V75-skrällarna: ”Blir livsfarlig i loppet”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Eskilstuna • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

V75 på Eskilstuna står på lördagens meny.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och skrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Min V75-skräll blir livsfarlig med klaff, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Johan Untersteiner och Dear Friend är en av lördagens V75-skrällar.
Foto: MIKAEL ROSENQUIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Johan Untersteiner och Dear Friend är en av lördagens V75-skrällar.

I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Eskilstuna under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte det senaste avsnittet av Sportbladets V75-podd ”Spets & Slut”. Du lyssnar i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden Spets & Slut”. [Extern länk]


Över 3 000 per andel

Vid förra lördagens V75-omgång prickade andelssystemet Sportbladet Jackpot in alla sju rätt. Vinst per system: 33 934 kronor. Vinst per andel: 3 393 kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 14.01 fredagen den 6 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Visst, spelet är i överkant, men jag tror att många spelare kommer att försöka att fälla 3 Vagabond Bi (V75-6) på lördag. Jag har vänt och vridit på loppet och visst finns motbud, men uppvisningen senast sitter på näthinnan och han verkar ha hittat en ny nivå. Ulf Ohlsson känner hästen utan och innan nu och förstår sig på hans ”egenheter”, här kan han nog köra offensivt, eller i ryggar för att hålla hästen lite lugn, för att sedan avgöra med ett tungt sistavarv. Bra spik!

Miljonrensarna

Tycker att V75-2 ser flera potentiella vinnare. 3 Global Above All är ingen kioskvältare, men han ser ut som en riktig häst. Galopperna bakom startbilen oroar, men jag litar på att skicklige Anders Eriksson löser biffen och tar hästen felfritt på lördag. 12 procent.

I samma lopp gillas även 6 Shut Up And Dance. Robert Dunder har fin snurr på stallet efter flytten ner till Sundsvall. Kan slå till om han slipper dödens den här gången. Sju procent.

6 Dear Friend (V75-3) skulle kunna pipa till ledning. Får fin resa. Livsfarlig med klaff. Sex procent.

Tänk på att...

... Sundbyholmstravet kör V75 både lördag och söndag denna helg. Fina, och öppna, V75-lopp under lördagen och sedan Breeders’ Crown-finaler på söndagen.

... det ser ut att bli runt tio grader och ingen nederbörd i helgen, så banan bör blir bra, för årstiden.

... det är ruggigt bra snack på 2 Pappajonnys Ilse (V75-2). Dessutom hoppar Björn Goop upp i sulkyn. Tänkbar, men inte så tidig för mig. Lär bli väl haussad...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Fortsätter att stånga mig blodig angående 3 Racing Brodda (V75-3). Jag vet att hon är ett av Sveriges bästa ston och senast fick hon ett välbehövligt lopp i kroppen. Avslutningen var riktigt fin och får Skoglund henne felfritt nu så borde det blir en bra resa från ett perfekt startspår. Om så blir fallet får övriga hålla i sig under slutrundan. Distansen passar perfekt och det kanske missgynnar några av konkurrenterna. Till tio procent kommer jag att chansspika.

Miljonrensarna

10 Dark Roadster (V75-1) ser ut att bli lite undervärderad den här gången. Han är bra och har visat att han duger gott på V75. Spåret är så där, men med lite tempo och rätta ryggar är han vass till slut. Fyra procent.

2 Västerboimtheman (V75-4) är en ”diesel” som kan hålla ett högt tempo länge. Helt rätt kusk på honom nu, som kan hålla igång. Var bra senast, ska inte nonchaleras. Fyra procent.

5 Randemar R.D. (V75-6) kommer maxad nu och kan öppna. Jag tror på spets och där kan det räcka hela vägen. Formstall! Fem procent.

Tänk på att...

... helgens omgång körs på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. 

... innerspåret bakom startbilen är inte fördelaktigt på ”Eskils”. Det är svårt att ta ledningen därifrån, spår längre ut i banan är mycket bättre på just den banan. Värt att tänka på när man pluggar spetsstrider.

... Love You-sonen 4 Gazza B.R. (V75-4) ska gå barfota runt för första gången i livet på lördag, om det inte ändras. Det brukar ha en fin effekt på Love You-hästarna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Vagabond Bi (V75-6) har utvecklats enormt på slutet och blir bara bättre. Han vann på ett bra sätt senast och har fått bästa tänkbara utgångsläge. Ulf Ohlsson kan ladda för ledningen eller köra i ryggar. Ser spännande ut på förhand.

10 Heavy Sound (V75-7) avslutade starkt senast till en tredjeplats. Känns bara bättre och bättre för varje start enligt stallet och när det kan bli utdragen körning från start tror jag han kommer in i matchen. Se upp för hans avslutning ute i banan.

Miljonrensarna

5 Ufo Jet (V75-4) avslutade bra senast och man hade detta lopp i sikte. Täta starter har passat honom tidigare och med Örjan Kihlström upp i sulkyn kan han få en perfekt resa på innerspåret. Löser det sig blir jag inte förvånad om han vinner. Tre procent.

Tänk på att...

... tävlingarna den här lördagen avgörs på Sundbyholm i Eskilstuna. Upploppet mäter 182 meter.

... 7 Dwayne Zet (V75-1) har lopp i kroppen och är en häst stallet håller högt. Får han överta lednigen efter en bit har han en bra chans att vinna.

... 2 Pappajonnys Ilse (V75-2) är behandlad efter senast. Man går all in med jänkarvagn, barfota runt om, rycktussar och norskt huvudlag.

... 1 Moses (V75-5) är förmodligen bästa hästen i fältet men har haft en träningsperiod. Är han inte för ringrostig och innerspåret blir en fälla då ska han räknas mycket tidigt. Bakom är det öppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Mellby Free (V75-3) är ett toppsto som ständigt är ute och slåss mot högsta klassen. Hon fick stryk av Hevin Boko senast, men utgångslägena såg annorlunda ut då och hon är ursäktad. Nu har man lottats till ett vettigare spår och jag tror att Björn snor åt sig ledningen från start och därifrån har jag otroligt svårt att se att någon skulle kunna plocka ner henne. Toppchans och spik!

Miljonrensarna

8 Zizou (V75-4) är en läcker Love You-hingst som allt som oftast levererar fina insatser. Senast var inget undantag när han lämnade längder ner till konkurrenterna över upploppet och drog undan till enkel seger. Tuffare emot nu, men han kommer med form och trivs över distansen. Ska med! Nio procent.

10 Strong Lover (V75-2) fick jag klartecken på från Elfstrand inför senaste starten. Mycket riktigt vann han spelad till 15 procent. Nu hälsar Mimmi att hästen håller toppform. Skulle kunna tokskrälla. En procent.

Tänk på att...

10 Hurricane Silas (V75-4) trivs över den långa distansen och får nu Ulf Ohlsson
i sulkyn. Inte borta.

… Daniel Redén sällan har dålig form i stallet, men hans hästar känns inte som bäst för dagen och jag tror stallet är på väg mot en liten dipp.

… det är rejält uppåt från tränarhåll på Pappajonnys Ilse (V75-2). Hon har körts en hel del av Marcus Lilius, men får nu Björn Goop i sulkyn.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

2 Mellby Free (V75-3) har bättre förutsättningar nu än senast. Ett andraspår betyder att hon tidigt sitter i spets och därifrån blir hon svårslagen.

3 Vagabond Bi (V75-6) har åter ett passande läge och möter inte direkt vassare konkurrens än vad han vann över senast. Han kommer med formen på topp.

Miljonrensarna

4 Global Viscount (V75-1) har verkligen gjort det bra och klättrat genom klasserna. Läget är passande och han går lika bra i spets som bakifrån. 14 procent.

Tänk på att...

... Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna står som värd för helgens V75-trav, som innefattar både lördag och söndag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE