”Hon är tuff nog att vinna utvändigt...”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Bergsåker den 14 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Bergsåker den 14 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I näst lägsta klassen får vi se ett lopp över tre varv och här tror jag att Robert Berghs 12 Indra’s Secret (V75-5) har en bra chans trots sämsta utgångsläget. Hon har alltid visat kapacitet men haft svårt att trava, Robert verkar ha hittat nyckeln och jag tycker hon ser bättre ut i travet. Hon har gjort två starter för Robert och vunnit båda, i den första vann hon enkelt i ett billigare gäng och senast mötte hon några tuffa ston men svarade för bra insats. Hon fick en tryckare första varvet men sprang undan till slut på lätta ben. Utgångsläget är vad det är men jag tror Robert tar en lugn start och när farten bedarrat tror jag han kör fram utvändigt om ledaren, kommer han tidigt kanske han får överta men jag tror hon är tuff nog att slå detta gäng utvändigt om det krävs. Krossa dom, Robban! 

Bortglömda hästen

Dragen denna omgången hittar vi avslutningen och det är 9 Weekend Fun (V75-7) som fått två lopp i kroppen efter sjukdom. Han har tränat förbättrat och trivs ypperligt på Bergsåker (tagit fem segrar på tretton starter). Han har ett bra smygläge och kan få loppet om det blir bra fart på tillställningen, det kommer förmodligen bli ganska jobbiga förhållanden och det gynnar honom då han klarar broddar och tung bana väldigt bra. Glöm inte bort honom i avslutningen. 

Superkusken

Superkusken denna lördagen blir Örjan Kihlström, svårt att ta någon annan när han kör fem favoriter i skrivande stund. Han blir hårt betrodd som sagt och jag blir förvånad om han inte vinner minst ett lopp. Går igenom hans chanser lite kort. 

10 Deede Star (V75-1) var tillbaka efter litet uppehåll senast och hamnade långt bak men avslutade bra som fyra. Loppet gör honom gott och bakspåret är ett plus tycker jag då han är humörbetonad och kan hetsa upp sig. Hamnar Örjan rätt på det kommer han vara med och slåss om segern.   

6 Odds Indicator (V75-2) har visat fin form på slutet och förstärks med Örjan i sulkyn. Han tål att göra en del själv och ska räknas i ett öppet lopp.  

3 Global Trustworthy (V75-3) ser ut att ha en mycket bra uppgift på förhand. Han är snabb ut och ledningen tar han, därifrån ska han slås för jag tror inte det blir något speciellt högt tempo. Är omgångens största favorit och jag förstår dem som spikar honom. 

4 B.W.Sture (V75-4) står perfekt inne och trivs med Örjan. Skulle han överta ledningen i ett tidigt skede då tror jag han kan bli svår att nå, han trivs även på Bergsåker och när det är sämre förhållanden.

12 Dixie Brick (V75-6) blir klar favorit när värsta motståndaren ströks på fredagen. Hon har hög kapacitet men har lätt för att galoppera och detta är en favorit jag inte vill hålla i handen. Hon har dessutom gått barfota runt om hela tiden och skorna känns som ett minus trots att vunnit två lopp med skor men det var lägre klass.

10 Hawk Cliff (V75-7) är motiverad favorit tycker jag. Intrycket senast vid segern var riktigt fint och han vann utan att ta ut sig. Han trivs över kort distans och jag tror Örjan kan ta ett tidigt offensivt initiativ om tempot blir lågt, han kommer vara med och göra upp om det. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 8 Andre Agassi (V75-5) som det kan bli första jänkarvagn på, intressant då han kan öppna och hitta bra position. Bortglömd bakom favoriten och kan vinna om favoriten gör bort sig.

Förutsättningarna

V75 denna helgen går på Bergsåker utanför Sundsvall. Tycker Bergsåker alltid brukar bjuda på roliga och intressanta lopp och denna omgången är inget undantag. Något som dock kan ställa till det är vädret, det ska bli riktigt stökigt med plusgrader och regn/snöblandat regn och det påminner mig om förra årets omgång då det också var tung bana. Annars har vi några starka favoriter som har bra chans men ställer banan till det kanske dem faller mycket tungt, kolla loppen innan V75 innan ni lämnar in om ni har möjlighet. Lycka till med liret! ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN