Wangle: Var utländsk dominans på Solvalla

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Finsk och holländsk succé på V75.

Och ett fantastiskt amatörjobb bakom From The Mine.

V75-finalerna på Solvalla innehöll det mest – som vanligt.

Vårt kära grannland i öst firade stora framgångar på V75-spelet.

Först imponerade Lewis Ale och vann överlägset med Mika Fors i det första uttagningsloppet till Europaderbyt.

Sedan krossade Ari Moilanen allt motstånd med finske segermaskinen Gracefull Swamp. Svenskarna då? Chanslösa.

Hästen, som rent ut sagt bombade till ledningen, vann enkelt och visade prov på alla sina kunskaper inför den svenska publiken. Det var minst sagt finsk segerglädje i vinnarcirkeln under lördagen. Räkna med en o annan Koskenkorva i kväll! Se upp, Stockholm.

I övrigt imponerade Ike Schermer något oerhört. Och Magnus A Djuse fortsätter sitt segertåg med From The Mine. Han har en otrolig kyla i sina val som kusk och kommer bli ett framtidsnamn utöver dess like. From The Mine imponerade också.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången:

Ike Schermer: Wow, snacka om en ”håll-käften” prestation. Från utvändigt ledaren krossade valacken allt motstånd och såg hur bra ut som helst. Det var på ren svenska spel emot ett mål. Det var fränt att få beskåda Rick Ebbinge och Ike Schermers prestation i V75–1.

Gracefull Swamp: Vilket skönt intryck på hästen som verkar ha allt som en elithäst ska ha. Startsnabbheten och explosiviteten gjorde att hästen tidigt kunde ta hand om ledningen – samtidigt som Cab Lane galopperade direkt i första svängen. Cracefull Swamp lunkade på i hårt tempo, stack undan på lätta ben och det märks på tränaren att hästen har nått unikt i sig. Finsk show!

From The Mine: Fick en tuff inledning via spåren, fram utvändigt ledaren, hamnade tredje utvändigt och fick tillslut dra tåget själv i tredjespår. Om det var ett stökigt lopp? Svar ja! Men From The Mine, med 19-årige jättetalangen Magnus A Djuse i sulkyn, var trots det starkast och vann bronsdivisionens final. Amatörtränaren Catarina Norqvist fick motta stora gratulationer och det är en imponerande tränar- och hästinsats.

Milliondollarrhyme: Var stenklar i loppet och elitloppshästen vann säkert. Det märktes tydligt vem som var överlägset bäst i loppet och Million drog tåget i tredjespår och avgjorde över upploppet med lätthet. Han springer och bryter lite, men enligt kusken Ulf Ohlsson påverkar det ingenting. Nej, det är bara inse att hästen har växt in i den yttersta eliten och då slår man ett gäng som detta – enkelt.

Mellby Granat: Hästen slutade femma och visst ska det mycket till för att hamna här, men herregud så tapper hästen var i sitt nederlag. Robert Berghs häst fick inget gratis, krigade i vida spår och allt blev minst sagt fel. Hästen gjorde sitt överlägset bästa lopp i karriären och jag hoppas innerligt inte loppet kommer sätta spår i den här talangfulla travaren. Det här är ett styrkefenomen.

Cab Lane: Galopperade direkt och det stora vrålet på V75 fick se sig slagen direkt. Alla möjligheter till att Timo Nurmos skulle försvara titeln i Europaderbyt försvann direkt. Andra raka floppen för den här stjärnhästen.

Publicerad: