Peters semestervinst – 1,8 miljoner kronor

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbutiken Guldgruvan i Västra Frölunda tog i lördags hem en ny jättevinst på V75.

Butikens andelssystem prickade in alla rätt – och vann 1,8 miljoner kronor.

Hjärnan bakom succén: Peter Arvidsson.

– Det var verkligen en bra helg, säger han.

Skrällarna duggade tätt när Halmstad återigen i lördags arrangerade V75.

Dessutom var det stor jackpott på spelformen och intresset att slåss om miljonerna var riktigt stort.

Hade man köpt en andel hos välkända spelbutiken Guldgruvan i Västra Frölunda i Göteborg, ja då kan man hämta ut stora pengar i dag.

Anledningen: Spelbutiken gjorde stor succé igen och tog hem Sveriges näst högsta vinst när V75 avgjordes i lördags på Halmstadtravet.

27 stycken personer delar på 1,8 miljoner kronor, där varje andel blev värd drygt 66 700 kronor.

Satte alla rätt – tre dagar i rad

Trav365 når butiken första arbetsdagen efter nya supervinsten – men hänvisas till hjärnan bakom succén som precis gått på semester.

– Ja, det stämmer att det blev ny storvinst, men det är Peter som ligger bakom allt. Och han har gått på semester nu så du får ringa honom i stället, säger personal vid butiken.

Peter Arvidsson, som spelat in flera spektakulära miljonvinster förr, är mannen bakom den stora vinsten.

Och sista jobbhelgen innan semestern kunde knappast gått bättre.

Peter satte full pott på V65 i fredags (28 397 kronor), prickade in alla rätt på V75 i lördags och han avslutade helgen med 7 rätt i Norge, när Extra V75 avgjordes på Jarlsberg.

Snacka om ett äkta hattrick.

”Stora pengar till en liten insats”

– Det var en jättebra helg, först V65 på Lycksele i fredags och sedan flöt det på. Butiken är fantastisk och våra kunder är med på det mesta så vi spelar ofta. Och sen satte jag även V75:an från Jarlsberg igår, via Tillsammans-sidan. Ibland är det svårt med trav men ibland stämmer allt, säger Peter Arvidsson till Trav365.

Hur är känslan så här två dagar efter?

– Det är väldigt bra, det är kul att få vinna. Det var stora pengar till en liten insats. Andelen kostade 158 kronor och gav drygt 66 000. Jag jobbade även igår och det var många kunder som kom in och firade. Det var rätt läge att vinna just nu kan man säga. Man jobbar och sliter och ibland funkar inget, men ibland är det proppen ur.

Hur såg systemet ut?

– Det som var bra var ju att jag spikade Björn Goops häst i första, det lade grunden. Sedan var det skrällar på vägen och det räckte bra. Jag var rätt ute i lördags och skrällarna fick jag med på 4–5 hästar.

Hur är reaktionerna?

– Det har varit många kunder som kommit in till oss, i butik är det många som inte har koll på hur mycket det gav utan bara vet att vi hade 7 rätt. Det var en dam som ringde tillbaka till oss och frågade om det verkligen var sant. Så det är roligt att kunna glädja kunderna såhär mitt i sommaren, säger Peter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN