Uppgifter: Björn Goop petas efter kritiken

Slutade ”bara” tvåa med superhästen – nu nobbas Goop: ”Kanske är tiden kommen”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Björn Goop.

TRAV

Björn Goop slutade tvåa i storloppet Prix de France med Face Time Bourbon.

Efter loppet fick han kritik av majoritetsägaren Antonio Somma.

Nu meddelar Paris-Turf att Goop petas till förmån för Eric Raffin – som ska ha fått frågan och tackat ja.

Björn Goop har vunnit två raka Prix d’Amérique med den franske superhästen Face Time Bourbon.

I söndags slutade duon dock ”bara” tvåa i det franska storloppet Prix de France på Vincennes i Paris. Resultatet var inte gott nog för majoritetsägaren Antonio Somma.

– Ett sådant taktiskt fel till från Björn Goop och han kör inte hästen längre, meddelade Somma enligt journalisten Claude Piersante på Twitter.

Ägaren tweetade själv ut följande efter att segermaskinen förlorat:

”Övermod, för mycket tro och förväntningar kostade Face Time Bourbon segern i Prix de France. Face Time Bourbon är en stjärna, men ingen maskin”.

Ger besked på torsdag

Nu meddelar Paris-Turf på Twitter att Björn Goop kommer petas som kusk till nästa storlopp, Prix de Sélection den 6 mars på Vincennes. Ny kusk enligt tidningen blir Eric Raffin, som vann söndagens lopp med Delia Du Pommereux.

Majoritsägaren Antonio Somma twittrar att han kommer lämna besked klockan 11 på torsdag gällande kuskvalet på Face Time Bourbon. Det kommer ske i Equidias livesändning.

– Kanske är tiden kommen för att byta kusk, Face Time Bourbon har förlorat få lopp i sin karriär och vid förlusterna har Björn Goop begått något misstag. Han är en fantastiskt kusk, men det finns fler på hans nivå i Europa, säger Antonio Somma till den italienska facktidningen Trotto&Turf, enligt Travronden.

– Jag har inte bestämt mig än, jag kommer att reflektera kring det de närmsta två-tre dagarna, säger Somma till Expressen.

Björn Goop skrev så här på Twitter efter söndagens andraplats:

”I dag förlorade vi kampen på Vincennes, men vi kämpade ärligt och bra. Stora gratulationer till team Delia du Pommereux och Eric Raffin som vann. Vi förlorade kampen, men vi vann kriget för två veckor sedan. Att förlora är utbildande och vi kommer tillbaka starkt igen. Face Time är en mästare”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN