Sportchefen: ”Då hade jag gått bananas”

Malmrot hyllar upplägget på lördagens V75-omgång på Solvalla: ”Fantastiskt”

Uppdaterad 2018-02-20 | Publicerad 2018-02-19

Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Ett lopp med elva hästar, ett med 13 resten med 15 hästar.

V75-kupongen ser annorlunda - och klurig ut - till Solvallas lördagstävlingar.

– Hade jag fortfarande varit spelexpert hade jag gått bananas över den här omgången, säger sportchefen Anders Malmrot.

På lördag får vi se ett nytt- och annorlunda upplägg på V75. V75 Champions, där de 15 bästa kuskarna på V75 gör upp, körs som en kuskmatch á sex lopp - alla inom V75-spelet.

Det var tänkt att V75-kupongen skulle bestå av sju 15-hästarslopp.

Nu blev inte riktigt så, då två lopp inte blev fulla, så det blev ett lopp med elva hästar, ett med 13 resten med 15 hästar.

– Fantastiskt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

”Borde kittla alla”

Han fortsätter:

– Upplägget var ju att vi skulle få till en kuskmatch rakt över för de här 15 Championkuskarna, det var nästa att det lyckades. De höga klasserna är svåras att fylla, men han vill ju ha med de hästar på V75-kupongen för det är välkända namn, som folk vet om. Men man får kanske fundera över det till nästa år. Det är 200 000 kronor i förstapris i varje lopp, så man tänkte att det skulle bli fullt. Det gick ut ett sms och mail till 480 tränare innan helgen som poängterade det hela, så det borde ha varit fullt.

– Men det är fantastisk spelomgång ändå, kollar man hur man ska fundera i loppen….det här borde kittla alla.

Hoppas på tryck på restaurangen

Om du hade varit spelexpert fortfarande, vad hade du sagt? 

– Då hade jag gått bananas över den här omgången. Det är så många influenser i loppen, det är nya kuskar på hästarna, tillägg och spårtrappa. Det är allt för att få till en så bra spelomgång som möjligt.

Under fredagen ska de aktiva hyllas på den årliga Årets hästgalan i Stockholm.

Malmrot hoppas därav att många stannar kvar efter galan - för att besöka Solvalla under lördagens tävlingar.

– Så det blir tryck på restaurangen, säger han.

Följ ämnen i artikeln