”Superskrällen som få har med på V86 i kväll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 13 januari på Bjerke och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Alice Molin kör V86-skrällen Mogas Casanova i V86-4.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Alice Molin kör V86-skrällen Mogas Casanova i V86-4.

V86 avgörs på Bjerke och Solvalla och experterna har synat omgången med sina vassa spikförslag och miljonrensare.

Du har möjlighet att rygga Sportbladet-experternas andelssystem via länkarna nedan.

– Min superskräll är det få som kommer ha med, säger Mattias Karlsson.

– Jag drar till med en rå, säger Erik Pettersson om sin chansspik.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här ryggar du Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll avgörs V86 på Bjerke och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.

Missa inte senaste avsnittet av Sportbladets V86-podd ”Spets & Slut” i spelaren ovan eller nedan. Den norske experten Öivind Gröstad gästar och ger sina bästa norska miljontips.


ANNONS: Här ryggar du V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här ryggar du systemet V86-intervjuerna i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 13.42, onsdagen den 13 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Drar till med en rå och rekar chansspik på 4 Bianca Sisa (V86-7) den här gången. Senast var hästen på väg mot seger när en snöplig galopp kom. Nu är det, vad jag tror, bättre distans och körande Tom Horpestad kan lägga upp det lite som han vill. Antingen maxladda för att försöka nå spets, eller köra bakifrån som senast, då visade stoet att det fungerar lika bra. Det tidiga spelet hänger verkligen inte med här och då måste formstarka Bianca Sisa med mycket tidigt på kupongen. Här får man följa spelet in mot spelstopp. En rolig idé! 20 procent.

Miljonrensarna

8 Ethoca (V86-1) är ingen kioskvältare, men det är en bra häst som blir nedstruken tre spår. Det gör att läget är betydligt bättre och då borde Erlend Rennesvik testa rejält från start och då kan det bli spets. Det vore grymt intressant i så fall. 15 procent.

6 Alpha Scarlet R.R. (V86-5) är snabb ut och jag tror det blir ledning. Därifrån ska hästen slås. 17 procent.

6 Worrywart (V86-8) fortsätter jag varna för. 16 procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Solvalla och Bjerke. I Norge får man inte använda körspö när man kör hästarna.

... 8 Opalis (V86-2) är en lite speciell häst, men som trivts ihop med Erik Adielsson tidigare. Det ser ut som ett bra lopp för den här hästen. Rankas etta!

... 8 Frier Birk (V86-3) var riktigt bra senast. Om lika bra igen får övriga skynda sig. Men spåret är inte bra och det är galopprisk från start.

... 1 Marrakesh (V86-6) är jag inte så imponerad av, när denne har tävlat med skor. Rankas ner.

... 1 Cash Cowboy (V86-8) är startsnabb och satt fast med sparade krafter senast. Lås på 1 och 6!?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Alpha Scarlet R.R. (V86-5) trodde jag mycket på senast men då fick han ett tungt lopp i andraspår men höll ändå godkänt. Näst senast var han ute mot ett tufft gäng där han var tvåa bakom Ecurie D.. Han slog bra hästar och den här gången är han borttappad i början på veckan. Han är startsnabb och jag är inne på att det finns chans och hitta till ledningen och därifrån blir han sedan svår att nå. Kan vinna från andra positioner också.

Miljonrensarna

8 Mogas Casanova (V86-4) ger jag en sista chans. Han har varit ute och mött tufft motstånd hela tiden och fått hårdhet. Utgångsläget är inte roligt men sköter han sig och får en någorlunda resa tror jag han kan skrälla. Två procent.

9 Cassius Ima (V86-8) vann på ett bra sätt näst senast och senast var det en del snack om honom. Han fick aldrig riktigt fritt men såg bra ut. Distansen ser jag som ett plus för honom och utgångsläget är perfekt. Klaffar det med resan och det blir lite tempo tror jag han fäller många till slut. 18 procent.

Tänk på att...

... Bjerke och Solvalla delar på V86-omgången den här veckan. Bjerke har ett 200 meter långt upplopp.

... 9 C.R.Nobless (V86-2) kommer hon från seger men möter betydligt tuffare motstånd den här gången.

... i (V86-6) tar Timo Nurmos ut en trio efter uppehåll. Jag håller 3 Global Winner högst och skulle han få ta över ledningen kan det vara över.

... i (V86-7) kan det bli en fartfest. Många som är riktigt startsnabba och det kan 6 Delight Classic profitera på. Hon skrällde senast och kan göra det igen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

1 Staro on the Rocks (V86-1) kanske inte kan hålla upp spets, men även om chansen finns. Men jag tycker att det ser väldigt vettigt ut på pappret. Tror att Hamre-stallet inleder V86-omgången i Sverige och Norge.

4 Global Winner (V86-6) har inte startat sedan V75-finalen då han var riktigt bra. Lite lurigt hur han går med skor, men om formen är som den var i finalen bör det inte vara några problem. Spåret är bra och hästen är kvick ut om man laddar. Jag tycker att det ser ut som en bra chans.

Miljonrensarna

3 Reime Kongen (V86-3) är ett riktigt bra kallblod som naturligtvis ska räknas mycket tidigt i det här loppet. 15 procent.

8 Mogas Casanova (V86-4) är en superskräll, men såna brukar kunna komma i såna här lopp. Fart för att vinna finns och skulle det bli överpace på loppet med lite för laddade och sugna kuskar så skulle det kunna gå. Det här är en så kallad ”potthäst” som få kommer ha med. Två procent.

Tänk på att...

... det är V86 i Sverige och Norge den här gången. Premiär med saxat mellan länderna.

... Solvalla och Bjerke står för tävlingarna och det finns inget speciellt man måste tänka på när man spelar, på just dessa banor. I Norge får inte kuskarna köra med körspö, det ska man ha med sig.

... om man inte vill spika mitt förslag i V86-1 så är både 8 Ethoca och 10 Fogeaux tidiga där bakom.

... det är läge att kolla av inför inlämning vad Stockholm och Oslo bjuder på för väderlek och vad hästarna ska springa på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

6 Alpha Scarlet R.R. (V86-5) är väldigt snabb ut vid laddning och nu är det läge att trycka av ordentligt från start. Kommer han till ledningen vilket jag räknar med så blir han väldigt svårslagen i det här loppet. Nu ska det dessutom bli barfota runt om vilket det inte var i den senaste starten. Det känns som ett klart plus för honom och jag tycker han är omgångens bästa V86-spik.

Miljonrensarna

4 Bianca Sisa (V86-7) galopperade bort en eventuell ­seger senast men hon visade i alla fall att formen sitter där. Hon är snabb ut och kan komma till ledningen men hon visade även senast att hon tävlar bra bakifrån då hon svepte till ledningen på bortre långsidan. Oavsett upplägg är hon klart intressant och kanske en chansspik. 20 procent mot favoritens 47.

9 Cassius Ima (V86-8) har visat en bra form på slutet och härifrån så bör han få en fin resa. Blir det bara lite tempo på loppet så kan han fälla allt över upploppet. 18 procent.

Tänk på att...

… V86-spelet den här veckan gästar norska banan Bjerke som saxar tävlingarna med Solvalla.

… det i Norge är tillåtet för hästarna att tävla barfota även under den här årstiden.

5 Professor Ö.K. (V86-3) har inte fått till det på slutet men fungerar han fullt ut så är han riktigt bra för den här  klassen. Han är ett givet streck på V86-kupongen.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bjerke och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga V86 i sista stund. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE