”V75-skrällen är given – sover spelarkåren?”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Gävle lördag den 15 januari • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Oskar Kylin Blom och Morotai Degato skrällen i V75-7?
Oskar Kylin Blom och Morotai Degato skrällen i V75-7?

På lördag avgörs V75 på Gävle.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Skrällen är given på kupongen. Procenten? Sover spelarkåren, frågar sig Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Gävle under lördagen. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Mario Lipovac med hetaste snacket. Läs här.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet av V75-podden Spets & Slut med Pettersson & Lipovac nedan.

BJÖRNKOLLEN TV: Björn Goops tipsguide lopp för lopp. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 14.23 fredagen den 14 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

3 Milligan’s School (V75-3) blandar och ger en hel del, men när förutsättningarna är fina och spåret är bra – så brukar hästen gå riktigt bra. Nu låter det på tränaren Stefan Melander som att han är fin författning och vägen till ledning tycker jag ligger öppen. I den positionen ska han inte förlora det här loppet och även om spelprocenten är hög, så tycker jag att den är befogad.

Miljonrensarna


15 Ava (V75-4) gör en del ojämna insatser, men är bra i grunden och jag tycker hon står bra inne i det här loppet. En fin skräll om hon vaknat på rätt sida. Två procent.

1 Stojwejler One (V75-5) såg fin ut senast och det låter allmänt uppåt på hästen från tränare och kusk. Tar inte ledning, men kan vinna på andra sätt. Fyra procent.

3 Dats so Cool (V75-7) är ju ingen kioskvältare, men han är bra och med rätt resa så kommer han nog vinna V75 under vintern här. Spets och släpp – läser jag – och sedan kan allting hända. Elva procent.

Tänk på att...

… det är V75 i Gävle och där är det bra att sitta i främre träffen. Upploppet är relativt kort och det är svårt att alltför mycket mark bakifrån.

7 Anchor Man (V75-1) har form och där hoppas Mats Djuse upp nu!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

4 Bitcoind’ Arc (V75-6) återkommer efter långt uppehåll och det är kanske hårt att tro på seger, men det låter så jäkla bra från stallhåll, så jag måste spika när procenten ser ut att hålla sig inom rimliga gränser. Att han är bäst i fältet råder det inga tvivel om och från ett toppspår kan Jorma lägga upp det lite som han vill. Bra chans – oavsett position – och för mig är det en toppspik på V75. 33 procent.

Miljonrensarna

V75-1 är lurigt och jämnspelat den här veckan. Trodde mycket på 5 Iceland Radio senast, och jag tar lite omtag nu till fyra procent.

1 Nikki Minaj (V75-4) är inte bara en bra artist, det är en bra häst också. Står fint till här. Spets eller rygg ledaren. Därifrån kan det bli ”pott”. Sex procent.

Jag spelar inte utan 7 Rocket Boy och 9 Kalle Taxam i V75-5. Fyra respektive nio procent.

Det känns som för låg procent på 6 Morotai Degato (V75-7). Oskar Kylin Blom är vass på att sätta hästarna i ordning till hemmaplan. Fem procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Gävletravet på lördag.

3 Milligan’s School (V75-3) står med tre ben i mål. Måste ha toppchans!

13 Carry Cash (V75-4) blir mycket överspelad. Syn!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Milligan’s School (V75-3) har brottats med dåliga utgångslägen en tid och gjort det okej. Han trivs bäst i ledningen och från ett perfekt utgångsläge tror jag han övertar ledningen och sedan ser jag inte vem som ska trycka upp tempot. Många har respekt för distansen och jag tror han får styra och ställa i ledningen och leder runt om.

Miljonrensaren

1 Stojweiler One (V75-5) visade i lördags att han kan avsluta vasst och hade luckan kommit tidigare hade han varit med i segerstriden. Han hade krafter kvar och man är ute efter revansch direkt. Spåret tror jag blir bra med en invändig resa och klaffar det med lucka i tid blir han jättefarlig till väldigt låg procent. Får inte glömmas bort. Fyra procent.

Tänk på att...

… Gävle har ett ganska kort upplopp som endast mäter 178 meter och det gäller att vara med där framme när det ska avgöras.

1 Soul Tan och 7 Anchor Man (V75-1) slåss om ledningen. Jag tror att den som hittar dit har en god chans att vinna. Båda kuskförstärkta.

13 Carry Cash (V75-4) blir hårt betrodd och visst har hon fyra raka, men hon tjänade mycket pengar senast och blir lite för hårt betrodd.

4 Bitcoind’ Arc (V75-6) är tillbaka efter långt uppehåll och är svårbedömd. Kapaciteten är hög och skulle han överta ledningen ser det bra ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

3 Milligan’s School (V75-3) får det vara dags för en seger för. Möter betydligt sämre hästar än vad han har spöat tidigare. 64 procent är inte superkul men från spets ska han slås. Kusken Ulf Eriksson är tillbaka jollen vilket är ett plus.

Miljonrensarna

1 Nikki Minaj (V75-4) står perfekt på start och kommer garanterat få ett fint lopp härifrån, sex procent! Favoriten, 13 Carry Cash, har gjort det fantastiskt bra åt Stall Westholm men givet för mig att gardera denna gång till 54 procent.

1 Stojweiler One (V75-5) är inte oäven, fick fritt sent i senaste loppet och sköt till bra. Gillar surret från tränaren Henrik Hoffman och plus med amerikansk vagn till denna start. Fyra procent.

6 Morotai Degato (V75-7) är given på kupongen. Fem procent, sover spelarkåren?

Tänk på att...

… det är rejält med plusgrader under fredagen, hoppas verkligen banpersonalen på Gävle får till en bana i fint tävlingsskick för alla inblandade.

10 Eddy West (V75-7) kan blåsa ner allt i avslutningen, men känns lite tråkigt?


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Bra spår, bra kusk samt en kanonbra häst brukar räcka långt. 2 No Limit Express (V75-5) har samtliga kriterier. Spikas till fina 33 procent.

Miljonrensarna

Kan man få tredje gången gillt gällande 4 Fortune Mearas (V75-7)? Streckas tidigt till tre procent.

Oskar Kylin Blom lottats till springspår bakom 6 Double Formula (V75-1). Det kan bli ledningen alternativt vinnarhålet, skräller till 4 procent.

Tänk på att...

… Gävle är känt som en spetsbana men med tanke på väderomslagen så går det även att vinna med sämre startspår.

… hemmatränaren Fredrik Wallin selar ut ett koppel med hästar som samtliga känns småheta.

… hur formen egentligen är hos megafavoriten 3 Milligan’s School (V75-3) efter två tuffa lopp på raken? Synas på alla system av mig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spiken

3 Milligan’s School (V75-3) har perfekta förutsättningar och möter ett motstånd som han normalt ska slå. Jag pratade med Stefan Melander i veckan och han lät riktigt nöjd med hur Milligan’s School sköter träningen och tycker det såg ut som en spännande uppgift. Jag kan bara hålla med och från ledningen måste det vara en toppchans.

Miljonrensarna

2 Ariane Summit (V75-4) var fin vid segern och senast hade hon alla krafter sparade. Kan vara en jätteskräll från startvolten om det strular lite för tilläggshästarna. En procent.

7 Rocket Boy (V75-5) tycker jag är bra för klassen och han kan öppna fort bakom startbilen. Lyckas han komma förbi 4 Billy Idol från start kan det hålla hela vägen! Fyra procent.

Tänk på att...

… upploppet på Gävletravet endast är 178 meter.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Gävle på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på V75-intervjuerna med Mario Lipovac på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 Milligan’s School (V75-3) har haft tuffa resor på sistone. Har fått bra läge den här gången och startar över favoritdistans och han trivs med Ulf Eriksson.

13 Carry Cash (V75-4) har gjort allt rätt på slutet och intrycket vid fyra raka segrar var imponerande. Enligt Jörgen Westholm är det deras bästa chans på lördag.

Miljonrensarna

12 Prometheus (V75-5) har kapacitet men fick ett dåligt spår. Blir det överpace kan han ha chans trots läget. Fyra procent.

Tänk på att...

11 Ilios Sansibar (V75-6) avgjorde lätt i enkel omgivning senast på 1.12,3/700 meter från andra ytter. Fem segrar och tre andrapris på tio starter i 3 000-meterslopp. Tuff sort som inte ska underskattas.

… V75-omgången går på Gävles travbana med bland annat Gävle Stora Pris i V75-3.

… upploppet mäter 178 meter, det kan gynna framspårshästarna.

ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


MISSA INTE: Möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem!

ANNONS: Här ryggar du Livesystemet. [Extern länk]

LIVESYSTEMET:

V86-1: 1, 4, 5 (res 7-2)

V86-2: 8 Eddy West (res 11-3)

V86-3: 2, 3, 5, 9 (res 1-6)

V86-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 14 (res 13-12)

V86-5: 1, 2, 4, 5 (res 11-8)

V86-6: 1, 2, 6, 8, 11 (res 3-5)

V86-7: 5 Without a Doubt (res 3-8)

V86-8: 2, 7, 11, 12, 13, 14 (res 4-8)

10 080 rader / 2 520 kronor

Bästa spikarna:

8 Eddy West (V86-2) har gjort fina lopp i Gulddivisionen på slutet och håller bra form. Han har en mycket bra uppgift ikväll och sitter han bara i slagläge när det är 200-300 meter kvar så finns det ingen i det här loppet som kan matcha honom på ett upplopp.

5 Without a Doubt (V86-7) var mycket fin vid senaste segern och ikväll ser det ut som han kommer till ledningen på nytt och då blir han mycket svårslagen. Jag tar ställning och spikar!

Bästa dragen:

9 Frustration (V86-3) låter det bra på Mattias Djuse och hon är riktigt snabb om hon får spara speeden. Se upp!

4 Solar Wind (V86-4) såg väldigt bra ut senast i sin comeback och stämmer det lite bättre ikväll kan hon spurta till seger.

2 Deep Feeling (V86-8) har inte fått till det på slutet, men hon är bra för klassen och sköter hon sig ska hon faktiskt ses med en rätt bra segerchans. Blir helt bortglömd och är ett fynd i avslutningen.

RANKING

V86-1: 1-5-4-7-2

V86-2: 8-11-3-10-7

V86-3: 5-3-9-2-1

V86-4: 4-2-14-3-1

V86-5: 1-2-5-4-11

V86-6: 2-8-1-6-11

V86-7: 5-3-8-9-7

V86-8: 2-13-11-12-14

RÄTTA RADEN

V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

UTDELNING

8 rätt: 2 266 kronor.

7 rätt: 41 kronor.

6 rätt: JACKPOTT

Skriv inlägg
 • Nils Larsson

  Jackpotten går till nästa onsdag.

 • Nils Larsson

  Grattis till alla vinnare!

  Ha det gott och tack för ikväll

 • Nils Larsson

  RÄTTA RADEN

  V86-1: 1 Laradja Vrijthout, värde: 12 kronor.

  V86-2: 8 Eddy West, värde: 20 kronor.

  V86-3: 1 Novato, värde: 97 kronor.

  V86-4: 4 Solar Wind, värde: 231 kronor.

  V86-5: 2 Wilma Töll, värde: 1 057 kronor.

  V86-6: 2 Indira Split, värde: 1 237 kronor.

  V86-7: 5 Without a Doubt, värde: 1 904 kronor.

  V86-8: 14 A Girl Has No Name, värde: 2 266 kronor.

  UTDELNING

  8 rätt: 2 266 kronor.

  7 rätt: 41 kronor.

  6 rätt: JACKPOTT

 • 8 rätt iallafall men hoppades på nr7 för 12k men men. nu står jag över tills lördag då v86 hela veckan känns fel, bara jackpott byggande.

  Må fint så hörs vi på lördag.

  Då avgör även Dif allsvenskan 😜

  Stefan H
 • Grattis Robert... 8 rätt är 8 rätt... gäller att hitta spikarna vilket du gjorde idag.. Hurra

  Jensa
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!