Mejla

Michael Carlsson

Det ser upplagt ut – bästa spiken i dag

Carlssons synar lopp för lopp på GS75 • Söndagen den 8 mars

Publicerad:
Uppdaterad:
Michael Carlssona Grand Slam-tips.
Foto: TR BIld
Michael Carlssona Grand Slam-tips.

Han vann åkandes senast med krafter kvar och tussarna kvar i öronen.

Det ser upplagt ut för Demex på nytt och han är bästa spiken på Grand Slam 75.

Sedan är det vinna eller försvinna som gäller för Queen of Knights som felfri krossar det här gänget.

Grand Slam 75 avgörs i dag i Umeå och miljonspelet bjuder på öppna och spelvänliga lopp med fulla startfält. Värt att notera är att den spolade isbanan inte är kvar i takt med vårens antågande och nu är det  återigen grusbana som gäller. Enligt hemmatränaren Robert Dunder är banan dock hård och det är inte troligt att det går att köra barfota.

Demex är GS75-omgångens bästa spik och han har en toppchans att ta hem den sjätte avdelningen. Efter tredjeplatsen i V75 näst senast vann han busenkelt gången efter från ledningen. Enligt kusken Wiktor Kylin-Blom fanns det krafter kvar och tussarna satt kvar i hästens öron. Här torde det vara bra chans till en repris då han troligtvis släpps till ledningen efter en bit. Sedan är det slut. Värsta hotet kommer nog ifrån stallkamraten Guli Roy som galopperade som slagen i comebacken senast. Men att han från bakspår ska gå runt och besegra Demex från utvändigt läge är inte troligt.

Problem med sina nerver

Den andra spiken är mer för oss risktagare och chanstagare. Queen of Knights har verkligen inte varit någon pålitlig dam tidigare men senast skötte hon sig galant och krossade betydligt bättre konkurrenter än hon möter nu. Jag pratade med tränaren Roger Nilsson som berättade att man ändrat på värmningsrutinerna inför det loppet. Eftersom hästen har haft och har problem med sina nerver och muskler så provade man att värma tätt in på loppet, och utan att hon behövde åka tillbaka till stallet och selas av igen. Det fungerade ypperligt och enligt Roger har hästen känts fin i veckans jobb och tycker att Queen of Knights mest möter själv här. Om hon sköter sig och går felfritt vinner hon och eftersom jag hoppas och tror på det spikar jag. Annars är det här loppet vidöppet och kräver många streck. Det är vinna eller försvinna för Queen of Knights. Jag spelar på det förstnämnda.

Kompletterar med en tredjehäst

Det kan mycket väl bli hemmaseger i GS75-inledningen. Robert Dunder eller Mika Haapakangas kan ha vinnaren i antingen Variety Show eller Redhot Tap Dancer. Båda hästarna kommer från seger och den som kommer iväg bäst och når ledningen har också störst chans att vinna. Jag kompletterar med en tredje häst och det är V75-härdade Scarlets Mirakel som är en av flera hästar som Nicklas Westerholm är på besök med.

Digital Asset var positiv som tvåa i ny regi senast och är en motiverad favorit i GS75-2 från ett fint utgångsläge. Det är annars ett smålurigt lopp och jag streckar sex hästar. 

Jag hoppas kunna klara mig på tre streck i den tredje avdelningen, kallblodsloppet. Favorit är Grude Tilla som fick chansen för sent senast. Lill Alfred är given trots bakspår över kort distans. Han satt fast senast och har varit duktig vid segrarna innan. Bäck Svart står intressant till på start och har varit bra vid andraplatserna efter offensiva upplägg. Springspår nu över kort distans. Kan vinna när som helst.

Säger att det är den bästa han tränat

Krister Söderholm har sin bästa chans i den femte avdelningen i Highly Lovely. Hästen har ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och kan slå till nu. Favorit är Nicklas Westerholm Knifetown Hall och även årsdebuterande och comebackande My Way I.H. är given. Skrällvarningen är Bang Boomerang som har haft svårt att sköta sig men som visade stora fartresurser mellan galopperna senast. Han hade då kunnat utmana en så bra häst som Timorol om han hållit sig på benen. Sköter han sig nu kan han mycket väl blåsa till samtliga. Fart finns för seger i alla fall.

Grand Slam 75-avslutningen ser öppen ut, om nu inte Mika Haapakangas har täckning när han säger att nyförvärvet Quantum Kemp är den bästa häst han har tränat. Hästen gör nu sin första start för Haapakangas (tränades tidigare av Stefan Melander) som väldigt nöjd med träningen och tror att det kan bli seger direkt. 

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 3–2–10 (8–9)

GS75-2: 4–10–5–7–11 (6–8)

GS75-3: 5–6–15 (13–4)

GS75-4: 3 Queen of Knights (6–7)

GS75-5: 7–3–9–2 (1–5)

GS75-6: 5 Demex (10–7)

GS75-7: 7–6–9–5–8–2–1 (3–4)

Systemet är på 1260 rader/kronor

Av: Michael Carlsson

Publicerad: