”V86-skrällen måste tas på fullaste allvar”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 16 oktober på Bergsåker och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Ediego tillsammans med Björn Goop är ett av miljondragen på V86.

V86 saxas mellan Bergsåker och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av V86-omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Min V86-skräll måste tas på fullaste allvar, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Det har varit uppåtsurr länge nu, måste vara intressant, säger Sportbladets Mattias Karlsson om sitt miljondrag.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Bergsåker och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.00, onsdagen den 16 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Jag brukar försöka vara kreativ och ta ut svängarna under denna rubrik, men denna vecka får jag abdikera. Det ser väldigt upplagt ut för 3 Conrads Rödluva (V86-2). De värsta motståndarna siktar mot Breeders’ Crown och Örjan Kihlström bör kunna köra sitt fina fuxsto till ledningen i ett tidigt skede. Leder runt om.

Det tror jag även att 2 Cab Lane gör i V86-8. Galopp senast, men inte nu, tror jag...

Miljonrensarna

En annan som ser ut att bli extremt spelvärd är 7 Tengil Face (V86-6). Bör gå felfritt bakom bilen, då kan han öppna rätt bra. Barfota bak i komb med bajk är kul. Sex procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Sundsvallsbanan Bergsåker som delar på värdskapet.

... favoriten i V86-1, 4 Mellby Galanga, går nog inte att slå – felfri. Men det är just det... Kan få många ben från start.

... det låter inte som att det blir så mycket travt ä v l i n g i V86-2, släpp till favoriten verkar vara motbudens taktik. Tröttsamt.

... Björn Karlsson varnar för att det inte är toppform hos 6 Tangen Haap (V86-3) nu. Kan vinna ändå, men...

... 9 Eder Bobo blir svårslagen i V86-5.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Conrads Rödluva (V86-2) möter mycket överkomligt motstånd den här gången och jag har svårt att se henne förlora loppet, framför allt då de värsta konkurrenterna fick sämre lägen.

2 Cab Lane (V86-8) ska från det här fina utgångsläget ses med toppchans på tidig ledning och därifrån trivs han ypperligt. Det måste vara goda möjligheter till seger.

4 Mellby Galanga (V86-1) blir ganska hårt betrodd, men jag tycker det kan vara ytterligare en bra spik i jakt på 8 rätt i den här V86-omgången.

Miljonrensarna

2 Ediego (V86-6) tycker jag sett fin ut en längre tid och den här gången får han Björn Goop upp bakom sig, dessutom blev utgångsläget fint. Måste tas på fullaste allvar. Sex procent.

Tänk på att...

... V86 är en svår och utslagsgivande spelform, vilket framför allt har visat sig de senaste V86-omgångarna. Man behöver inte göra ett försök att plocka ner månen när man spelar på V86, och att spika en, eller ett par, favoriter behöver inte vara helt fel. Det räcker med ett par skrällar på spelformen V86 för att utdelningen ska sticka iväg.

... jag tycker främst att det är på Bergsåker på onsdag som loppen ser öppna upp, mitt råd är att spara in på strecken på V86-loppen från Solvalla och måla på i Bergsåker.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

9 Global Winner (V86-6) är en häst jag håller högt. Han var riktigt fin vid segern näst senast när han rundade hela gänget över just lång distans. Senast blev det dock galopp men det tar jag inte så hårt på. Han trivs över den långa distansen och har ett perfekt utgångsläge för ett bra lopp i ryggar, när Örjan sätter in stöten tror jag ingen kan stå emot honom.

6 Dominic Wibb (V86-4) har övertygat i de två senaste starterna, han har mosat motståndet den tunga vägen och blir att räkna med igen. I ett ganska öppet treåringslopp är han given på kupongen.

Miljonrensarna

9 Global Well Off (V86-7) har tampats mot de bästa stona i kullen och har hårdheten. Hon har varit struken för feber men inte stått över några jobb. Hon går bra när hon får ligga på rulle och från detta läge kan det lösa sig prefekt, hennes spurt kommer bita bra. Åtta procent.

Tänk på att...

... Bergsåker och Solvalla brukar bara en skrällkombo när det gäller V86. Senast det var de två banorna som delade omgången var det ingen som hittade åtta rätt.

... 3 Conrads Rödluva (V86-2) blir omgångens största favorit, hon är förmodligen bäst men har pendlat upp och ner i prestationerna.

... det blir en rolig duell i avslutningen mellan 2 Cab Lane, 5 Evaluate och 10 Missle Hill i V86-8.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Supernytt på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

3 Conrads Rödluva (V86-2) var helt okej i Stoderbyt, men fick stryk, av en för dagen, bättre häst. Inga kanoner emot nu och det ser verkligen bra ut för stoet. Kihlström bör kunna placera henne i ledningen i ett tidigt skede. Vad som händer sen? Ingenting, troligtvis.

9 Eder Bob (V86-5) är formen fin på och nu är motståndet mycket beskedligt. Här borde Djuse kunna köra som han vill.

Miljonrensarna

Tror inte jag lämnar in utan 9 Whitsun Madonna (V86-1). Tyckte att spurten senast var bra och längre distans ska inte vålla några problem. Fyra procent.

1 Tand Kraft (V86-3) ser ut att bli lite spelad, om det står sig så åker han också med på lappen. Sex procent.

Det har varit uppåtsurr på 7 Tengil Face (V86-6) en längre tid nu. Slipper voltstart den här gången och kanske kan gå felfri då, måste vara intressant på liret då. Sex procent.

Tänk på att...

... Stockholm och Sundsvall, Solvalla och Bergsåker, det är förutsättningarna för onsdagens meny.

... det har- och ska regna en hel del i landet fram till onsdag, men de tidiga rapporterna säger uppehåll på båda banorna under onsdagskvällen. Hoppas det håller i sig.

... senast Solvalla och Bergsåker delade på tävlingarna så var det ingen som prickade in alla åtta vinnare på spelformen.

... 2 Cab Lane (V86–8) galopperade senast. Kanske får lite lugnare inledning nu?


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Conrads Rödluva (V86-2) är ett sto utöver det vanliga och även om hon inte dominerat på samma vis bland kullsystrarna det här året så har hon ändå gjort det riktigt bra. Hon har bland annat varit trea i Stochampionatet och senast var hon tvåa i Derbystoet. Har lottats till ett perfekt utgångsläge här och normalt ska hon vara huvudet högre än sina konkurrenter. Det känns som en säker spik på V86-kupongen.

Miljonrensarna

6 Digital Science (V86-6) är bra för klassen när han sköter sig. Klarar distansen utan problem och felfri blir han svårstoppad. Fem procent.

3 Lawmaker (V86-8) har inte fått någon utdelning i Sverige ännu. Det är en läcker sort och från ett bra utgångsläge så kan det vara en jätteskräll i avslutningen. Se upp! Tre procent.

Tänk på att...

4 Mellby Galanga (V86-1) galopperade bort sig senast och är tyvärr inte någon man kan hålla i handen. Kunnande finns så det räcker i klassen och sköter han sig är det troligen en riktigt bra chans.

2 Gazoline Mearas (V86-4) kommer till start med fem raka segrar och kollar man bara på raden ser det ut som en stabil häst. Han är dock väldigt stänkrädd och senast slog han av på farten rejält 600 meter från mål för att sedan tända om igen. Hög kapacitet finns men han är inte alls rumsren.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE