Mejla

Michael Carlsson

”Förlorar inte felfri – är den bästa spiken”

Carlssons V75-tips • Söndag 24 oktober på Solvalla

Robert Bergh och Fifty Cent Piece spikas på V75.
Robert Bergh och Fifty Cent Piece spikas på V75.

TRAV

Toppsport på Solvalla i dag med semifinaler till Breeders Crown och V75.

Kulltoppen bland landets tre- och fyraåringar är på plats och bästa spiken kommer direkt.

Robert Berghs flygmaskin Fifty Cent Piece förlorar inte felfri.


ANNONS: Här kan du rygga V75 i sista stund med Micke Carlsson på V75 i dag. [Extern länk]


V75-1

Fifty Cent Piece har varit brutalt bra i år hos Robert Bergh och vunnit både Drottning Silvias Pokal och Stosprintern i imponerande stil. Senast blev det dock en överraskande galopp innan startbilen släppte iväg fältet och sedan gjorde Fifty Cent Piece en kolossal upphämtning. Hon tappade massor av mark men kom flygande i spåren till slut och var som trea inte långt efter vinnaren i mål. Form och fart för att vinna det här loppet finns så det räcker och blir över. Innerspåret bakom bilen kan vara lite lurigt men Bergh är ingen som brukar sitta fast i loppen. Hästen har öppnat bra därifrån tidigare och tagit ledningen och jag precis som stallet tror att galoppen senast var ett olycksfall i arbetet. Trots hög spelprocent spikar jag utan tvekan ”Bergharns” kanonsto.

V75-2

Donizetti har visat att han är en mycket kapabel treåring och han vann sitt försök till Kriteriet men var sedan inte som bäst i finalen. Hästen är behandlad efteråt hos veterinären och känns nu fräsch och fin igen enligt Jerry Riordan. Bra läge och visst kan Donizetti vinna det är. Han har visat att att han tål att göra jobbet själv, som exempelvis i uttagningsloppet till Kriteriet där han gick utvändigt om ledaren sista 1400 metrarna.

Felix Orlando har vunnit dubbla E3-finaler i år och visade bibehållen form senast när han spurtade ner Asteroid i en snabb avslutning efter att ha fått luckan från rygg på ledaren.

Mi Ma Ohrtus gör en intressant debut för Svante Båth. Hästen har tidigare visat mycket fina kvaliteter och vann bland annat Svampen i Örebro i fjol som tvååring. Har tränat 1.17 i 1600 meter på Solvalla inför den här starten och kommer att tävla barfota runt om och i en jänkarvagn för första gången.

Devils Tongue har vunnit sex lopp på elva starter i år som treåring och imponerade när han spårade ett V75-lopp från start till mål senast. Är mycket startsnabb och Sandra Eriksson laddar för ledningen och säger att den här gången släpper hon inte.

V75-3

Red Lady Express fick ge sig precis på mållinjen senast mot fransyskan Ivensong som kom farande via open stretch. Red Lady Express gjorde det fortsatt jättebra och visade att galoppen i Oaks nog var en tillfällighet, gick i jänkarvagn då och fick inget stöd i första kurvan. Har tidigare i år vunnit E3 och vann även sitt försök till Oaks från ledningen. Är startsnabb men från spår åtta kan det bli knivigt att komma till och hon lär bli mottagen med varma servetter. Islay Mist Sisu är också mycket startsnabb och även om hon inte var som bäst senast säger Per Nordström att hon behövde det loppet och kommer att vara bättre nu. Han sparar dock hovarna till en eventuell final och det blir skor runt om, senast gick hon barfota bak.

Identity ser ut att vara under kraftig utveckling och hon satt fast med krafter kvar i Oaks senast och var en riktig ”nästagångare”. Kan mycket väl vinna nu i stället.

Chatty Kronos spurtade ner en tapper Isabelle Cash senast och har formen på topp men är inte så snabb den första biten och riskerar att bli över från innerspåret.

Rihanna W.I. har gjort det kanonbra hela året och varit med i flera stora finaler. Vann sitt försök till Oaks från dödens men kom bort helt i finalen då hon fick backas sist. Har tidigare spurtat sylvasst och får hon en bra resa i ryggar här kan hon sänka samtliga till slut.


ANNONS: Här kan du rygga V75 i sista stund med Micke Carlsson på V75 i dag. [Extern länk]


V75-4

Hoboken Am var rent lysande när hon vann uttagningsloppet till Derbystoet. Sedan blev det fel när hon blev nedstruken till innerspår i finalen och hamnade långt bak. Att formen sitter där visade hon senast när hon trots tredjespår och dödens höll starkt som trea i Breeders Crown på Solänget. Tufft utgångsläge här men slipper hon göra alltför mycket grovjobb igen kan hon vinna.

Barbro Kronos har visat att hon tillhör kulltoppen och fjolårets E3-segrarinna var tvåa i Stochampionatet i somras och avslutade senast starkt som tvåa bakom toppstoet Marion Fouty Bon. Sitter perfekt till i andraspåret och kan bli svårslagen. Global Bred To Win är Norges bästa fyraåriga sto som har vunnit tolv lopp på 16 starter. Hon var helt okej som fyra senast i Breeders Crown efter att ha fått dragit tåget först i tredjespår sista 700 metrarna och var inte långt efter i mål. Ska vara ännu vassare nu med täta starter tror Gundersen och det kan eventuellt även bli jänkarvagn på den här gången.

V75-5

Global Cashflow spurtade in till andraplatsen i Kriteriet efter en spårsnål resa. Har tidigare gått bra i sina flesta starter och öppnade snabbt bakom bilen till ledningen på Solvalla i somras då han ledde runt om. Kan mycket väl leda hela vägen.

Mellby Jinx tillhör de bästa i kullen och följde upp segern i uttagningsloppet till Kriteriet genom att spurta in som trea i finalen efter ett rejält slutvarv ute i spåren.

Aquarius Face radar upp toppinsatser utan att få vinna. Har varit mycket tapper i de senaste starterna efter tunga löpningsförlopp och höll sånär på att kvala in till Kriteriet näst senast. Det känns verkligen som att hästen borde få vinna snart men från sämsta läget med spår tolv kan det ändå bli tufft, även om hästen är en riktig hårding.

Sourire Frö har utvecklats jättebra hos Ulrika Wällstedt i år och haft fina framgångar. Var inte långt ifrån att kvala in till Kriteriet när han blev fast med krafter kvar i försöket. Senast vann han enkelt ledningen i Breeders Crown och han är snabb ut och borde få en fin resa. Inte ofarlig då trots tuffare emot nu. Den här gången blir det även barfota runt om.

V75-6

San Moteur blev för ivrig i starten senast och slog ihop direkt och galopperade. Han har gjort sådär tidigare och är inte att lita på, även om det nu kanske underlättar med spår nio och ryggar vilket kan göra att han sköter sig. Det var annars mycket positiva tongångar från Håkan Arvidsson inför senaste starten som menade på att San Moteur nu var betydligt bättre i ordning formmässigt än inför Derbyt. Hästen har ju en sylvass speed och fungerar han fullt ut så kan han absolut växla ner det här fältet. Men han blir jättestor favorit och jag provar att gardera med en duo.

Elegant Ima är en toppfyråring som även om han inte har vunnit lopp i år mycket väl kan göra det snart. Har fått ett perfekt utgångsläge med innerspår bakom bilen, startsnabb som han är. Geir Vegard Gundersen siktar på ledningen och vill köra där. Hästen maxas dessutom med barfota runt om och jänkarvagn för första gången och en Elegant Ima kan bli svårfångad.

V75-7

Sahara Jaeburn visade vilka fina kvaliteter han besitter när han bollade med motståndet i Fyraåringstestet i Eskilstuna i somras. Då var det barfota runt om för första gången vilket fick bra effekt. Nu är det återigen dags att rycka alla skorna och från ett bra läge lär Jorma Kontio bomba allt vad som går mot ledningen med sin startsnabba häst. Senast fick hästen en helt omöjlig resa med tredjespår en lång bit och sedan dödens. Han var tidigare i höstas inte frisk när han föll som storfavorit i det finska Derbyt och hade dåliga blodvärden. Behövde loppet därefter och känns nu väldigt fin i träningen enligt Timo Nurmos.

Mister Hercules spurtade in som trea i Europaderbyt senast och såväl Örjan Kihlström som Daniel Redén är mycket nöjda med hästen för dagen som kan fälla allt i spurten med en bra resa.

Rome Pays Off har tävlat bra hela året och gjort fina lopp utan att få till den där riktiga fullträffen. Gick med full fart över mål senast och skulle det klaffa fullt ut kan han vinna.


ANNONS: Här kan du rygga V75 i sista stund med Micke Carlsson på V75 i dag. [Extern länk]


Söndagens tre hetaste tips

6 Devils Tongue (V75-2)

Grymt fin vid V75-segern på 1.11,8. Startsnabb och kan leda runt om.


10 Rihanna W.I. (V75-3)

Vann försöket till Oaks från dödens. Kom bort i finalen. Bortglömd men tidigt bud här.


4 Sahara Jaeburn (V75-7)

Omöjligt lopp senast. Känns formstark i träningen. Nu barfota runt om. Kan leda hela vägen.

Michael Carlssons V75-system

V75-1: 1 Fifty Cent Piece (3–4)

V75-2: 6–4–10–5–12 (8–9)

V75-3: 10–7–8–1–6 (2–9)

V75-4: 7–2–10 (11–5)

V75-5: 3–6–4–12 (10–9)

V75-6: 9–1–8 (2–3)

V75-7: 4–10–9–5–3 (1–8)

4 500 rader/2 250 kronor

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

LÄS VIDARE

Följ miljonjakten på V75 – live med Trav365

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Solvalla