Björn Goop

”Han har spurten som sitt starka vapen”

Av: 

Erik Pettersson

Moni Viking till Elitloppet.

Foto: TR Bild

TRAV

Han vann styrkeprovet Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord i fjol.

I år går Moni Viking ut i Elitloppet.

– En otroligt flott fux som har spurten som sitt starka vapen och han blir mycket spännande i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot, i ett pressmeddelande där Moni Viking avslöjades klar för superloppet.

Hästen tränas av Björn Goop i Sverige, men ägs av norrmannen Jan Lyng.

Nu är Moni Viking alltså klar för sprinterloppet Elitloppet.

– Moni Viking är tämligen osynad över sprinterdistans, men jag är övertygad om att han kommer hantera det fint, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot, i ett pressmeddelande.

Vann Harper Hanovers lopp och Åby Stora Pris

I fjol var allra första gången som svenska travpubliken fick se honom under Elitloppshelgen och det kunde knappast ha slutat bättre - detta då Moni Viking svarade för en av Elitloppshelgens allra bästa prestationer. Segern i Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord 1.11,9 över 3180 meter var storslagen och Moni Viking har förutom sina vinster på svensk mark tagit flera fina segrar i Frankrike under de senaste åren.

Karriärens största seger kom dock i början av augusti just under 2020 när han vann Åbys Stora Pris på Åbytravet med två miljoner kronor till vinnaren - även där noterades han för nytt världsrekord över den långa distansen 3140 meter med autostart.

Sju starter under 2021 har redan inbringat över 1,6 miljoner kronor insprunget, där den senaste i Örebro Int’l togs på imponerande vis i sin första start på svensk mark för året efter att ha haft ytterligare en vinter i Frankrike.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Björn Goop

Elitloppet

Norge

Trav