var nära att vinna V75 näst senast. Han har visat att han kan öppna i voltstart och bör få ett fint försprång till värste motståndaren som står 20 meter bakom.

2 Perfect Spirit (V86-4) har galopperat i två raka starter och blir kanske lite underspelad den här gången? Vettigt motstånd och Redéns hästar trivs på ”öjn”.

Miljonrensarna

Håller 1 Maverick Dream (V86-1) upp ledningen så får nog övriga vara bra. Den här hästen trivs extra bra i täten och kommer med riktigt fin form. 13 procent.

15 Saga R.C. (V86-5) har inte startat på länge, men kommer med goda rapporter i ryggen. Väldigt lågt spelad, då måste jag varna. Två procent.

12 Chocoboy (V86-8) var mycket bra i jänkarvagnen i den senaste starten. Snabbstartade då, fick press under vägen, men höll mycket bra. I det här gänget kan han köras offensivt. Tre procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V86-spelet den här veckan med 12 miljoner i potten.

... det är kort upplopp i Visby, när hästarna svänger in på rakan är det ”bara” 156 meter till linjen.

... Daniel Redéns hästar brukar passa bra på underlaget på ön.

... förra året betalade den här omgången över två miljoner kronor och bara system satte alla rätt.

... det är en klar fördel att sitta i den främre träffen av loppen, svårt bakifrån.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Arras Cando (V86-1) är jag inne på, från vettigt utgångsläge tror jag
Erik Adielsson tidigt placerar honom i ledningen och sedan borde han bli svårslagen.

2 Perfect Spirit (V86-4) var inte som bäst senast, nu återkommer han efter en kortare paus och då räknar jag med att han är bra igen och att han då vinner loppet. Han är huvudet högre än sällskapet.

Miljonrensarna

2 Fullpoint (V86-7) ser ut att bli helt tappad och av det förstår jag ingenting. Visst måste det klaffa för honom, men han är knappt spelad alls och då köper jag att det behövs lite klaff. Han kan öppna snabbt från start och bör därmed få ett fint lopp i den främre träffen, sedan har större under skett. En procent.

2 Lord of Tooma (V86-8) imponerar. 16 procent.

Tänk på att...

... 7 Global Welcome (V86-2) återkommer efter långt uppehåll då han inte startat sedan november i fjol, trots det är han så klart motiverad storfavorit i loppet. Det här är en riktig kanon och då tränaren Svante Båth låter helnöjd med honom i träning kan det vara så enkelt att han bara vinner loppet.

... 1 llama Tooma (V86–6) imponerade så smått vid seger i Sverigedebuten senast och med det loppet i kroppen och med
Örjan Kihlström upp blir det nog mångas spikförslag i en relativt öppen V86-omgång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

2 Perfect Spirit (V86-4) kommer från två raka galopper vilket är ovanligt för honom. Jag tror dock det är tillfälligheter och att han kommer tillbaka på vinnarspåret denna gången. Daniel Redéns hästar stormtrivs på ”Skrubbs” och han brukar skörda stora framgångar just där. Från ett perfekt utgångsläge tror jag att Perfect Spirit leder detta runt om och försvarar Daniel Redéns färger från förra årets seger i Gotlandslöpningen.

Miljonrensarna

12 Dragster (V86-7) var på Visby och vann senast över kort distans. Han rusade undan i ledningen och vann på ett bra sätt trots att han blev het och man trodde han skulle bli trött. Tappade även en sko under loppet, men det bekymrade inte honom. Denna gången är distansen två varv längre men han är stark och är bra när han får ligga på rulle. Åtta procent.

2 Lord of Tooma (V86-8) har ett perfekt utgångsläge och till 16 procent tycker jag han är väldigt tidig på kupongen.

Tänk på att...

... Visby har ett ganska kort upplopp, det mäter 156 meter och det gäller att vara med i främre träffen när det ska avgöras.

... ingen hittade alla åtta rätt senast, det gör att vi har en jackpot där en ensam vinnare kan plocka hem 12 miljoner.

... V86-3 är ett lopp för orutinerade ston, dem har tjänat lite och här kan miljon­skrällen ligga runt hörnet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Från ett perfekt spår borde 2 Perfect Spirit ha mycket goda chanser att vinna V86-4. Han var hårt betrodd i Oslo Grand Prix, men galopperade. Nu är motståndet något helt annat...

Jag är svag för 10 Rafiki Fri (V86-7) som alltid har torrt spurtkrut när upploppen nalkas. Senast gick hästen mycket bra i ett V75-lopp i Kalmar. 3 000 meter är inga problem och klaffar det lite så tror jag på pott.

Miljonrensarna

Jag tyckte att 14 Helios K. (V86-6) höll bra senast efter tuffa sista 500 meter. Men kusken har berättat inför veckans omgång att han inte var fullt körbar till slut. Får man till det så går ingen säker i det här öppna loppet. Värd att se upp med. Tre procent.

Såg lunchtravet från Bergsåker senast och blev imponerad av 2 Lord of Tooma (V86-8). Det var inte ett så blodigt motstånd, men sättet som hästen städade av sina konkurrenter från spår 12 var läckert. Räknas här också. 16 procent.

Tänk på att...

... förra året vann jättefavoriten Love Matters på V86-omgången på Skrubbs. Utdelningen på 8 rätt översteg ändå två miljoner kronor. Årets omgång är kryddad med jackpott – tar en ensam spelare hem hela potten kan hen räkna hem i runda slängar 12 miljoner riksdaler.

... upploppet är kort i Visby. Ledningen är guld värd om man vill ha segerchans.

... det ser ut att bli skapligt väder på ön under onsdagen, så räkna med ett snabbt och skonsamt underlag för hästarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Insider på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Fleet Admiral (V86-2) är en superstammad fyraåring som har kapacitet lite utöver det vanliga. Senast så galopperade han i en trång situation men från det här läget ska han gå iväg felfritt och då blir han väldigt svårslagen. Träningsrapporterna går i dur.

2 Perfect Spirit (V86-4) har en mycket passande uppgift den här gången. Sköter han sig vilket jag räknar med så ska han ses med en toppchans att ta hem segern.

Miljonrensarna

2 Önas Nelly (V86-5) är ett jättefint sto som inlett sin karriär lovande. Bra utgångsläge här och jag tycker hon ska ses med en riktigt bra segerchans. Kan till och med vara en chansspik i ett annars öppet lopp. Nio procent.

5 Blinkalillastjärna (V86-6) har väl inte imponerat hittills men han tränar bättre än tidigare och till den här starten så ska man testa jänkarvagn för första gången vilket alltid är spännande. Det blir dessutom barfota runt om igen. Tänkbar jätteskräll. En procent.

Tänk på att...

... både 7 Global Welcome (V86-2) och 7 Antonio Tabac (V86-4) gör sina första starter för året. Även om det är två topphästar så lär inte den riktiga formen sitta där än utan det kan behövas något lopp i kroppen.

... 2 Appassionata (V86-3) kommer tävla med en jänkarvagn för första gången. Från ett bra utgångsläge är hon ett väldigt tidigt streck på min kupong.

... det brukar vara svårt hinna fram till seger om man hamnar en bit bak på Visbytravet. Ett lopp i främre träffen är att föredra.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Visby i kväll med start klockan 18.30. Här följer du kvällens liverapportering.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE