Efter succén: ”Jag tänker på min dotter”

Tränarens känslosamma framgång: ”Blod i lungorna”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Johan och Rebecca Lejon. Efter Derbysuccén skickade pappa sina tankar till dottern som varit med om en hästolycka i Frankrike.
Foto: TR Bild, ATG
Johan och Rebecca Lejon. Efter Derbysuccén skickade pappa sina tankar till dottern som varit med om en hästolycka i Frankrike.

Johan Lejon kvalade in Galantis till superloppet Derbyt.

Men efter framgången grät han då hans dotter varit med om en olycka i Frankrike.

– Hon blev översprungen av två hästar, blev trampad i ryggen och har flera frakturer på sina revben, sa han.

Under tisdagskvällen var det uttagningslopp till det största fyraåringsloppet i trav-Sverige: Derbyt.

Malmöbanan Jägersro arrangerar finalerna för hingstarna och valackerna samt stona och det var också där som kvalen avgjordes.

En av de lyckliga tränarna som fick med en häst i travets blå band var hemmatränaren Johan Lejon.

Hans häst Galantis kvalade in genom en fin andraplats, bakom en av loppets favoriter Power.

”Inte pratat med henne på sex timmar”

Men det var inte bara lycka hos Johan efter den stora framgången. Anledningen framkom i intervjun efter loppet.

– Jag tänker på min dotter. Hon jobbar nere hos Jean-Michel Bazire i Frankrike. Och de skulle ta in hästarna från hagen när en av hästarna blev rädd och skrämde de andra hästar. Alla tappades, jag tror det var sex-sju hästar. Min dotter Rebecca blev översprungen av minst två hästar. Hon blev trampad i ryggen, fick fraktur på flera revben och har ett sår på munnen, men tänderna verkar ha klarat sig, sa han.

Han fortsatte:

– Jag tror det är stabilt, jag har inte pratat med henne på sex timmar.

Rösten stakade sig och tårarna rann nerför kinderna.

– När vi vann E3 för många år sedan på Örebro hade min mamma dött, jag tänkte att det inte får bli något sånt nu, när telefonen är tyst i sex timmar, då känner man sig rörd. Men nu känns det coolt, avslutade han.

”Blod i lungorna”

Under onsdagen tog Trav365 ett nytt snack med Johan.

– Jag pratade med Rebecca i morse och då hade jo varit uppe och gått litegrann, till toaletten, typ. Hon berättade att hon hade sex frakturer. Det var några andra hästar, som inte hon hade med att göra, som kommit lösa. Hon ville hjälpa till och då hade det kommit någon häst bakifrån så att hon hade ramlat framlänges och hamnat på mage. Enligt henne var det två hästar som trampat henne på ryggen.

– Det var mest revbenen som tagit skada, men hon hade även skadat lungorna och hade blod i lungorna, som dom försökte avlägsna med någon slang.

Känslan i kroppen efter att Lejons Galantis kvalat in till Derbyfinalen var god.

– Erik Adielsson var supernöjd med honom och jag är grymt imponerad av Erik, att han fick ner honom i rygg på ledaren från spår 10.

Den talangfulla hästen har haft problem med sjukdomar tidigare, men efter ett råd av grannen Lutfi Kolgjini har det gått bättre.

– Jag har fått ha honom i en av Luddes lösdrifter, så han går ute hela tiden nu och då har han inte blivit sjuk en enda gång. jag är evigt tacksam till Ludde, han är så jäkla schysst.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN