Elitloppet 2019

Referera Elitloppet – med tv-stjärnorna

Filip och Fredrik till Solvalla: ”Efterlängtad revansch”

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

I ett kommentatorsbås strax ovanför mytomspunna E-läktaren kommer travfansen kunna referera loppen live.

Den som gör det bäst får referera Elitloppsfinalen – med tv-stjärnorna Filip och Fredrik.

– Att få kommentera finalen i Elitloppet känns som en efterlängtad revansch, säger Fredrik Wikingsson.

I helgen är det Elitloppshelgen på Solvalla i Stockholm. Det är travtävlingar både under fredag, lördag och söndag och huvudattraktionen är Elitloppet, där totalt 16 hästar slåss om förstapriset på tre miljoner kronor.

50 000 travfans vallfärdar till Solvalla den här helgen, och Elitloppet rankas som ett av Sveriges största sportevenemang.

För att engagera besökare på Solvalla och samtidigt låta folk ute i landet få ta del av helgens folkfest på nationalarenan så kommer personer ur publiken att få referera loppen live.

Den som gör bäst ifrån sig under helgen kommer på söndagen att få referera Elitloppsfinalen tillsammans med tv-stjärnorna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

”Efterlängtad revansch”

I ett kommentatorsbås strax ovanför mytomspunna E-läktaren, där de mest hängivna travfansen hänger under helgen, kommer det totalt att refereras 24 lopp under lördag och söndag. Den ur publiken som enligt spelbolaget ATG:s jury gör bäst ifrån sig som kommentator under helgens lopp – får referera Elitloppsfinalen med tv-duon.

– Elitloppet är något helt nytt för mig och det ska bli riktigt skoj att få vara med på plats och uppleva storheten med trav-Sveriges största tävling, säger Filip Hammar.

Fredrik Wikingsson gör i och med den här satsningen comeback på travbanan, tv-stjärnan inledde sin tv-karriär som travreporter under 90-talet. Han har också ägt travhästar tillsammans med parhästen Filip Hammar, och den förre ishockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg.

– Att få kommentera finalen i Elitloppet känns som en efterlängtad revansch efter min oerhört korta karriär som travreporter. Elitloppet är i min mening Sveriges största folkfest, och det ska bli kul att få inviga Filip i detta, säger Fredrik Wikingsson.

”Vill involvera travfansen”

Travloppen som under helgen refereras kommer att sändas live via Twitch.

– Vi vill involvera travfansen i Elitloppsupplevelsen och det känns som att vi har hittat ett sätt att fånga in folkfesten på plats och ta läktarstämningen hela vägen in i de svenska hemmen. På Twitch är det dessutom enkelt för tittarna att interagera med kommentatorerna, säger Sten Andersen, Chief marketing & PR officer på ATG.

Lördagens sändning leds av travexperten och Åbyprofilen Kristofer ”Fölet” Jakobsson och söndagens värd är Twitch-profilen Toias ”Tejbz” Öjerfalk.

Publisert:

LÄS VIDARE

Elitloppet 2019 – startlista, guide, fakta, tv-tider

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet 2019

Elitloppet

Trav

Solvalla

Filip Hammar

Fredrik Wikingsson

Twitch