Trav

Emilia Leo: ”Man orkar inte tänka på det”

28-åringen kunde ta sin största seger, slutade med galopp: Han är en pajas

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Emilia Leo, 28, kunde ta sin hittills största seger i E3-finalen med egentränade No Doubt.

Då slutade det med tidig galopp.

– Det är klart det är jäkligt surt och tråkigt, säger Emilia Leo.

Det var i lördags på Romme i Dalarna som E3-finalerna avgjordes med 950 000 kronor i förstapris.

I klassen för hingstar och valacker tillhörde Rommetränaren Emilia Leo en av förhandsfavoriterna med sin egentränade No Doubt, detta efter att de vunnit uttagningsloppet till E3 på nytt svenskt rekord.

Emilia Leo, överlägsen Sverigeetta i monté, har sju hästar på sin egna träningslista och kunde ta sin hittills största seger i karriären.

Då var loppet över bara efter några hundra meter.

”Han är en pajas”

Det var när startrusningen hade lagt sig och de var på väg upp mot att passera de 500 första meterna av loppet som No Doubt i bra position i den främre träffen galopperade bort sig.

– Man orkar inte tänka på det så mycket, det går inte att göra så mycket åt nu och trav är trav. Men det är klart det är jäkligt surt och tråkigt, berättar Emilia Leo ett par dagar efter storloppet och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt varför han galopperade i det läget och jag tror mest det har med omognad att göra, han hade egentligen ingen riktig anledning att galoppera. Det kan ha varit för att jag tog i honom för att jag ville ha rygg och jag kanske bara skulle kört honom i dödens.

Efter galoppen valde Emilia Leo att köra direkt till stallet.

– Jag tog upp honom och körde direkt av banan och tio minuter senare släppte jag ut honom i hagen och då sprang han runt och kvastade så det var inga fel på honom och han kändes också fin innan galoppen. Kanske att han inte öppnade riktigt så snabbt från start som jag förväntat mig och jag ska absolut inte skylla på jänkarvagnen men kanske var han inte riktigt mogen för den. Jag ser galoppen i lördags som ett olycksfall i arbetet, han är en pajas No Doubt och det var synd att han skulle ställa till det för sig i just det här loppet.

Emilia Leo har blivit både Årets Komet och mottagit Helen Anns Pris på Hästgalan.
Emilia Leo har blivit både Årets Komet och mottagit Helen Anns Pris på Hästgalan.

”Kommer tjäna sina pengar”

Den i dag treårige No Doubt har varit hos Emilia Leo hela vägen, förutom att hon tränar hästen är hon även delägare och uppfödare tillsammans med sin mamma. Nu laddar Emilia Leo om för Breeders Crown och Svenskt Trav-Kriterium.

– Om allting verkar bra kanske det blir båda de loppen om man kan planera rätt, jag tycker han är så pass bra att han ska vara med i de loppen, säger Emilia Leo och avslutar:

– Jag tror att han kommer tjäna sina pengar ändå den här hästen, men jag ska inte sticka under stolen med att det kändes jäkligt surt, framför allt när storfavoriten Hell Bent for Am galopperade bort sig och de vann på en 11-tid, det tror jag att han hade gjort med lätthet även om jag så klart vet att det är lätt att sitta och säga det nu.


SPELTIPS: Europatipset i sista stund: Se expertens skrällar och spikar


Publisert:

LÄS VIDARE

Emilia Leo: Det går inte att beskriva

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V75