Erkänner att jag kunde hanterat det bättre

Bergsåkers sportchef svarar på kritiken

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist
Foto: TR Bild
Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist

Antonio Tabac och Oskar Kylin-Blom ratades från Sundsvall Open Trot till förmån för ett wild card.

Kritiken mot sportchefen Thomas Almqvist har efter det varit tuff.

– Jag kan erkänna att jag kunde hanterat det här på ett bättre sätt, säger han.

Bergsåker i Sundsvall arrangerar den kommande helgen stor travfest med dubbla V75-tävlingar under fredagen och lördagen och på lördagen avgörs också storloppet Sundsvall Open Trot med en miljon kronor i förstapris.
Men istället för hög sportslig kvalitet och fina travlopp under dagarna två har fokus hamnat på en helt annan sak.

När anmälningslistorna till Sundsvall Open Trot var klara fanns Oskar Kylin-Blom och Antonio Tabac med i miljonloppet, men när kompletteringslistan en stund senare kom ut var han borttagen. Anledningen: ett wild card hade delats ut till Björn Goop och Nadal Broline.

Efter det inträffade har Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist fått tuff kritik på sociala medier, och Oskar Kylin-Blom sa bland annat följande till Trav365.

– Det är så fruktansvärt dåligt gjort och jag är mycket besviken.

Nu svarar Thomas Almqvist på kritiken.

”Den får jag tillsammans med ST ta på mig”

– Jag förstår att Oskar Kylin-Blom är mycket besviken och det vi skulle ha gjort är att vi skulle gått ut tidigare med att vi delat ut ett wild card, säger Thomas Almqvist och fortsätter:
– Nu blev det inte bestämt förrän vid 09-tiden på söndag morgon och vi skulle så klart ha kommunicerat ut det redan då, men det var kort tid kvar på anmälan så det blev helt enkelt inte av. Vi gjorde inget av det helt enkelt.

Enligt Thomas Almqvist var det en italiensk häst som låg på plats nummer tio i Sundsvall Open Trot när beslutet om att ge ett wild card till Nadal Broline och Björn Goop togs.

– Men precis före anmälningstiden gick ut så tog han bort sin häst och då blev det Oskar Kylin-Blom och Antonio Tabac som blev tia, och därmed drabbad. Det är olyckligt så klart, det är ett resultat av att vi tog beslutet med ett wild card, en blir gynnad och en blir drabbad men när vi tog beslutet att dela ut ett wild card visste vi inte vem som skulle drabbas av det.

Almqvist medger att de kunde hanterat det hela på ett annat sätt.

– Det stora misstaget är hanteringen och kommunikationen, den får jag tillsammans med Svensk Travsport ta på mig, vi skulle gått ut direkt när beslutet fattades. Jag förstår Oskar Kylin-Bloms besvikelse, men det här är inte riktat mot honom, det blir en konsekvens när man nyttjar ett wild card.

”Uppfattade att jag hade lovat honom”

I en intervju med facktidningen Travronden i förra veckan så sa du att ni inte skulle dela ut något wild card, ändå blev det så. Hur kommer det sig?

– Plan A var att jag inte skulle dela ut ett wild card, men jag hade haft en lång dialog med Björn Goop och i den kommunikationen uppfattade Björn att jag hade lovat honom det, och då fick jag stå för det, ett löfte till Björn som jag höll.

Hur tacklar du den kritik som du bland annat fått på sociala medier och av Oskar Kylin-Blom?

– Jag är relativt ny i den här rollen och jag får lära mig så länge jag lever jag också, och jag kan erkänna att jag kunde hanterat det här på ett bättre sätt. Nu är det redan gjort så nu kan jag inte göra så mycket mer än att berätta hur processen gått till, och våra tankar när det blev så här, säger Thomas Almqvist.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN