”Hästen har toppform – en vass V86-skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 31 mars på Åby och Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
Cash Bore (inringad) är en V86-skräll i kväll.
Foto: ATG LIVE
Cash Bore (inringad) är en V86-skräll i kväll.

TRAV

Åby och Solvalla. Det är banorna som delar på kvällens V86-tävlingar.

Sportbladets travexperter har synat omgången med sina vassa spikförslag, miljonrensare och tänk på att...

– Mitt V86-drag har verkligen hittat toppform, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

I kväll avgörs V86 på Åby och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.

MISSA INTE: V86-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.21, onsdagen den 31 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Bra häst, bra tränare, bra kusk och bra spår. Lägg till barfota runt om. Det mesta talar verkligen för 2 Viking Brodde (V86-6), om ni frågar mig. Visst, hästen kan vara lite strulig och har galopperat bakom bilen, men Goop är tvärsäker – och orädd. Jag hoppas att han chansar och skickar. Då tror jag hästen sitter i ledningen. Vem som ska slå honom då? Jag är tveksam till om någon klarar det. 7 Ultion Face är riktigt bra och det låter bra från Kolgjinis, så där kommer procenten säkert att stiga. Jag tvekar inte. Äggen ligger i Nurmos-korgen.

Miljonrensarna

Veijo Heiskanen har fått in 8 Hushabye (V86-1) i träning och tycker att stoet tränar riktigt bra. Det är anmält barfota runt om och det är antagligen första gången i livet som hästen tävlar så. Det är helt omöjligt att sätta in henne här. Men på balansen – och snacket från säkre Veijo så tar jag chansen – hon ska med! En procent.

Jag spikade Moses senast. Igen? Nänä, till dessa procent måste vi prova att fälla. Det finns flera bra hästar i loppet. Den mest spelvärda? 7 Fire n’Fury (V86-2), om hästen går som det är anmält, barfota runt om och i jänkarvagn. Ändrar ”Tarzan” till skor är det iskallt. En procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Åby som arrangerar V86-spelet den här veckan. Fyra lopp på vardera bana,

... danske Morten Juul är lite av en nyckeltränare i omgången då han tränar tre favoriter. Det låter som om han tror mest på 1 Express A.P. (V86-1). Spår 1 kan bli en fälla, men det kan bli ledningen eller rygg på ledaren och det är inte så tokigt på Åby med dubbla open stretch.

... Stefan P Pettersson är normalt sett defensiv i snacket kring sina hästar, men han blåser upp sig rejält angående 5 Go West Young Man (V86-2). Han tror mycket på sin häst om det bara löser sig litegrann i loppet under onsdagen. Det här får man verkligen ta till sig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

7 Sedin U.S. (V86-4) har inte haft någon tur på slutet och har bättre form än raden. Det är bra rapporter från stallet och det vankas lite ändringar i utrustningen. Barfota runt om för första gången och någon form av helstängt huvudlag kan ge bra effekt och när det ser ut som det blir körning kan han få loppet. Till under tio procent känns han riktigt spelvärd som spik.

6 Hunter Dragon (V86-5) har imponerat varje gång på slutet och är startsnabb, han trivs över lång distans och jag tror på tidig ledning och sedan blir han svårslagen.


▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-intervjuer med Mario Lipovac till omgången. Läs här!

Miljonrensarna

11 Cash Bore (V86-3) har riktigt bra fartresurser och hade varit långt framme utan galoppen senast. Till fem procent känns han intressant i ett lopp där favoriterna blir något överspelade.

10 Quiz Roc (V86-7) har bra form och avslutade starkt senast. Får hon ett rygglopp och får spara speeden blir hon livsfarlig till slut. Hon gör sin sista start innan paus och man går all-in. Sex procent.

Tänk på att...

... 2 Moses (V86-2) vann med krafter kvar senast och ser ut att ha en bra uppgift på pappret. Håller han sig i skinnet blir han svårslagen.

... 7 Ultion Face (V86-6) har blivit kastrerad under uppehållet och det låter riktigt bra från stallet. Han måste räknas tidigt trots årsdebut.

... 1 Moon Zappa (V86-8) är startsnabb och står bra inne i loppet. Håller hon upp ledningen kan det räcka långt men jag vill varna för min följehäst 12 Archidamia trots att hon brottas med dåligt utgångsläge.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer med Mario Lipovac i kväll. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Plockar inte ner månen med mina spikbud den här onsdagen direkt, men det behöver man inte göra på V86.

2 Moses (V86-2) var grym senast. Nu ser det ut som han kommer till ledningen på en snabb Solvalla-bana. Hur ska någon slå honom då?

Morten Juul kommer med flera fina hästar till Åbytravet den här onsdagen. Bäst chans, enligt mig, har han med 6 Hunter Dragon (V86-5). Det är en häst som brukar kunna springa och bryta lite, därav är ledningen, som det troligast blir nu, gynnsamt. Hela vägen, Jörgensen!

Miljonrensarna

11 Cash Bore (V86-3) har verkligen hittat en toppform. Senast galopperade hästen bort en klar segern. Revansch nu? Inte alls otänkbart till fem procent.

7 Sedin U.S. (V86-4) är en klart duglig häst och nu gör tränare Reijo Liljendahl, som har fin snurr på hästarna för dagen, roliga ändringar. Det blir troligt första barfota runt om och dessutom någon form av stängt huvudlag. Det här låter mumma. Andreas Lövdal i sulkyn är rutinerad för sammanhanget. Nio procent.

12 Aroseforyou (V86-7) måste räknas ganska tidigt i ett vidöppet stolopp. Läser tre procent och tillåter mig le.

Tänk på att...

... Solvalla och Åbytravet kör ”saxen” på V86 Xpress den här veckan.

... Timo Nurmos visade fin form på hästarna under helgens V75-finaler på Solvalla. Han tar ut 2 Viking Brodde (V86-6) och sätter upp Björn Goop. Dessutom drar han skorna runt om direkt. Hästen går mest utan dojjorna så det här är klara plus.

... 2 Woodbury Wine (V86-7) gick som ett skott till seger senast. Ska vara favorit, men står lite tufft inne och ska garderas brett här.

... 1 Moon Zappa (V86-8) inte har förlorat när hon gått i ledningen. Bör ta den igen. Svårslagen där.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spiken

I V86-6 är det tre hästar som sticker ut på spelprocenten och i de här lägena är det vettigt att ta ställning. Jag väljer att spika 5 Spickleback Face som nu har två lopp i Sverige efter sitt Frankrike-äventyr och han ser ut att ha formen på topp. Senast blev det seger efter ett lopp utvändigt om en så pass bra häst som Remarkable Feet och jag gillade intrycket. Rikard N Skoglund körde då och han får återigen chansen nu. Med den insatsen på näthinnan – mot två jämnstreckade hästar som gör årsdebut – väljer jag att hamra in spiken. Hela vägen, Skoglund.

Miljonrensarna

I V86-3 kommer mitt bästa drag i omgången: 11 Cash Bore. En sexårig valack med dryga 200 000 kronor på kontot, tre diskningar i raden, från bakspår på Åby med en kusk som kört fem lopp i år – jag vet. Utvändigt om ledaren 1 500 meter från mål. Väl där låg man lugn fram till utgången av sista sväng för att på given signal bara lämna fältet och se ut att gå mot en säker seger. Strax före mål kom dock en snöplig galopp. Favoriten från spår ett är inte snabb ut, Flemming vill säkert ha spets och Gylling trycker upp tempot i dödens, sen kommer Cash Bore flygandes längst ut 600 kvar och sveper hela fältet. Fem procent.

Tänk på att...

... om man väljer att gardera favoriten i V86-2 kan Goops nyförvärv, 8 Arras Cando, vara en tokskräll. En häftig, långklivad modell som lägger mycket mark under sig och Goop rycker skorna direkt efter sex månaders uppehåll.

... 12 Archidamia (V86-8) har haft lite otur på slutet, men kommer in i matchen vid minsta klaff. Ska med tidigt på kupongen.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V86. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

2 Moses (V86-2) är en befogad favorit som hade lekstuga senast. Gick först i tredjespår och kunde avgöra enkelt. Vilket intryck det var. Någonstans måste man spika och jag litar på att Moses sätter nosen först. Inga ändringar i utrustningsväg eller balans.

Miljonrensarna

7 Alert Vendil (V86-3) avslutade bra från bakspår senast och klockan sa 09,8 sista 400. Strecken tycker jag är skeva i detta lopp. Favoriten 1 Indi di Quattro är streckad på 39 procent men kan absolut inte nyttja sitt fina utgångsläge eftersom hästen är seg ut, det är inte nöten på kort distans. Det kan så klart lösa sig med open stretch. Jag synar! Fyra procent.

7 Sedin U.S. (V86-4) har varit ute och mött betydligt tuffare hästar än vad han möter i kväll. Reijo Liljendahl rycker skorna runt om och sätter på en ”bajk”. Jag tror det blir en ”kommunare”. Ett måste-streck i ett öppet lopp. Nio procent.

7 Gitte Silvåkra (V86-8) är streckad på 13 procent i skrivande stund. Hästen stod för en svettig insats senast på Bergsåker. Körde om ledningen och fick press, men kunde ändå strecka på sig och defilera hem segern. Fjärdevalet på strecken är fel i detta öppna stolopp.

12 Archidamia (V86-8) är streckad på åtta procent nu och var favorit för en vecka sen. Fullt medveten om att det är ett svårt utgångsläge i kväll, men hon fäller extremt många på upploppet om det bara klaffar lite på vägen. Adrian har börjat få rejäl fart på stallet och åker inte till Stockholm i onödan. Samma utrustning som senast, det vill säga vanlig vagn och barfota fram.

Tänk på att...

.... det är V86 i kväll och en ruggig spelvecka framför oss med V75 fyra dagar på raken.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Skrällkoll på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!