Spelgeniets miljondrag: ”Han leder runt om”

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Han har spelat in över 150 miljoner kronor.

Nu jagar spelgeniet Tomas Holmström nya vinster när V86 avgörs på hans hemmabana.

– Jag tror mycket på Irina K. i första avdelningen, den kan leda runt om, säger Holmström till Trav365.


ANNONS: 12 miljoner i jackpott i kväll. Här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på systemen. [Extern länk]


Att vinna på trav är för många en omöjlighet.

Men frågar man spelproffset Tomas Holmström från Gotland så är det hans vardag.

År 1998 öppnade han sin spelbutik i Visby och sedan dess har framgångarna varit enorma.

Flera spektakulära vinster har kunderna fått vara med om och under de första åren som butiksägare så spelade Holmström in över 10 miljoner kronor – varje år.

Ett facit som få andra spelare kan hävda sig med.

”Över 150 miljoner kronor...”

Trav365 når spelgeniet inför onsdagens jackpott på V86-spelet, som avgörs just på Visbytravet.

Hur mycket har du spelat in genom åren?

– Jag vet faktiskt inte, men jag köpte spelbutiken 1998, det var flera år som jag spelade in över 10 miljoner kronor varje år, så totalt över 150 miljoner kronor har det blivit genom åren. Så det har varit många minnen och vinster som skapats, säger han.

Ditt starkaste vinstminne inom travet? Hur firade du då?

– Jag har lite olika, men de första gångerna vi vann här i butiken var ju kul. Det var precis i början och när det gav 7 000 per andel så var det över 1 000 personer som var med. Jag vände kupongen 50 gånger i butiken och det var mer i vinst än vad vissa personer fick i pension, så det var riktigt roligt.

Turist vann 32 000 kronor

Tomas Holmström, som jobbar på Ica Maxi i Visby, säljer stort antal andelar varje dag. Både via butiken och via ATG Tillsammans.

– Det var en turist här i förra veckan som var med på tre andelar på V86, och varje andel blev värd 11 000 kronor. Så han kunde hämta ut drygt 32 000 kronor så han frågade hur folk kunde säga att det är dyrt här på Gotland. Hans semester blev minst sagt gratis, säger Holmström och skrattar.

Under onsdagen väntar stor jackpott på V86-spelet och Holmström är minst sagt ute efter revansch efter fjolårets tunga miss.

– Det har varit svårt på Visby på slutet, i fjol var det 2,2 miljoner på åtta rätt. Jag hade sju rätt då. Men jag bommade på en häst som min kompis varnade för flera gånger och kom in i butiken och varnade mig tre gånger. Så det har varit svårt att smälta.

”Tror på bra chans där...”

Nu har spelgeniet laddat om batterierna och har full koll på omgången.

Bästa spiken på V86?

– Många hästar känner du knappt igen va? Det brukar kunna vara så här ibland. Men jag tror hemmalaget har svårt att stå emot bortalaget. Bästa spiken är utan tvekan Perfect Spirit. Den är inte jätterolig kanske men det är jackpott och hästen vinner. Sedan är jag inne på Rafiki Fri och det är bara 18 procent just. Jag tror på bra chans där, säger Holmström.

Bästa miljondraget?

– 2 Irina K. i första (V86–1) startar med chans, jag tror att den leder runt om också. Örjan i vagnen är ett plus. Hästen var ändå fyra på 12,7 senast så formen är bra och hästen är garanterad ett fint lopp. Sedan undrar jag om inte 9:an i sista kan vinna, det är bara tre procent just nu. Rycker man skorna där så är den jätteintressant. Den har varit grym i två starter på slutet.

Vad gör du om ni blir ensamma vinnare på V86?

– Om vi blir ensamma vinnare så får vi ha en jättestor tårtfest i butiken, det kämpar vi för.


ANNONS: 12 miljoner i jackpott i kväll. Här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på systemen. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN