Nya floppen: Stjärnan blev bara sexa i kvalet

Ny tung dag på Vincennes för storfavoriten Bold Eagle

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastien Guaratos Bold Eagle slutade sexa i Prix du Bourbonnais.
Foto: ATG LIVE
Sebastien Guaratos Bold Eagle slutade sexa i Prix du Bourbonnais.

Fyra i det första b-loppet inför Prix d’Amérique.

Under söndagen slutade Bold Eagle bara sexa i Prix du Bourbonnais och orosmolnen kring superstjärnan ökar.

– Franck Nivard måste köra på chans, han är inte likadan längre, sa Peter Andersson i TV12.

Superstjärnan Bold Eagle har vunnit Prix d’Amérique vid två tillfällen.

Sista helgen i januari nästa år jagar kretsen kring hästen den tredje titeln.

I det första kvalloppet till Prix d’Amérique, Prix de Bretagne, den 18 november, slutade Bold Eagle bara fyra och tränaren Sebastien Guarato mörkade skada.

– Jag ville inte oroa någon, sa tränaren efter loppet angående de problemen med en blodsutgjutning under ena bakknät på Bold Eagle.

Ändrade utrustningen

Inför söndagens andra kvallopp, Prix du Bourbonnais, där de tre främsta hästarna i mål belönades med en plats i Prix d’Amérique, hade tränare Guarato maxat Bold Eagle och ryckt alla fyra skorna för första gången i hästens tävlingskarriär.

Det såg ut att ge effekt. I den tunga uppförsbacken på Vincennes satt kusken Franck Nivard i tredjespår och tryckte på det som gick för att nå ledningen in på det långa upploppet. Där tröt krafterna och Bold Eagle blev bara sexa i mål.

– Jag tror han är i form och den nya balansen såg det inte ut att vara några fel på, sa TV12-experten Peter Andersson och fortsatte:

– Bold Eagle har bara en speed och Franck Nivard måste börja köra på chans med hästen och vänta in i det sista. Han måste inse att det inte går att köra med hästen som tidigare då han inte är likadan längre. Det handlar om inställning och de kanske måste lägga om träningen, jag vet inte.

Belina Josselyn imponerade

Vann loppet gjorde i stället Delia du Pommereux, som redan är kvalificerad till PdA i och med andraplatsen i Prix de Bretagne.

Tvåa i mål kom Jean-Michel Bazire med Belina Josselyn.

– Vi vet att Bazire sparar allt till Prix d’Amérique med henne och är inte i närheten av toppformen ännu och gör ett sådant lopp, sa Peter Andersson.

Trea i mål slutade Bird Parker.

Vinsten över distansen 2 850 volt gav 540 000 kronor.

Flera hästar kommer att kvalificera sig till Prix d’Amérique via intjänade pengar. Däribland finns bland annat Bold Eagle, Propulsion och Readly Express.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN