V86-tips: Han spikas på två av tre system

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Bergsåker och Solvalla, onsdagen den 3 april • Jackpott 13 miljoner

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Volstead gör comeback och spikas på V86-systemet.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Volstead gör comeback och spikas på V86-systemet.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Bergsåker och Solvalla, den 3 april som kryddas med en jackpott på 13 miljoner.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Två hästar höjer sig rätt tydligt. Med tanke på spåren skulle de kunna komma bort, men vi tror inte det.


Tipsettan

Yieldson jagade upp sig efter att ha kört för ledningen senast. Med tanke på det höll han starkt. Kan han hushålla med krafterna nu är det inte omöjligt att han kan vinna även från dödens, ­beroende på var i loppet värsta konkurrenten Deep Pockets hamnar.


Motbuden

Deep Pockets radar upp segrar, det är taskigt att gå emot honom i tipset. Men från elftespår över kort distans kan han inte diktera någonting utan är utlämnad till de andra vad som händer från början, och i förlängningen vad som händer till slut. Garderar man de två nämnda är det lika bra att strecka på.


Skrällbudet

Pinewood Man har bra startryggar. Luring med tur.


Spetsbuden

My Gifted My? Yieldson kör till och får överta?


! Statistik­vinnaren

Deep Pockets.

Vår rankning

7 Yieldson

11 Deep Pockets

12 Elsa Mearas

10 Pinewood Man

9 Suited Broline

3 My Gifted My

2 U.Boat

6 Luksom

5 Whitsun Eve

1 Staro Jackson

8 Balotelli Crown

4 Imperial Corner

V86–2


Loppet

Kul lopp trots en tydlig favorit.


Tipsettan

Brothers N.Arms gjorde två starter i ­Sverige i fjol. Galopperade i den första, var sedan bra i den andra. Men det var ändå ingenting mot hur han presterade i årsdebuten. Visserligen är det enklare att glänsa när man får ledningen, men som han glänste! Konkurrenterna lär ha respekt för honom nu. Men det är sprinterdistans och då är det inte lika säkert att han lättvindigt kan komma till ledningen igen. Om han gör det är loppet över men med startsnabba hästar invändigt och viss risk för tung inledning garderar vi honom den här gången.


Motbuden

Khalid får starta tätt, var senast ute i fredags på Romme. Om han tål det är han ett allvarligt bud trots bakspåret, Khalid har sett fin ut i år (fast kanske lite sämre i fredags). Hungarian Hotwax svarade för en fin årsdebut och från sitt andraspår bakom bilen får han en bra resa. Harrington har inte haft någon toppform på slutet men har fått en liten pust efter senaste ­starten. Om han är i form duger han gott, vid sin hittills enda start på sprinterdistans var han riktigt fin.


Skrällbudet

Liam Dana kanske kan vara ett skrällbud på sin startsnabbhet. Årsdebuten var också positiv.


Spetsbuden

Framförallt hästarna 5-8 är alla snabba från start. ­Liam Dana är spetsfavorit och han kan nog tänka sig att släppa till Brothers N. Arms. Det är nog om någon av Harrington eller Mellby Fantom skulle hinna emellan som Brothers N.Arms kan få svar i spetsstriden.


! Statistik­vinnaren

Brothers N.Arms.

Vår rankning

7 Brothers N.Arms

9 Khalid

2 Hungarian Hotwax

3 Harrington

4 Mellby Fantom

5 Liam Dana

1 Thrust Control

6 Sigel Doc

8 Son of Triton

V86–3


Loppet

Vi får vara ärliga och säga att loppet håller låg klass.


Tipsettan

Tätt på given för Imagine Boko med två starter på tre dygn är ­inget vi stöttar. Men ­hästen är bra för sammanhanget, motståndet klart överkomligt.


Motbuden

Timetobecool har gått i ledningen två ­gånger i rad men går bra ­bakifrån också. Han är lite entaktad och kan behöva hårt tempo för att på allvar bli segeraktuell. Topnotch Liss vann på klart förbättrat sätt senast och är klart intressant den här gången, trots det dåliga spåret. Vi fick nöja oss med tre streck men i det här loppet kan det vara läge att, för den som har råd, hårdgardera, med tanke på att de tre vi streckat alla har bakspår.


Skrällbudet

Dåligt spår, annars kan nog Jonatan Trot hävda sig.


Spetsbudet

En grå massa, ingen har bevisat startsnabbhet.


! Statistik­vinnaren

Filippa Am.

Vår rankning

10 Imagine Boko

11 Timetobecool

12 Topnotch Liss

2 Quite Gold

1 Snyggosåfin

3 Adrianunow

4 Filippa Am

8 Jonatan Trot

5 Ibby Jean Boko

7 Whynot Me

6 Twist N’Face

9 Acme

V86–4


Loppet

Bra hästar överlag men det är två stycken, med ­extra plus för tipsettan, som verkligen visat framfötterna på slutet.


Tipsettan

Konkurrensen är stenhård men Isco Boko ser alltmer ut som en häst som skulle kunna stå på startlinjen ­första söndagen i ­september, då det är dags för ­Derbyt. Konkurrensen vid årets tre segrar har inte varit mördande men Isco Boko ser ut som en häst som kan det mesta. Utom att kunna öppna, men det ­spelar ju ­ingen roll den här gången.


Motbuden

Woolies hade tidigt ett bra rykte men har egentligen aldrig löpt upp till det. Nu har hon blivit fem år och nu har polletten trillat ner på allvar, tycks det. Årsdebuten var mycket bra men den senaste insatsen var snäppet vassare. Det finns ingen anledning att tro att de här insatserna varit någon tillfällighet, en lidnersk knäpp, utan att dessa två segrar bara är början på en stark säsong, kanske en riktigt fin karriär. Når Woolies spets, bör vara bra chans, blir hon inte lätt att plocka ner, ens för Isco Boko.


Skrällbudet

Årsdebuterande True Devotion är en fin häst.


Spetsbuden

Bear Victory? Släpper sedan till Woolies?


! Statistik­vinnaren

Isco Boko.

Vår rankning

9 Isco Boko

5 Woolies

2 Bear Victory

7 True Devotion

6 Palais Bourbon

1 Overthehill

3 Judys Sunrise

8 Eclipse Am

4 Couteau Rapide

10 Saga Doc


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

En kvartett kan halveras till två om man vill chansa.


Tipsettan

B.W.Mimmi började året bra med seger för tre ­veckor sedan.


Motbuden

Diadem Viking har kunnandet och läget. Dock vilat kort.


Skrällbudet

Klack Vilja vid åter­funnen form?


Spetsbuden

Nr 1 eller 2.


! Statistik­vinnaren

Diadem Viking.

Vår rankning

2 B.W.Mimmi

1 Diadem Viking

5 Järvsö Irene

7 Minessa

13 Minelli

14 Vesle Maja

9 Klack Vilja

6 Sjtärnvira

15 Linda Kavat

4 Flaga

8 Skönhet

3 Eldteksa

12 Närbyflickan

11 Lill Maria

10 Lisa Mollyn

V86–6


Loppet

Vi garderar men inser att favoriten förmodligen har toppchans.


Tipsettan

El Fitzgerald har så pass bra chans att hon förmodligen är ett starkt singelstreck, men skulle vi spika ­alla favoriter vi tror på i omgången (vi har i stort sett gjort det på lilla systemet) skulle det här bli världens tråkigaste system, och helt klart en ny jackpottomgång. Därför garderar vi El Fitzgerald utan att hitta så många minus, förutom att hennes kusk inte är så vass från springspår. Om El ­Fitzgerald får backa snarare än avancera från start kanske det kan bli långt fram.


Motbuden

Beautiful Bacardi är tuff. Spåret är snävt men hon brukar inte galoppera. Om hon är i form är hon bra nog att matcha El Fitzgerald, den enda i loppet som är bra nog att kunna göra det utan att behöva en väsentligt bättre resa än favoriten. Dame Dream svarade för en fin årsdebut och har perfekt läge nu. ­Kavata Käll har inte startat på ett tag men var fin i senaste starten. Betydligt hårdare emot nu dock.


Skrällbudet

Thelma de Glatigne avslutade finfint senast.


Spetsbudet

Selma Töll snabbast första biten? Sedan?


! Statistik­vinnaren

Beautiful Bacardi.

Vår rankning

10 El Fitzgerald

8 Beautiful Bacardi

1 Dame Dream

4 Kavata Käll

6 Sheilah Laday

7 Thelma de Glatigne

5 Rita C.D.

3 Selma Töll

9 Pastell Tilly

2 Barbouze Lascaux

V86–7


Loppet

Bra sport och inte helt lättlöst, hoppas vi som garderar förmodade favoriten.


Tipsettan

Ju mer vi tittar på det här loppet, desto bättre chans ser Crackajack ut att ha. Men han har ju inte direkt, delvis av egen förskyllan, haft marginalerna med sig på slutet. Risken finns att han kan komma bort igen. Eller sitter han i spets tidigt, håller sig lugn och bara vinner. Vi vet inte, därför garderar vi på stora systemet men spikar på det lilla, pyttelilla.


Motbuden

Hunkydory Degato har hittat tillbaka till sin bästa form och har dessutom ett bra spår. Staro Kickback kom inte till senast, glöm det, formen är fin.


Skrällbudet

Orlando Triss kan räcka med bra ryggresa.


Spetsbuden

Nummer 2 och 5 kan öppna. Nr 7 kör till, får överta?


! Statistik­vinnaren

Unique Findings.

Vår rankning

7 Crackajack

2 Hunkydory Degato

9 Staro Kickback

1 Global Unlimited

11 Scarpetta

5 Le Chapeau

4 Orlando Triss

10 Falco di Quattro

8 Unique Findings

12 Sundbo Tibast

6 Juno F.

3 Damzel Eson

V86–8


Loppet

Snabblopp av gulddivisionsklass.


Tipsettan

Det som talar emot Volstead är att det alltid är vanskligt att veta hur bra en häst är i årsdebuten. Det som talar för honom är att han hittills har gått bra efter vila. Ytterligare saker som talar för honom är att han är svår att lura på ledningen och att han är loppets bästa häst. Spontana intrycket när vi såg startlistan var inte att vi ville spika honom, men efter att ha tänkt ett varv till känns Volstead trots allt som ett fullt rimligt singelstreck.


Motbuden

I dagsläget kanske Sorbet är den allra bästa hästen i fältet, i och med att han visat så fin form i årets starter. Men om han får dödens kanske det inte räcker med att vara bästa hästen, i så fall måste han kanske vara den ”mycket bästa” hästen. Om Charrua ­Forlan skulle visa sig snabbare än Volstead första biten blir han genast hästen att slå. Men vi är inte säkra på att Charrua, om han når ledningen, får bestämma lika mycket som vi tror att Volstead får göra om han försvarar ledningen. Muscle Hustle var fin senast men vi vill se mer av honom med tanke på hans ojämna standard under en längre tid.


Skrällbudet

Qahar Q.C. såg fin ut i kvalet. Kan hitta en växel till?


Spetsbuden

Spetsstriden är av yttersta vikt i V86-avslutningen, ­eftersom den som drar längsta strået där troligen får bestämma tempot en bra bit därefter. Charrua Forlan är blixtsnabb första biten men det har visat sig vara väldigt svårt att ta en längd på Volstead. Båda gör årsdebut och kan inte förmodas vara på topp, vilket i sig kan påverka deras startsnabbhet. Känslan är ­ändå att spetsstriden står mellan dessa två och att det är Volstead som är spetsfavoriten.


! Statistik­vinnaren

Volstead.

Vår rankning

1 Volstead

2 Sorbet

4 Charrua Forlan

7 Muscle Hustle

3 Qahar Q.C.

6 Queer Fish

8 Whitehouse Express

5 Sliding Home


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips

Bästa spelet

Kan bli svårt för övriga att nå ikapp Diadem Viking och B.W.Mimmi. Tvillingen 1/2 i V86-5.

Luringen

Bra läge, positiv årsdebut – och bra stallform, är tre anledningar till att passa Dame Dream (V86-6).

Spiken

Det saknas inte spikförslag, det snarare vimlar av dem. Men loppet är också skiktade – det går att gå kort i flera avdelningar med bra chans att ändå överleva. Därför nöjer vi oss med en spik på stora systemet: Volstead i V86-8. Leder hela vägen?

Tänk på att …

… det är jackpott på V86 på onsdag.

Diadem Viking (V86-5) var bra i årets två ­första starter men ströks för halsinfektion inför en tilltänkt start 1 februari och har därefter inte synts till på tävlingsbanan. Litet frågetecken för formen därmed.

Volstead (V86-8) har haft innerspår bakom­ ­bilen fyra gånger och hittills har han aldrig ­blivit av med ledningen från det spåret. När det gäller mötena mellan Volstead och Charrua Forlan – och de har mötts många gånger – är det alltid den som haft spår längre in som hållit ut den ­andre i startrusningen när båda haft framspår.

Kuskligan

1) Jorma Kontio, 29 segrar

2) Örjan Kihlström, 23

3) Erik Adielsson, 17

4) Ulf Ohlsson, 16

5) Torbjörn Jansson, 13

Stora systemet

Avd 1: 7–11 (12–10)

Avd 2: 7–9–2–3–4 (5–1)

Avd 3: 10–11–12 (2–1)

Avd 4: 9–5 (2–7)

Avd 5: 2–1–5–7 (13–14)

Avd 6: 10–8–1–4–6–7 (5–3)

Avd 7: 7–2–9–1–11–5 (4–10)

Avd 8: 1 Volstead (2–4)

8 640 rader/2 160 kr

Lilla systemet

Avd 1: 7–11 (12–10)

Avd 2: 7 Brothers N.Arms (9–2)

Avd 3: 10–11–12 (2–1)

Avd 4: 9–5 (2–7)

Avd 5: 2–1 (5–7)

Avd 6: 10 El Fitzgerald (8–1)

Avd 7: 7 Crackajack (2–9)

Avd 8: 1 Volstead (2–4)

12 rader x 10/30 kr

Chanssystemet

Avd 1: 7 Yieldson (11–12)

Avd 2: 7 Brothers N.Arms (9–2)

Avd 3: Alla tolv startande (10–11)

Avd 4: 9–5–2–7–6–1 (3–8)

Avd 5: 2–1 (5–7)

Avd 6: 10–8 (1–4)

Avd 7: 7–2–9 (1–11)

Avd 8: 1–2 (4–7)

1 728 rader/432 kr

DD-systemet

DD-1: 7 Crackajack

DD-2: 1–2

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 6 Mas Credit, 11 Digital Science, 5 Eicas.

Outs: 2 Chinaman.

V5-2: 4 Load Relief, 9 Bagatelle, 1 Thunderinmyheart.

Outs: 11 Zenone R.L.

V5-3: 8 Angel Ovea, 7 Bottnas Fantom, 2 Let it Go.

Outs: 5 Farfar Lixarve.

V5-4: 2 Kiss of Judas, 10 Danois Simoni, 7 Saphir C.D.

Outs: 9 Teton Special Gift.

V5-5: 5 Real Caviar, 6 Fast and Quick, 4 Optimum Concinnity.

Outs: 2 Fairchild.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publicerad: